TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 397972 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: JamieLoYaK

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2024, 04:38:23 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 8 9 [10] 11 12 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Umro od steroida !  (Pročitano 28507 puta)
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #32 poslato: Maj 08, 2012, 12:11:40 pre podne »

... Cilj bavljenja sportom je unapredjenje zdravlja  :)

zavisi. može biti, ne mora da znači
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #31 poslato: Maj 07, 2012, 11:12:45 posle podne »

Očigledan je značaj pregleda srca kod svake osobe koja se ozbiljnije bavi nekom fizičkom aktivnošću. Potrebno je uraditi ekg, auskultatorni pregled. Prema proceni lekara, dodatno se uradi test opterećenja i ultrazvuk srca. Veoma je važno imati jasnu situaciju vezano za reakciju srca na napor. U nekim stanjima  stanjima intenzivno fizičbo opterećenje pogoršava poremećaj koji postoji na srcu. Cilj bavljenja sportom je unapredjenje zdravlja  :)
Sačuvana
neko tamo
Aktivan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #30 poslato: Maj 07, 2012, 04:32:43 posle podne »

Ali zato su saveti besplatni...
Sačuvana
ФИКИ
Napredni član
Van mreže Van mreže

Weightlifting sister, with the middle leg twister! :D

« Odgovor #29 poslato: Maj 07, 2012, 07:38:01 pre podne »

Jebga, pamet se ne kupuje. . .
Sačuvana
Sta je dobar, a sta los trip?
Dobar trip je kad vidis zmaja.
Los trip je kad zmaj vidi tebe.
neko tamo
Aktivan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: Maj 07, 2012, 12:34:37 pre podne »

Tuzno je sto je sve vise takvih primera.
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: Maj 06, 2012, 03:17:29 posle podne »

Procitao sam na fejsbook-u komentare sta kazu njegovi drugari.Ovako drugar,na cijim rukama je umro,kaze da je koristio protein i da je kantica trajala 2 meseca(o ovome dosta govori).O AAS nema ni govora.Momci se trude da tuze novinare koji su to izmislili.Takodje govore da je rodjen 2 meseca ranije i da od tada ima srcanu manu.Pored toga je momak bio sklon sportu i po ceo dan trenirao.Basket,teretana i ...Obdukcija nije uradjena jer,po njihovom zakonu,ne postoji krivicno delo u ovom slucaju tako da to nije potrebno.Roditelji su mogli da podignu tuzbu protiv n.n. pocinioca i time bi se uradila obdukcija.Oni smatraju da za to nema potrebe jer znaju od cega je umro...Iz svog veoma loseg iskustva znam sta novinari(crne hronike) rade i njima je bitno da se clanak procita.Bez imalo obzira i postovanja prema porodici...Nazalost to se kod nas nece nikada promenuti.Zao mi je sto se okoncao jos jedan mladi zivot...   

A umro je od srca sa tako malo godina.. tuga, zaista...
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #26 poslato: Maj 06, 2012, 11:20:48 pre podne »

Novinari su uglavnom debili,cast izuzetcima,ali mene tuga uhvati kad buduci treneri,profesori fizickog vaspitanja pricaju o suplementaciji kao da je doping u pitanju,za njih je i to hemija...ne mogu da se pomirim sa tim da ih na DIF-u tome uce...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: Maj 06, 2012, 07:38:46 pre podne »

Loše je kad se provlači konfuzna priča o suplementaciji. Onda je neko nešto negde pročitao, čuo... I ispada, ne uzimaj whey, aminokiseline, kreatin.. ni u ludilu, to je doping i oštećuje zdravlje. Ljudi neznaju tačno šta je suplementacija a šta doping, ali su čuli da postoji neki doping, da je neko nešto uzimao i da je loše prošao.... Još kad se pojavi članak gde novinar napiše na svoju ruku da je neko uzimo neku suplementaciju a desilo se nešto loše.... (bez toga da se iznese tač podatak šta je uzrok i vrsta poremećaja zdravlja, sa nekom manjom analizom, a ne rekla kazala! ).
onda tri godine rada na objašnjavanju mesta i uloge suplementacije u sportu padne u vodu za jedan dan. Pa sve ispočetka....
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #24 poslato: Maj 05, 2012, 07:42:26 posle podne »

Baš tako sam i mislio. Em novinari žele "ubitačniju" priču, em je njima svejedno da li je neko koristio whey ili AAS.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: Maj 05, 2012, 12:40:47 posle podne »

što pročitaš u novinama okači mačku o rep
btw, novinarstvo u SRB ne vredi komentarisati - i to je politika..
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: Maj 05, 2012, 12:38:07 posle podne »

Procitao sam na fejsbook-u komentare sta kazu njegovi drugari.Ovako drugar,na cijim rukama je umro,kaze da je koristio protein i da je kantica trajala 2 meseca(o ovome dosta govori).O AAS nema ni govora.Momci se trude da tuze novinare koji su to izmislili.Takodje govore da je rodjen 2 meseca ranije i da od tada ima srcanu manu.Pored toga je momak bio sklon sportu i po ceo dan trenirao.Basket,teretana i ...Obdukcija nije uradjena jer,po njihovom zakonu,ne postoji krivicno delo u ovom slucaju tako da to nije potrebno.Roditelji su mogli da podignu tuzbu protiv n.n. pocinioca i time bi se uradila obdukcija.Oni smatraju da za to nema potrebe jer znaju od cega je umro...Iz svog veoma loseg iskustva znam sta novinari(crne hronike) rade i njima je bitno da se clanak procita.Bez imalo obzira i postovanja prema porodici...Nazalost to se kod nas nece nikada promenuti.Zao mi je sto se okoncao jos jedan mladi zivot...   
to potpuno ima smisla. Sobzirom na godine i sam dogadjaj dosta je vrovatno da je uzrok neka srčana mana, koja može intenzivnim treningom pogoršana. To svakako nije povezano sa suplementacijom.Ovaj dogadjaj još jednom skreće pažnju na značaj sportskomedicinskog pregleda osoba koje se bave sportom. Odredjeni problemi koji nekada postoje kod sportiste budu prepoznati i životi sačuvani.
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: Maj 05, 2012, 12:20:21 posle podne »

što pročitaš u novinama okači mačku o rep
Sačuvana
bokaadsl
Gost
« Odgovor #20 poslato: Maj 05, 2012, 11:42:40 pre podne »

Sačuvana
Alexandar Vesa
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

FB PROFiL
« Odgovor #19 poslato: Maj 05, 2012, 10:32:58 pre podne »

Efedrini imaju trenutni efekat, dok hormonska terapija ima dugoročni efekat (androgeni, hormon rasta... )

A verovatno je mislio na prejaku dozu efedrina..plus njegovo ne poznavanje treninga,ishrane.. :/
Sačuvana
Citat
"vredniji je gram iskustva od tovara teorije"
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: Maj 05, 2012, 10:06:48 pre podne »

Efedrini imaju trenutni efekat, dok hormonska terapija ima dugoročni efekat (androgeni, hormon rasta... )
Sačuvana
Stranice: 1 ... 8 9 [10] 11 12 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.112 sekundi sa 17 upita.