TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399316 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 22, 2024, 10:15:06 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: No i pritisak  (Pročitano 3743 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: Novembar 13, 2012, 11:53:24 posle podne »

NO jeste vazodilatator i to ce u tom momentu da snizi pritisak,tj misic koji radi povlacice vise krvi u tu regiju ali na ustrb nekih unutraznjih organa kao sto su recimo bubrezi,jetr itd...sta se desava nakon toga?Moze i dolazi do povecanja pritiska jer ta krv se naglo vraca u pomenute organe i do trenutnog povecanja krvnog pritiska.
ako već spominjemo bubrege u toj priči, vazodilatatori bi mogli da naprave hipoperfuziju bubrega (smanjen protok krvi kroz bubrege) što bi izazvalo lučenje hormona angiontenzina u bubregu i izazvalo porast pritiska. Medjutim, ovo je terijska spekulacija na temu no i hipertenzija...
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: Novembar 13, 2012, 10:02:49 posle podne »

NO jeste vazodilatator i to ce u tom momentu da snizi pritisak,tj misic koji radi povlacice vise krvi u tu regiju ali na ustrb nekih unutraznjih organa kao sto su recimo bubrezi,jetr itd...sta se desava nakon toga?Moze i dolazi do povecanja pritiska jer ta krv se naglo vraca u pomenute organe i do trenutnog povecanja krvnog pritiska.

Vazodilatatori sami po sebi ne izazivaju povisen pritisak ( oni se koriste za njegovo snizavanje ). Moze da izazove samo ubrzano lupanje srca pa da se to eventualno pogresno tumaci.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Novembar 13, 2012, 05:21:34 posle podne »

Vazodilatacija je širenje vaskularnog korita tj povećava se zapremina krvnih sudova tako što se šire zidovi krvnih sudova ... porast pritiska bi se desio zbog povećanja napetosti zidova krvnih sudova ili povećanja zapremine krvi, mada je pre razlog ovo prvo...
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #15 poslato: Novembar 13, 2012, 01:47:29 posle podne »

Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Novembar 13, 2012, 10:49:49 pre podne »

Naime koristim vec oko mesec dana Xpand NO reaktor i danas sam otisao slucajno kod doktora i usput rekao da mi izmeri pritisak kad ono imam 140 sa 80...
Rekao mi je da to nije dobro i da mesec dana izbacim slanu hranu i gazirano i dodjem ponovo na pregled....Interesuje me da li je to mozda od NO reaktora sa kim ja ovo povezujem, jer sam do sada imao uvek normalan pritisak.... Prestacu sa uzimanjem za sada da vidim kakav ce pritisak biti za mesec dana...
Inace imam tek 17 godina, nebi valjalo da tako mlad imam neku srcanu bolest ???
Sta vi mislite?

Kao što ti je doc rekla, NO je vazodilator a vazodilatacija je jedan od glavnih puteva kojima se krvni pritisak snižava. Da li uzimaš/si uzimao još nešto? Jedeš jako slano, masno?

TakoĂ°e jel to bilo jedno merenje, ili si to ponovio više puta?
kao što kaže bio no je vazodilatator, j ne bi trebalo da podiže pritisak, ali zavisi da li tu ima još supstanci u preparatu koji bi mogli imati stimulativni efekat... Svakako isključi NO jedan period, smanji težine i intenzitet treninga. Obaveznl kardio tri puta nedeljno po 1h umerenog intenziteta jer ti to spušta pritisak.
Meri pritisak pa javi kako ide.... Pozz
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Novembar 08, 2012, 01:51:29 posle podne »

Ne treba ti ni tih 130/80, mada je zvanicno to pritisak u granicama normale, bolje ga drzati ispod tih vrednosti. Da li pijes kafu?
Svi su se slozili da povedes racuna o treninzima, i izbaci onda NO na neko vreme ( i pazi na ishranu ) ali obavezno prati vrednosti pritiska par dana pa javi kakve su vrednosti.
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Novembar 08, 2012, 01:44:13 posle podne »

Naime koristim vec oko mesec dana Xpand NO reaktor i danas sam otisao slucajno kod doktora i usput rekao da mi izmeri pritisak kad ono imam 140 sa 80...
Rekao mi je da to nije dobro i da mesec dana izbacim slanu hranu i gazirano i dodjem ponovo na pregled....Interesuje me da li je to mozda od NO reaktora sa kim ja ovo povezujem, jer sam do sada imao uvek normalan pritisak.... Prestacu sa uzimanjem za sada da vidim kakav ce pritisak biti za mesec dana...
Inace imam tek 17 godina, nebi valjalo da tako mlad imam neku srcanu bolest ???
Sta vi mislite?

Kao što ti je doc rekla, NO je vazodilator a vazodilatacija je jedan od glavnih puteva kojima se krvni pritisak snižava. Da li uzimaš/si uzimao još nešto? Jedeš jako slano, masno?

TakoĂ°e jel to bilo jedno merenje, ili si to ponovio više puta?
Sačuvana
Zarko
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Novembar 08, 2012, 01:06:36 posle podne »

OK, ja msm da je to od reaktora...posto sam mozda pre godinu dana na pregledu imao mozda 120 eventualno 130 sa 80....ali znam da sam imao brojne sistematske i da mi nikad nije niko rekao nista u vezi sa pritiskom....
Sačuvana
I DON T STOP WHEN I M TIRED,
I STOP WHEN I M DONE.
Beka_S
Napredni član
Van mreže Van mreže

Personalni trener u teretani - Dipl hemičar

« Odgovor #10 poslato: Novembar 08, 2012, 10:31:15 pre podne »

Takodje se i ja slazem sa ovim,i da malo "spustis loptu" ima vremena za sve narocito u tvojim godinama.
Ali najvise bih te zamolila da i u kucnim uslovim redovno proveravas pritisak jer je neretko slucaj da je to bilo iz nekih trenutnih razloga.Ali ako se on zadrzi tako povisen onda se vredi posvetiti tom problemu
Sačuvana
Be Happy!!!
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #9 poslato: Novembar 08, 2012, 09:42:49 pre podne »

Veliki sam protivnik da osobe tvojih godina uzimaju NO pa da ti je i pritisak savrsen.NO nije preparat za zezanje i za sada ga zaobidji.
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #8 poslato: Novembar 08, 2012, 08:59:23 pre podne »

Meni su rekli da je kod bildera to donekle normalan pritisak...
Treninzi su mi dosta teski, posto radim masu radim sa sto vecim kilazama sto jace mogu, bukvalno najjace sto mogu..
San mi je nesto slabiji ovih dana, ali uvek imam makar 7 sati sna...
Genetski msm da niko nema probleme sa pritiskom...sada cu mesec dana da koristim samo ovaj geiner, pa cu videti za mesec dana
Normalne vrednosti pritiska se znaju,bez obzira na vrstu sporta.Moj savet je da pratis u toku dana vrednosti,regulises ishranu i izbacis i NO i nadjes uzrok.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Novembar 08, 2012, 07:54:04 pre podne »

Ne bi trebalo sa 17 godina da radiš tako teške treninge sa opterećenjem, još uvek si u periodu rasta. Intenzivan (preteran) rad sa tegovima podiže krvni pritisak. Ne znam šta ti je cilj, za neke ozbiljnije stvari imaš vremena...
Sačuvana
Zarko
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Novembar 08, 2012, 12:22:02 pre podne »

Meni su rekli da je kod bildera to donekle normalan pritisak...
Treninzi su mi dosta teski, posto radim masu radim sa sto vecim kilazama sto jace mogu, bukvalno najjace sto mogu..
San mi je nesto slabiji ovih dana, ali uvek imam makar 7 sati sna...
Genetski msm da niko nema probleme sa pritiskom...sada cu mesec dana da koristim samo ovaj geiner, pa cu videti za mesec dana
Sačuvana
I DON T STOP WHEN I M TIRED,
I STOP WHEN I M DONE.
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Novembar 08, 2012, 12:04:27 pre podne »

Izbaci taj NO zbog kof, mada msm da ti je supl sa whey dovoljna, no ne moraš koristiti za sada.
Koliko su teški treninzi, da li forsiraš težine? da li ima dovoljno sna?
da li radiš kardio trening?
uradi laboratoriju, mokraću i krv.
Da li roditelji imaju problema sa pritiskom?
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Novembar 07, 2012, 02:01:53 posle podne »

Kofein podize pritisak trenuno ( brzo nakon unosenja ), i to mu je kratkotrajni efekat  a nakon toga ga snizava. Zato kazem, kad budes merio pritisak vise puta u toku dana videces da li je stalno povisen ili se to samo slucajno desilo.

I jos jedna stvar, najbolje je pratiti vrednosti pritiska u kucnim uslovima, zato sto se tako iskljucuje efekat " belog mantila " i imas dovoljno vremena da se odmoris i da dobijes sto tacnije vrednosti.
« Poslednja izmena: Novembar 07, 2012, 02:05:11 posle podne od strane Dr Gorana Grkovic » Sačuvana
Stranice: [1] 2 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.119 sekundi sa 18 upita.