TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398451 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: Jelena Nedeljkovic

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 25, 2024, 11:03:57 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Zašto nam voće nije uvek prijatelj?  (Pročitano 5636 puta)
Ironman.
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2203


« Odgovor #3 poslato: Septembar 02, 2012, 11:10:36 pre podne »

Za profesionalni bodibilding ok, za one koji se bore sa 6-7% bodyfat - ok. Ali, da rekreativci izbegavaju voće zbog glikogena u jetri, iritiracije pankreasa i insulina i da se boje da će ih voće ugojiti - stvarno nema smisla. Sve te 'najnovije' studije američkih dž univerziteta su obično finansirane od strane farmaceutske industrije koja se sprema da izbaci na tržište novi suplement, u ovom slučaju verevatno sa 'modifikovanom fruktozom' koja se ne deponuje u mast, a izgleda kao da ste pojeli kilo narandži...
Sačuvana
Arbeit macht frei.
Topex
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 1

« Odgovor #2 poslato: Septembar 02, 2012, 11:03:38 pre podne »

E eto voće nam nije prijatelj,a američki prašak i galofak jeste.
Sačuvana
Robert
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 20555


Pansport
« Odgovor #1 poslato: Septembar 02, 2012, 10:14:46 pre podne »

Zašto nam voće nije uvek prijatelj?
by Jordana Brown


Sigurno će vam skoro svaki bodibilder reći da je, za rad postizanja dobre definicije, potrebno smanjiti unos voća. Ovo je delom zbog toga što voće sadrži ugljene hidrate, ali i zbog toga što su ti hidrati uglavnom fruktoza, tj. voćni šećer.  Bodibilderi su se oduvek bojali fruktoze, zbog toga što je to malo drugačiji šećer u odnosu na ostale. Umesto da bude poslata u mišićno tkivo, fruktoza najpre ide u gliko rezerve jetre, a ako su one pune,  ona se deponuje u masti.

Nova studija kalifornijskog univerziteta pokazala je da je fruktoza čak i opasnija nego što se mislilo. Studija je imala ljude podeljene u dve grupe. Obe grupe su imali identičan program ishrane ali su im se napici razlikovali. Jedna grupa imala je napitke zaslaĂ°ene glukozom, a druga fruktozom. Nakon 10 nedelja, obe grupe su pokazale povećanje telesne težine, ali je "fruktoza grupa" pokazala i još neke negativne efekte. Najdramatičniji efekat bio je taj što su njihova tela promenila način na koju metabolišu masti, podstičući stvaranje novih masnih ćelija oko vitalnih organa, poput srca i jetre.  Pored toga, ova grupa zabeležila je i pad insulinske osetljivosti, što je povezano sa dijabetesom i može otežati gubitak masti i stvaranje mišićne mase.

Zbog svih ovih razloga, mi savetujemo ograničen unos fruktoze. Da biste uspeli u ovome, izbegavajte namirnice zaslaĂ°ene fruktozom. Ograničite i unos voća. Ne kažemo da ga izbacite potpuno, pošto voće ima svoje prednosti, već da ograničite unos na dva do tri serviranja dnevno. I termin unosa voća je bitan, pa je najbolje ujutru i pre treninga.


Izvor: www.flexonline.com
Prevod: Robert
Sačuvana
Stranice: 1 [2] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.222 sekundi sa 17 upita.