TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 397972 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: JamieLoYaK

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2024, 04:32:05 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 6 7 [8] 9 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: POMOC OKO ODABIRA SUPLEMENTA!!!  (Pročitano 15876 puta)
EeePCseries
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Novembar 23, 2012, 03:47:07 posle podne »

Da li možeš da mi predložiš koji protein, bcaa, glutamin i kreatin da uzmem...

Neka bude neka varijanta za prosečan džep a opet sa druge strane da bude kvalitetno ako mogu tako da se izrazim...

Da ja onda malo još pročitam o njima i eto me u prodaji kod vas...

Hvala!!!

Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #15 poslato: Novembar 23, 2012, 03:36:01 posle podne »

Zeznuto radno vreme ali šta je tu je...

A kada radim ceo dan, da li da uzmem ujutro nakon ustajanja protein ili ne, kako taj dan?

ili

posle noćne smene?!!

Šta ti misliš o kombinaciji, whey, kreatin monohidrat, multivitaminski kompleks i omega 3... to su mi isto predložili

uzimaš protein svakako ujutru, ne mora to biti whey svaki put, važno je da uneseš proteine i u doručku, npr doručak sa jajima - onda ne moraš whey.... ili whey i ovsene... 
whey je posle treninga najbitniji.  U toku dana samo da dopuni dnevni proteinski unos, koji bi trebalo da bude iz hrane a što manje iz suplemenata.

Ovo što si naveo od suplemenata je odlično.... ako uz to ubaciš i bcaa i glutamin onda je stvarno super... ako možeš naravno.
Sačuvana
EeePCseries
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Novembar 23, 2012, 03:29:28 posle podne »

Zeznuto radno vreme ali šta je tu je...

A kada radim ceo dan, da li da uzmem ujutro nakon ustajanja protein ili ne, kako taj dan?

ili

posle noćne smene?!!

Šta ti misliš o kombinaciji, whey, kreatin monohidrat, multivitaminski kompleks i omega 3... to su mi isto predložili
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Novembar 23, 2012, 03:08:22 posle podne »

malo je nezgodno što tako radiš ali tu ne možeš da biraš...

tako da,

pre treninga 10 g bcaa i 10 g glutamina
posle treninga 10 g bcaa i 10 g glutamina sa 1 mericom whey proteina
(ako možeš pojačaj još  doze bcaa i glutamina posle treninga)

onda u roku od sat vremena nakon treninga kvalitetan obrok ugljeni hidrati + proteini

uzmi obavezno i neke vitamine, npr Daily formulu, i C vitamin

Protein eventualno još jednom možeš uzeti u toku dana, npr ujutru nakon ustajanja ili u toku dana izmeĂ°u obroka ( sa mlekom i nekim koštunjavim voćem, npr par badema)
Sačuvana
EeePCseries
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Novembar 23, 2012, 03:04:15 posle podne »

Pa neka onda neko kaže da nemam srećee... što sam naišo na vas i vaše savete!!! ;) :) :)

Da li bi htela ukratko da mi napišeš kako protein,bcaa i glutamin da ukombinujem i kako da ih koristim u toku dana... napisala si mi za glutamin ali neku kombinaciju za sva tri suplementa...

Radim jedan malo specifičan posao, koji uključuje i noćne smene, tačnije radim 12/24/48... da ti dam primer:

Ponedeljak radim ceo dan (12h ), pa onda imam odmor 24h, odnosno u utorak na sredu radim noćnu smenu 12h, a zatim imam odmor 48h... i onda opet sve u krug... pa me zanima kako bi mogao sve da uklopim, što se tiče suplemenata... što se tiče treninga to mi nije problem jer sam se već ušemio...
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Novembar 23, 2012, 02:54:34 posle podne »

MightyMO, PANSPORT TEAM NOVI SAD - Hvala na savetu... dosta ima zanimljivih predloga...

nema na čemu, meni i jeste cilj da ti pomognem... a takav trening je izuzetno opasan za nekoga ko nije u formi, a sa druge strane previsok intenzitet sagoreva šećere -glukozu kao primarni izvor energije, a ne masnoće.... i ako nemaš dovoljno šećera (dijeta) sigurno dolazi do katabolizma....

Pa lepo si predstavi svoj program u delu treninga i teretane, pa ce ti dobrim savetima ljudi pomoci , sto se tice insanity-ja ,ne podrzavam taj program nimalo..i mislim sve sto ima za cilj rezultate u fazonu ^sto pre to bolje^ to ne pije vodu..niko se tu ne zapita,a sta posle toga,i kako se ponasati..mozes samo zdravlje da izgubis..tako da moras nesto racionalnije na duze staze
[/quote]

slažem se 100%
Sačuvana
pedjoni986
Gost
« Odgovor #10 poslato: Novembar 23, 2012, 02:49:04 posle podne »

:) ;) :) ;)

Dobro kažeš!!! pa svakako moram da dokupim, postaviću šta sam radio pre Insanaty-a pa da vidim šta drugi kažu....

Hvala što pomažeš!!!

Pa lepo si predstavi svoj program u delu treninga i teretane, pa ce ti dobrim savetima ljudi pomoci , sto se tice insanity-ja ,ne podrzavam taj program nimalo..i mislim sve sto ima za cilj rezultate u fazonu ^sto pre to bolje^ to ne pije vodu..niko se tu ne zapita,a sta posle toga,i kako se ponasati..mozes samo zdravlje da izgubis..tako da moras nesto racionalnije na duze staze
Sačuvana
EeePCseries
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Novembar 23, 2012, 02:47:59 posle podne »

MightyMO, PANSPORT TEAM NOVI SAD - Hvala na savetu... dosta ima zanimljivih predloga...
Sačuvana
EeePCseries
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Novembar 23, 2012, 02:44:56 posle podne »

:) ;) :) ;)

Dobro kažeš!!! pa svakako moram da dokupim, postaviću šta sam radio pre Insanaty-a pa da vidim šta drugi kažu....

Hvala što pomažeš!!!
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Novembar 23, 2012, 02:42:33 posle podne »

Drugari,

Prvo da vas sve pozdravim! Ovo mi je prvi put da pišem na forumu, pa ako nešto pogrešnim... sorry!

Ukratko ću vam napisati šta me zanima, koji trening radim i nedoumice oko izbora suplementa...

Imam 85kg, visok 180cm, 24 godine.

Radim težak fitnes program,  koji se zove INSANITY ( ludilo ), traje 63 dana... nedeljno 6 trening ( pon-sub ) a nedeljom pauza.
Za sada sam uradio 40 treninga i sa 89kg sam smršao na 85kg. Razlika u izgledu tela je primetna, pošto sam stesao struk... počinjem da se iscrtavam. Tokom treninga se znojim toliko puno,puno...znači ludilo.
Pored tog treninga radim grudi, ramena i ruke sa tegovima.

Moj problem je što počinjem da mršavim i gubim mišiće - jednostavno su se zategli i počinju da se smanjuju, tako da bi mi POMOĆ itekako dobro došla!

Nije mi cilj da omršavim i nisam na djeti, a kile samo idu dole. Znam da radim težak trening pa iz tog razloga tražim pomoć!

Nemam iskustva što se tiče dodataka ishrani, iako stalno visim na sajtu PANSPORT, tako da bi mi trebao savet ili predlog šta bi mogao da koristim!?!

Nisam početnik što se tiče treniranja... ajde da kažem da sam rekreativac... igram fudbal, treniram sa tegovima ( kućna varijanta ), trčim, radim vežbe snage... preko cele godine sam aktivan!

Radim u smenama 12/24/48h.

Molim  PANSPORT ekipu za pomoć i naravno sve druge članove foruma... koji suplement odabrati!!!

HVALA!!!

naravno da gubis misice kad je intenzitet treninga previsok, i ako si na dijeti i imas takve treninge opet ces gubiti misice.

Trening sa tegovima podrzavam.

Sto se suplemenata tice protein, bcaa, glutamin.  To je sve sto mozes da uradis.  Pre treninga glutamin i bcaa po 10 g minimum, posle treninga isto toliko,ako ne i vise, zajedno sa proteinom i vodom.
Sačuvana
pedjoni986
Gost
« Odgovor #6 poslato: Novembar 23, 2012, 02:38:09 posle podne »

Hvala ti još jednom,ma sto puta!! :)

Para baš nemam da vire iz džepova, ali za protein whey i kreatin trebalo bi da bude...

Slika mi je mnogo jasnija, tako da ću par dana na odmor i onda krećem na tegove...

Nebi više da ti postavljam mnogo pitanja i podpitanja, osim još jednog... ;)

Kući sam napravio za zgibove i propadanje, imam spravu na kojoj se mogu raditi grudi i leĂ°a, tačnije imam klupu za benč i na njoj dodatak za vežbe za leĂ°a. Imam šipku za benč i 50kg, kao i dve bučice po 10kg... da li mi je to dovoljno za neki početak?!? planiram da kupim još tegova....

Kako moze neko znati koliko je kg tegova dovoljno za tebe ? :D pa to ti moras sam znati koje su tvoje mogucnosti i dokupiti ,postavis program u drugom delu foruma pa tamo ce ti iskazati clanovi razmisljanja u vezi tvog treninga
Sačuvana
EeePCseries
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Novembar 23, 2012, 02:29:11 posle podne »

Hvala ti još jednom,ma sto puta!! :)

Para baš nemam da vire iz džepova, ali za protein whey i kreatin trebalo bi da bude...

Slika mi je mnogo jasnija, tako da ću par dana na odmor i onda krećem na tegove...

Nebi više da ti postavljam mnogo pitanja i podpitanja, osim još jednog... ;)

Kući sam napravio za zgibove i propadanje, imam spravu na kojoj se mogu raditi grudi i leĂ°a, tačnije imam klupu za benč i na njoj dodatak za vežbe za leĂ°a. Imam šipku za benč i 50kg, kao i dve bučice po 10kg... da li mi je to dovoljno za neki početak?!? planiram da kupim još tegova....
Sačuvana
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Novembar 23, 2012, 02:01:31 posle podne »

proces dobijanja mišićne mase je dug i mukotrpan. POtrebno je dosta treninga sa tegovima, istrajnosti, požrtvovanosti, ispravne ishrane bogate kalorijama, proteinima, kvalitetnim mastima i ugljenim hidratima. Rezultati na krakte staze ne postoje, moraš upregnuti kao vo da bi ponekad napravio i manje pomake što se tiče povećanja čiste mišićne mase.

U ovom trenutku si verovatno prazan, glikogen je prilično potrošen, moguće je da će trebati nedelju dana odmora da se cns i telo vrate malo u život. Posle toga će se mišići donekle napuniti, postoji verovatnoća da će izgledati punije na sledećem treningu. Ali ne na treningu insanity, nego klasična teretana, 3-4 puta nedeljno, puna kapa. Imaš tu gomilu varijanti kako i šta da treniraš, otvori tamo temu pa napiši neko će ti dati već upute jel to valja..

Što se tiče suplemenata, možeš s njima, možeš i bez njih. Ako imaš keša da preliva uzmi bilo koji whey, kreatin monohidrat, po mogućnosti neki multivitaminskomineralni kompleks i omega 3 ulje. To ti je moj predlog.
Sačuvana
Arbeit macht frei.
EeePCseries
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Novembar 23, 2012, 01:50:43 posle podne »

Druže, ovo je stvarno bio brz odgovor... HVALA!!!  :)

Vidim da se u potpunosti razumemo... za 40 dana Insanity-a mislim da sam skinio svaki gram sala...ali nažalost i obim ruke i svega pomalo...
Ali mogu da priznam i umor me stigo i to baš žestoko...

Jaja, meso, sirevi i sve druge namirnice pune proteina u velikim količinama i opet mršavim...

Cilj!?!?!?!... vidi cilj mi je bio da skinem masne naslage oko stomaka, što sam i uspeo, a i mišići ( ramena,ruke,leĂ°a,noge ) lepo su se iscrtali, ali to je sada sve nekako minijaturno... a hteo bi i dalje da furam definiciju ali  ako je ikako moguće da mišiće uvećam.
Predpostavljam da me čeka opasno treniranje, ali bi da ubacim i neke suplemente, kao što sam već rekao nemam iskustva u odabiru... tako da mi i dalje treba pomoć?!?!

HVALA!!!

Sačuvana
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Novembar 23, 2012, 12:58:01 posle podne »

I ja sam nekad radio neku redukovanu varijantu insanitija. I naravno rezultata je bilo, kao što će biti rezultata sa bilo kojim programom koji čovek usvoji, ako pre toga nije bio ni na jednom programu. Posle mesec dana sam odustao od insanitija jer samo počeo da osećam neopisive bolove u skočnim zglobovima i jednu opštu iscrpljenost i nemoć. Bolove u zglobovima sam imao narednih pola godine, možda malo i jače od toga. Već sam pisao o tome na nekoliko mesta kad su se ljudi jvaljali kao i ti, sa pitanjem u vei sa insanity programom...

Odgovor na tvoje pitanje je da ti nijedan suplement neće ovde pomoći. Znam kakav je program i zato ti kažem. Tvoj unos kalorija iz hrane mora biti daleko veći, da se ne bi dešavalo to što se dešava. Teško da će ti suplementi tu pomoći.

Pored toga, nisi napisao šta ti je cilj? Jer, jednog dana će se završiti insanity i šta onda? Sve po starom, kile koje si skunuo nazad? ili šta? Znaš kako onaj lik kaže kad je najteže: ''Remember, this is an endable programe!''  :D :D

Moraš razmišljati malo na duže staze, postaviti neke dugoročnije ciljeve. U tom smislu, insanity je napravljen kao komercijalni program mršavljenja, čini mi se da prodaju i neke PDF-ove ili knjige ishrane, ispravi me ako grešim.

Sve u svemu, ja bih na tvom mestu batalio insanity, napravio neku dugoročniju varijantu ili program treninga u kome nećeš izgoreti mozak, zglobove i mišiće, a kad završiš program vratiti sve te kilograme, a zglobovi će ostati sjebani.

zz
Sačuvana
Arbeit macht frei.
Stranice: 1 ... 6 7 [8] 9 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.32 sekundi sa 17 upita.