TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398406 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 11:08:34 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 [3] 4 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Povreda ramena  (Pročitano 12648 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: Decembar 05, 2012, 04:23:23 posle podne »

Imaš vežbe za rotatore ramena  koje možeš da radiš sa bučicama ili elastičnim trakama (pogl u knjizi bb anatomija) istezanja radiš posle vežbica. Osnovn je vežba istezanja za zadnje rame...
Sačuvana
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

Ko nema u glavu - ima u ruke !

« Odgovor #26 poslato: Decembar 04, 2012, 11:48:32 pre podne »

Hvala Pedja.

A šta sa vežbama za rotatore koje si pomenuo ?!

Jesu li to vežbe zagrevanja ili istezanja ?!
Sačuvana
Kad čovek umre ne oseća ništa, nikakvu bol, ali zato ljudi oko njega pate ... Isto je i kada si glup. :)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: Decembar 04, 2012, 12:31:30 pre podne »

Ako sam dobro razumeo, moje "preskakanje" tetive je posledica iritacije, a ona je posledica kontinuiranog sudara koječega u zglobu ramena ( impigment), a sledeća faza je tendinitis ???

I sve se to da sprečiti dobrim istezanjem i vežbama za rotatornu manžetnu ?!

Upravo si modifikovao post, tako da si dao odgovor.
šta sam modifikovao?
da, vežbe za ramen sa mnjim težinma da smanjiš opterećenje mišića i tetiva i temeljno ISTEZANJE, posebno zadnje ame i rotatori!
 ;)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: Decembar 04, 2012, 12:28:56 pre podne »

Ne, preskakanje je posledica skraćenja tetive, koja zategnuta preskače preko koštanog ispupčenja... Impigement je sudaranje izmedju dve kosti pri pokretu. Posledica jednog i drugog je iritacija tetive  :o
Sačuvana
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: Decembar 03, 2012, 08:22:55 posle podne »

Ako sam dobro razumeo, moje "preskakanje" tetive je posledica iritacije, a ona je posledica kontinuiranog sudara koječega u zglobu ramena ( impigment), a sledeća faza je tendinitis ???

I sve se to da sprečiti dobrim istezanjem i vežbama za rotatornu manžetnu ?!

Upravo si modifikovao post, tako da si dao odgovor.
Sačuvana
Kad čovek umre ne oseća ništa, nikakvu bol, ali zato ljudi oko njega pate ... Isto je i kada si glup. :)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: Decembar 03, 2012, 08:18:18 posle podne »

"Hroničan impigment dovodi do iritacije tih struktura: tendinitisa rotatora ramena ili tetive duge glave bicepsa."

Da li je impigment zajednički naziv za mehanizam povreĂ°ivanja koji se javlja u zglobu ramena ili je to PRVI stadijum (iritacija drugi a tendinitis treći) ?!

Hvala.
impgment znači sudranje - u zglobu ramena dolazi do sudaranja kosti nadlakta i koštanog ispupčenja lopatice (akromion) koji čini "krov" zgloba ramena. Ovo sudaranje se dešava pri podizanju ruke n gore iznad 90°.
Impigement dovodi do iritacije tetive ili burze i upale ovih struktura (tendinitis ili burzitis).
Sačuvana
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: Decembar 03, 2012, 07:27:31 posle podne »

"Hroničan impigment dovodi do iritacije tih struktura: tendinitisa rotatora ramena ili tetive duge glave bicepsa."

Da li je impigment zajednički naziv za mehanizam povreĂ°ivanja koji se javlja u zglobu ramena ili je to PRVI stadijum (iritacija drugi a tendinitis treći) ?!

Hvala.
Sačuvana
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: Decembar 03, 2012, 07:22:55 posle podne »

Upravo savladavam lekcije "Rotatorna manžetna ramena" i "impigment sindrom" iz tvog teksta ovde.

Sada mi je jasnije.

Izguglaću koje su to vežbe za rotatore, samo mi reci jel tim vežbama treba da se zagrevam, istežem ili jednostavno da ih radim ... kada i gde ?!

Hvala.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: Decembar 03, 2012, 07:16:35 posle podne »

Tetiva pripada mišićima rotatorima ramena. Potrebno je da radiš istezanja, pa javi kako ide...
Preskanje tetive pravi iritaciju, što može izazvti povredu i upalu.
Sačuvana
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: Decembar 03, 2012, 06:51:05 posle podne »

Radi vežbe za rotatore ramena, istezanja obavezno, posebno za zadnje rame, a naravno i prednje rame, biceps, grudi triceps....
Mislim da jebiciklistički  osećaj koji navodiš posledica preskakanja zategnute tetive preko kosti (najverovatnije tetive rotatora ramena)

Da li ta zategnuta tetiva preko rotatora ramena predstavlja potencijalnu opasnost za povredu, pošto je osećam gotovo pri svakoj vežbi za srednje rame (dok je nigde nema na vežbama za prednje rame) ?!

Inače, pre svakog treninga, bez obzira koju mišićnu grupu radim na tom treningu, uvek radim vežbe zagrevanja ramena, obično praznom šipkom ili neke vežbice sa fizičkog.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: Decembar 03, 2012, 06:48:11 posle podne »

Istežem uglavnom za vreme rada, nakon serije. Ne svaki put, da budem iskren.

Mislim da nije za terapiju, jer se sada odlično osećam, a i normalno sam odradio trening nakon toga.

Na šta bih trebao da obratim pažnju sledeći put ?!

Inače taj osećaj da se "nešto" u ramenu okreće kao lanac na bicikli i da povremeno može da "spadne", dešava mi se relativno često, ali nikada do sada nije bilo bolno.

O čemu se radi ?!
ok, dobro je da nemaš tegoba. Dobro zagrej ramena na početku treninga, ne radi sa velikim težinama, da ne bi napravio veću povredu. Obavezno istezanje na kraju treninga.
Javi kako je...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Decembar 03, 2012, 04:52:59 posle podne »

Radi vežbe za rotatore ramena, istezanja obavezno, posebno za zadnje rame, a naravno i prednje rame, biceps, grudi triceps....
Mislim da jebiciklistički  osećaj koji navodiš posledica preskakanja zategnute tetive preko kosti (najverovatnije tetive rotatora ramena)
Sačuvana
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Decembar 03, 2012, 12:37:49 pre podne »

Istežem uglavnom za vreme rada, nakon serije. Ne svaki put, da budem iskren.

Mislim da nije za terapiju, jer se sada odlično osećam, a i normalno sam odradio trening nakon toga.

Na šta bih trebao da obratim pažnju sledeći put ?!

Inače taj osećaj da se "nešto" u ramenu okreće kao lanac na bicikli i da povremeno može da "spadne", dešava mi se relativno često, ali nikada do sada nije bilo bolno.

O čemu se radi ?!
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Decembar 03, 2012, 12:31:56 pre podne »

Najverovatnije si istegao rotator ramena (m. supinatus). da li radiš istezanaja za zadnje rame?
th - masiranje ledom...
Sačuvana
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Decembar 03, 2012, 12:07:31 pre podne »

Pozdrav Pedja,

evo mene, ovog puta na formu o ramenu.

:)

Ne, nije povreda ... sada sam iskusniji vežbač, valjda i malo pametniji a svakako bolje osećam težine i uopšte sopstveno telo.

Da ne dužim, prilikom izvodjenja vežbe letenje u pretklonu, u prvoj seriji, u drugom ili trećem ponavljanju, osetio sam jak, prodoran bol negde izmedju srednjeg i zadnjeg ramena (ako ta granica uopšte postoji). Ovu vežbu sam radio kao poslednju vežbu u setu vežbi za ramena (četvrtu), imao sam dovoljno snage i opterećenje je bilo za nijansu veće od do tada standardnog.

Odmah sam prekinuo izvodjenje vežbe, odmorio mišić, dobro ga istegao, smanjio težinu na standardnu i pokušao još jednom. I opet ista stvar.

Odustao sam od te vežbe i krenuo da radim neku sasvim drugu, za srednje rame i uradio je bez ikakvih probelma.

Iz radoznalosti, probao sam još jednom, ovoga puta još smanjio težinu, praktično na najmanju koja postoji (2x1,25 plus šipka bučice) i opet se desilo. Bol je bila u kasnijem ponavljanju (7. ili 8.) i bila je mnogo manjeg intenziteta nego prethodna. A pre pojave bola osetio sam neki osećaj u ramenu kao kada lanac spada sa mehanizma bicikle :).

Sve ostalo radim bez ikakvih problema, uljučujući i sve vežbe sa ramena, gde mi je osnovna "military press".

Hvala unapred.
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] 4 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.087 sekundi sa 18 upita.