TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399316 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 22, 2024, 10:18:59 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: ISKUSTVA SA BCAA(dijabeticar)  (Pročitano 3174 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Novembar 24, 2012, 08:04:30 posle podne »

Važno je da poštuješ režim ishrane prema uzimanju insulina, vodi računa da ne radiš trening gladan...
Da li si merio glikemiju pre i posle treninga?
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Novembar 21, 2012, 02:04:11 posle podne »

Ok, ovako. Terapija, vezbanje, ishrana, + eventualno bcaa, sve to ti utice na glikemiju. Ne znam koliko cesto inace imas hipoglikemije sa terapijom koju imas, ali pretpostavljam da znas kako ces regulisati vrednosti, mada, u svakom slucaju je bolje da do njih ne dolazi. Odlicno je sto konsultujes svog lekara, ipak te on prati i upoznat je sa tvojim stanjem.
Sačuvana
loco lobo
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Novembar 20, 2012, 11:40:59 pre podne »

Vezbam redovno,terapija mi je pre rucka i vecere brzi insulin(3-4 jedinice) i pre spavanja spori (24 satni)insulin 9 jedinica,ishrana mi je sredjena i trenutno sam na dijeti jer mi je lekar nalozio da moram da se nagojim par kila.Trenutno uzimam vitamin C posle treninga,vitamin E isto posle treninga,vitamin D posle dorucka i whey protein posle treninga,pa sam eto razmisljao malo o BCAA pa reko da se malo detaljnije raspitam o istima
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #7 poslato: Novembar 18, 2012, 09:10:01 posle podne »

Najjednostavniji nacin je da kontrolises sam nivo secera nakon treninga,nakon konzumacije BCAA i to je jedini nacin osim subjektivnog osecaja da vidis kako kod tebe deluju.U svakom slucaju dokazano je da trening sa opterecenjem otvara insulinske receptore na celijama tako da preporuka je da se vezba.
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Novembar 18, 2012, 09:03:48 posle podne »

Znas kako, ne mora da znaci da ce dovesti do opasne hipoglikemije ali se uvek, kada se bcaa uzima savetuje oprez ukoliko je osoba na terapiji insulinom ili oralnoj terapiji. Mozes eventualno da korigujes terapiju, da titriras doze prema vrednostima glikemije. Da li redovno vezbas?
Sačuvana
loco lobo
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Novembar 18, 2012, 06:38:48 posle podne »

Prostim jezikom to znaci da ce suplementacija BCAA uz insulin dovesti do velike hipoglikemije a ne hiperglikemije(a ja sam po nekim postovima shvatio da dovodi do hiperglikemije)
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Novembar 18, 2012, 05:40:08 posle podne »

Ne, cak se bcaa razmatraju kao potencijalna terapija za tip 2 dijabetesa, samo mehanizam jos uvek nije najjasniji.
Sačuvana
loco lobo
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Novembar 18, 2012, 03:01:41 posle podne »

Na insulinu.Ja sam mislio da BCAA dovodo do hiperglikemije(povecanog) a ne do hipoglikemije(smanjenog) secera u krvi.
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Novembar 18, 2012, 02:25:33 posle podne »

Pozdrav,

Aminokiseline nece ostetiti bubrege, ukoliko se uzimaju u preporucenim dozama ( cak se propisuju ljudima koji imaju smanjen apetit u bubreznoj insuficijenciji ) ali pokazuju hipoglikemijski efekat tako da je u tvom slucaju preporucljivo da konsultujes svog endokrinologa. Zvanicno, ovakav efekat pokazuju u vecim kolicinama ali, zajedno sa terapijom, moze doci do znacajne hipoglikemije koja ti, u svakom slucaju, ne treba. Da li si na oralnoj terapiji ili na insulinu?
Sačuvana
loco lobo
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Novembar 16, 2012, 10:03:01 pre podne »

Da li neko ima iskustva i saznanja kako suplementacija sa BCAA utice na dijabetis(dijabeticar sam),da li BCAA dizu secer i koliko( osnovni su sastav whey-a ali ne u tolkim kolicinama),da li su bubrezi dodatno optereceni koriscenjem BCAA i da li mogu da dovedu do ostecenja istih i tako neke informacije,hvala unapred na odgovorima
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.081 sekundi sa 17 upita.