TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399825 Teme od strane 25055 Članovi Poslednji član: ranilac

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 15, 2025, 05:15:52 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Mrtvo dizanje i cucanj  (Pročitano 8146 puta)
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Maj 22, 2012, 04:02:07 posle podne »

@Savić
treba da radiš čučanj i mrtvo, ali ne bi bilo loše da ako imaš manje od 18-19 ne radiš serije koje su manje od 8pon.
Ne plaši se da radiš sa kilažama, ali ipak radi to u opsegu od preko 8 ponavljanja.
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #10 poslato: Maj 21, 2012, 09:16:01 posle podne »

Jeste sve si skonto, a tačno je da rade trbušnjaci, pogotovo na prednjem čučnju, većma kao stabilizatori - što je i cilj, ali generalno to su vežbe za celo telo
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
Savic019
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Samo trening

« Odgovor #9 poslato: Maj 21, 2012, 08:18:53 posle podne »

Znaci u ponedeljak odradim ledja tj. zgibove ispred glave 4x serije iza glave 4x serije ono da vucem 4x serije i na kraju mrtvo dizanje 3x serije sa po 8-10 ponavljanja a u subotu noge odma cucanj pa leg pres pa ostale vezbe za noge,i zanima me,kazu da kad se radi mrtvo dizanje i cucanja da rade tu dosta trbusnjaci ?
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #8 poslato: Maj 21, 2012, 06:21:08 posle podne »

Hvala vam na odgovorima,e sad bih vas zamolio ako vam nije problem da mi napisete kako da ubacim mrtvo dizanje i cucanj.
Ja ledja radim ponedeljkom,evo danas sam radio,radim zgibove ispred glave 4 serija iza glave 4serija i na onoj masini(ne znam kako se pravilno zove sto se vuce)isto 4 serija,samo te 3 vezbe radim evo vec skoro 5 meseci,e sak kako bi vi napravili raspored sa mrtvim dizanjem koliko serija i koliko ponavljanja ? I cucanj takodje koliko serija sa po koliko ponavljanja ?
Hvala !

Za mrtvo imaš dve opcije, prva da radiš kao prvu vežbu na treningu za leĂ°a i tu da forsiraš kilažu, ja bi išao na 5x5 sistem, a druga opcija je da radiš na kraju treninga kao završnu vežbu sa mnajom kilažom i recimo 3 serije po 10 ponavljanja. Ovaj drugi sistem bi ti možda bio bolji za početak dok ne izgradiš formu u vežbi.

Što se čučnja tiče tu nema dileme, duboki čučanj na početku svakog treninga za noge i to 3 - 4 serije po 8 - 10 ponavljanja.
Sačuvana
Savic019
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Samo trening

« Odgovor #7 poslato: Maj 21, 2012, 05:05:46 posle podne »

Cilj mi je masa,ishrana je onako,dobra(da ne pisem),od suplementa uzimam creatin i protein,e sad evo napisacu moj raspored pa mi vi napisite kad bi sta ubacili
Pon:Ledja-Triceps
Uto:Odmor
Sre:Grudi-Biceps
Cet:Odmor
Pet:Ramena-trapez i od skoro sam ubacio tricep posto sam nezadovoljan rezultatima ruku tj biceps i tricepsa,kao da se nisu makli za ovih 5meseci a triceps me razbija po 3 dana upale,a rezultati i nisu nesto u razliku sa drugim delovima tela
Sub:Noge i ubacio sam Biceps
Ned:Odmor
E sad kako bi vi napravili raspored tj kad bi ubacili cucanj i mrtvo dizanje i dal treba da se menja nesto oko rasporeda ?
Hvala !
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #6 poslato: Maj 21, 2012, 04:57:50 posle podne »

Nema na cemu i drugi put! ;)Zato smo tu!
To sad koliko serija i koliko ponavljanja to sve zavisi od toga sta ti je cilj?Da li pored postojeceg treninga(tzv.bilderskog) da ubacis mrtvo i cucanj ili preci na totalno drukciji program,recimo powerlifterski.
Najvaznije je medutim da te 2 vezbe ne radis na istom treningu!
Sačuvana
Savic019
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Samo trening

« Odgovor #5 poslato: Maj 21, 2012, 04:39:32 posle podne »

Hvala vam na odgovorima,e sad bih vas zamolio ako vam nije problem da mi napisete kako da ubacim mrtvo dizanje i cucanj.
Ja ledja radim ponedeljkom,evo danas sam radio,radim zgibove ispred glave 4 serija iza glave 4serija i na onoj masini(ne znam kako se pravilno zove sto se vuce)isto 4 serija,samo te 3 vezbe radim evo vec skoro 5 meseci,e sak kako bi vi napravili raspored sa mrtvim dizanjem koliko serija i koliko ponavljanja ? I cucanj takodje koliko serija sa po koliko ponavljanja ?
Hvala !
Sačuvana
Miraa
PANSPORT TEAM
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Maj 20, 2012, 06:29:33 posle podne »

Cak naprotiv to su neke od najboljih vezbi koje mozes i trebas raditi ..
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #3 poslato: Maj 20, 2012, 06:20:14 posle podne »

Pozdrav svima,
Evo ja da postavim pitanje radi sebe,jer me bas zanima,
Imam 16god,idem 5 meseci u teretani,e sad imam jedno pitanje u vezi mrtvog dizanja i cucnja.
Dali ja sa 16godina smem da radim cucanj i mrtvo dizanje ? Posto jos rastem,da ne dodje do neke povrede kicme ili zaustava rasta,ja do sad nisam radio ni cucanj ni mrtvo dizanje,pa me zanima dali bi vi preporucili meni da radim to ?
Nema razloga da ih ne radis,to su sve stara verovanja da ne smes da radis odredene vezbe jer onda neces rasti!Samo cepaj!:)
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #2 poslato: Maj 20, 2012, 06:45:03 pre podne »

Pa naravno da možeš i treba da radiš obe te vežbe, samo što većina momaka tvojih godina misli da zna kako se vežbe izvode i zbog loše tehnike dobiju povrede. Niko se neće povrediti, pogotovo kičmu koja je jedan od najjačih sklopova na telu ukoliko znaš kako se rade vežbe pravilno, a ja ti kažem da se deset puta lakše obogaljiti na bench press - u nego na čučnju ili mrvom dizanju.

Nauči od nekog jako iskusnog vežbača kako se rade ove vežbe, a onda ih forsiraj što je više moguće.
Sačuvana
Savic019
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Samo trening

« Odgovor #1 poslato: Maj 19, 2012, 08:20:32 posle podne »

Pozdrav svima,
Evo ja da postavim pitanje radi sebe,jer me bas zanima,
Imam 16god,idem 5 meseci u teretani,e sad imam jedno pitanje u vezi mrtvog dizanja i cucnja.
Dali ja sa 16godina smem da radim cucanj i mrtvo dizanje ? Posto jos rastem,da ne dodje do neke povrede kicme ili zaustava rasta,ja do sad nisam radio ni cucanj ni mrtvo dizanje,pa me zanima dali bi vi preporucili meni da radim to ?
Sačuvana
Stranice: 1 [2] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.164 sekundi sa 17 upita.