TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399316 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 22, 2024, 10:35:28 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pomoćne stvari bez kojih je treniranje kao proces nezamislivo.  (Pročitano 8751 puta)
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: Novembar 13, 2012, 07:46:43 posle podne »

sviĂ°a mi se ime. :P daj slobodno malo više info.
Sačuvana
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: Novembar 13, 2012, 12:22:44 posle podne »

biofreeze gel

ubica za istegnuća, zglobove, tetive. lokalno ublažava bol, deluje on the face of the place :)
Sačuvana
Arbeit macht frei.
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: Oktobar 30, 2012, 11:54:28 posle podne »

Nimulid transgel, odlican za povrede misica, tetiva, zglobova ( u mom slucaju koriscen kod skocnog zgloba kad nista drugo nije pomoglo).
gavez gel.
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: Oktobar 22, 2012, 08:33:32 posle podne »

Potsećam da ima tema za diskusiju, zahvalnice isl.  http://www.pansport.rs/forum/index.php?topic=166361.new#new
Samo peglajte. ;)
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: Oktobar 22, 2012, 12:04:52 posle podne »

Nimulid transgel, odlican za povrede misica, tetiva, zglobova ( u mom slucaju koriscen kod skocnog zgloba kad nista drugo nije pomoglo).
Sačuvana
coldwater
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

I'm a lead farmer motherfucker.

« Odgovor #16 poslato: Oktobar 22, 2012, 11:48:40 pre podne »

@Ironman hvala ti za ovo. Koristim sada neki non-marking chalk koji sam preko neta nekako narucio, ali je pri kraju. ovo mi je bas trebalo.
Sačuvana
--
cheers,
milan.
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Oktobar 22, 2012, 11:01:33 pre podne »

Evo jedne stvari koja dosta dobro doĂ°e kad je u pitanju mrtvo dizanje, ali i za sve ostale hvatove pomaže:
http://www.iglusport.rs/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=66&Itemid=71
Koristim Mammut liquid -- tečna varijanta magnezijuma, ne prlja i ne praši puno...

Druga stvar je amonijačna voda ili rastvor amnojum hidroksida. Ima ga u slobodnoj prodaji, ali samo žiralno može da se kupi. Ovo korstim kod nekih težih liftova, da mi malo razbistri glavu  ;D udiše se iz daleka, 2-3 sniffa i onda bude lepa tišina u glavi  ;D oprezno sa ovim, jer ima neverovatno intezivan miris.

To je to od mene  :)
Sačuvana
Arbeit macht frei.
Miraa
PANSPORT TEAM
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Oktobar 22, 2012, 07:52:37 pre podne »

Ja se komplet tusiram povremeno toplo-hladnom vodom i nije mi nesto problem, mozda malo u pocetku ali u globalu prija...
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Oktobar 21, 2012, 11:21:18 posle podne »

Nadovezujem se na toplo-hladan tuš, a i Zoltanove muke kao armwrestlera.

Toplo-hladna terapija.

Sve što je Stefan rekao, mada sam je ja najčešće primenjivao za šake i podlakticu-lakat. Po minut držiš deo tela u do izdržljivosti toploj, pa minut u hladnoj i tako za redom jedno 3 do 5-6 puta. Pri tome kad kažem držiš nije loše ni da (ako je npr šaka u pitanju) se rade pokreti šakom. Od stisnute pesnice do potpuno ispravljene, kruženje šakama isl.

Princip je da se smenjuju vazodilatacija sa vazokonstrikcijom. U toploj vodi krvni sudovi se (lokalno) šire, u hladnoj se skupljaju. Alterniranjem drastičnih situacija celokupna prokrvljenost tretiranog mesta se povećava. Princip isti kao i kod većine do sada pomenutih masti, samo odgovor izazivamo fizičkim a ne hemijskim principom.

Jako zgodna za posle treninga, može se primenjivati i više puta dnevno. Sam sam je primenjivao 4-5 puta dnevno kad me je gaadno zezala leva šaka.

Napomena: Kada ti utrne ruka pod hladnom vodom, jako lako možeš da se zezneš i da staviš ruku u pretoplu vodu i da se izgoriš. Ako se radi pod mlazom vode pamti poziciju slavine!
Nije zgodno za primenjivanje na "centralnijim delovima tela", već je "optimizovana" za ekstremitete.

Prednost u odnosu na kreme? - Nema desenzitivizacije i može da se koristi umesto ili u kombinaciji sa ostalim preparatima.

Alternativa korišćenju mlaza vode je korišćenje dve kofe. Prednost je što u hladnu vodu može da se stavi led što je jako bitno leti kada je voda na česmi mlaka. Negativna strana je što se vrela voda jako brzo hladi. Za tri kruga radi posao sigurno.

Ocena 10/10. Do ti yourself metoda koja radi fenomenalno i ništa ne košta.

Skraćeni toplo-hladno tretman može da se koristi i za pred trening. Bukvalno fizičko zagrevanje. 30sec toplo- 30 sec hladno - 30sec do 1min toplo, obrišeš ruku/nogu, nastaviš sa zagrevanjem (kao vežbama) i možeš da treniraš iako je mesto idalje bolno. Umesto crvene konjske masti npr.
« Poslednja izmena: Oktobar 21, 2012, 11:25:34 posle podne od strane Biochemo » Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #12 poslato: Oktobar 21, 2012, 10:56:21 posle podne »

TOPLO-HLADNI TUS za oporavak nogu (zadnje loze najcesce). :)

Sam naslov kaze,tusirate se toplom pa hladnom vodom naizmenicno ali tako da zavrsite uvek hladnom. :)

Prilikom teskih treninga gde se puno opterecuju noge,bilo da je trening nogu u teretani ili da je trcanje u pitanju ova metoda ce vam pomoci u oporavku,osecacete se bolje i "lakse". :) Najbolje odmah posle treninga i sutradan po ustajanju,toliko prija da je to cudo. :)

P.S ne preporucujem tusiranje celog tela ipak je hladna voda u pitanju,em srce moze da preskoci :D em je maltretiranje (bar meni,slogiram se sav),zato samo noge. :)
Sačuvana
liverow
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Oktobar 21, 2012, 10:53:09 posle podne »

Crvena konjska mast je dojaja :D 10/10 Bengey je malo slabiji od nje i cinimise da krace traje dok zelena konjska mast BAR ZA MENE neradi nista ( kolko god da je namazem kolicinski uopste nereagujem na nju kao da nisam ni namazao, znam da bi trebalo da hladi i to radi svima oko mene al ima neki problem u meni :D neosecam ama bas nikakvo hladjenje  LOL :D
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #10 poslato: Oktobar 21, 2012, 10:50:21 posle podne »

OBLOGE OD CRNOG LUKA...

Prilikom povrede skocnog zgloba koristeci obloge od crnog luka noga od stanja deformisane i otecene za nedelju dana dolazi u stanje da je 95% otoka spalo,da nema vise toliko podliva i oporavak je ubrzan minimum 3x.

U kombinaciji sa konjskom Zelenom Mascu oporavak od povrede skocnog zgloba vise ne traje 6-8 nedelja vec 2-4 nedelje. ;)

Luk se isecka i stavi na mesto otoka da odstoji celu noc,pre spavanja stavite oblogu a kad se probudite skinete...tako par veceri i problem resen. :)

Hvala Bogu na crnom Luku,em ide uz cevape em leci izubijane noge. :D :)
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #9 poslato: Oktobar 21, 2012, 10:42:38 posle podne »

Super tema,svako koga je nekad nesto bolelo zna koliko znaci kad ima cime da umanji bol i ubrza oporavak...

Ja cu o Konjskoj ZELENOJ masti/gelu...

Glavna uloga je hladjenje i momentalno umanjivanje bola kod povreda vise tipova (naravno ne kod otvorenih rana).Recimo kod povrede skocnog zgloba ili kod dobijenog udarca kao i kod ostalih povreda slicnog tipa

Moze se nanositi vise puta dnevno,3-4 puta je skroz ok,tako ce hladjenjem ublaziti bol i ubrzati oporavak.

Malo pakovanje od 100 ml meni traje vec godinu dana a kosta oko 150 din.

Ocena 10/10 :)

P.S Koliko je dobra moze na leba da se maze. :D Sala mala,naravno. :)
« Poslednja izmena: Oktobar 21, 2012, 10:44:37 posle podne od strane Stefan L. » Sačuvana
P. Heath
Napredni član
Van mreže Van mreže

NO PAIN - NO GAIN

« Odgovor #8 poslato: Oktobar 21, 2012, 08:38:18 posle podne »

Preporucio bih vam BENGAY.Odlicna krema ,meni je na jednom takmicenju u powerliftingu mnogo pomogla..samo 10 minuta nakon utrljavanja pocinje da ''radi'', greje i peče, stvarno super stvar.Cena je oko 200din.
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Oktobar 21, 2012, 06:45:28 posle podne »

Borbeni plan je osmišljen. :)

DISKUSIJA VEZANA ZA POSTOVE (predstavljene preparate) U OVOJ TEMI: http://www.pansport.rs/forum/index.php?topic=166361.new#new
Sačuvana
Stranice: [1] 2 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.103 sekundi sa 17 upita.