TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399316 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 22, 2024, 10:31:15 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Kreatim u lečenju DIJABETESA TIP2  (Pročitano 2704 puta)
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Decembar 29, 2012, 12:15:42 pre podne »

Aha, to je mala doza, nema tu mesta za smanjivanje. Sve u svemu, mislim da treba da se malo ozbiljnije posvetis korekciji tih oscilacija secera koje imas, da nadjes kombinaciju koja ti odgovara i da povremeno pravis pauzu od suplementacije, da bi mogao da pratis situaciju.
Jako me zanima da li ce ti kreatin biti od koristi, cekacu utiske. 

Sve najbolje i tebi, nadam se da ce biti bolje!
Pozdrav
Sačuvana
teretana
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Decembar 29, 2012, 12:02:15 pre podne »

Uvece samo pijem Gluformin od 500 mg posle vecere a Amaryl ujutru 3 mg.Probacu kreatin po vasoj preporuci pa cu videti kako ce biti i oavezno cu Vam se javiti.Hvala najlepse i zelim Vam zdravlja ,srece i uspeha u radu u Novoj 2013 god.
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Decembar 28, 2012, 11:55:29 posle podne »

Ne mora da ide faza punjenja, mozes ga uzimati jednom ili dva puta dnevno, vezano za trening, pa prati kako ces reagovati. Ja bih predlozila da malo napravis pauzu, da ostanes samo na wheyu i ubacis kreatin, pa da vidis kako ce to ici.
Jesi li pokusao da smanjis vecernju dozu leka?
Sačuvana
teretana
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Decembar 28, 2012, 11:48:10 posle podne »

Visoka je jer jedem nocu,treniram 4 puta nedeljno,kad ne treniram obavezna je setnja ,ili samo trcanje bez tegova.Ako nije problem da koristim kreatin zanima me kako da ga konzumiram.Predpostavljam da ne idu dani punjenja.Sta mi vi predlazete?
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Decembar 28, 2012, 11:04:01 posle podne »

Ne, nije, zanimalo me kakva ti je glikoregulacija i ovo su visoke vrednosti. Koliko cesto vezbas?
Sačuvana
teretana
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Decembar 28, 2012, 10:58:41 posle podne »

Da li je ovaj parametar smetnja u koriscenju kreatina?
Sačuvana
teretana
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Decembar 28, 2012, 10:55:01 posle podne »

Uradjen mi je pre tri nedelje i tromesecni ,HbA1c u IFCC je 91,2 ,nisam pravio pauze jer ih koristim samo posle treninga i kad treniram ,kad odmaram ne koristim ih,treniram uobicno izmedju rucka i vecere.
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Decembar 28, 2012, 10:26:09 posle podne »

Jesi li radio profil skorije? Koliko je HbA1C? 9 meseci nije mali period, treba videti zasto je to tako. Inace, ovi suplementi , sami za sebe nisu smetnja, svi oni, uz vezbanje, smanjuju nivo secera, jedino se moze desiti da ti, kada ih zajedno uzimas, oni snize vrednosti. Pretpostavljam da ti je trening u vecrnjim satima, kad dojes sa posla. Jesi li pravio pauze sa suplementima do sada?
Sačuvana
teretana
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Decembar 28, 2012, 04:58:22 posle podne »

Nije se nista narocito promenilo svi parametri su ok samo je secer pogorsan.Bubrezi su ok,jetra je ok,secera u mokraci nema,krvna slika je je malo ispod normale ali je tako od kada sam dobio secer.Hranim se pravilno samo je muka nocna glad.Jedem piletinu ,junetinu,povrce voce .Ja se odlicno osecam.krvni pritisak je ok 120-130 sa 70-75.Ove preparate uzimam vec dve godine ali mi nikad nisu pravili probleme.Samo nocna glad u zdnjih devet meseci.
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Decembar 28, 2012, 03:23:59 posle podne »

Da li si nesto promenio u poslednjih par meseci pa su sada takve vrednosti? Kakva ti je ishrana? Koliko dugo uzimas ove preparate?
Sačuvana
teretana
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Decembar 28, 2012, 01:35:32 posle podne »

Poštovana doktorka,dijabetičar sam sa tipom 2 već dve ipo godine i na lekovima sam.AMARIL i GLUFORMIN.Pre šest meseci mi je bio lepo regulisan ,5%,medjutim u zadnje vreme budim se noću i jedem ,ne znam šta se dogadje ,da li je stvarna glad ili mi se vratila navika ,ali uglavnom mi ujutru šećer bude 12 ,a pošto radim sedeći posao on slabo silazi pa kad doručkujem po običaju ,znači po malo ,on se popne.Sa posla se vraćam pešice jedno 5 km ali slabo se šetnjom spušta.Jedini način je da dižem tegove što vepč dve godine i radim.Znači jutarnji je katastrofa.Koristim protein,glutamin i bcaa i ponekad arginin od 500 mg.Predpostavljam da Kreatin sad ne smem da koristim iako je bubrežna funkcija o ili se varam?.Verovatno i od ovih preparata koje sad koristim neke moram izbaciti,šta vi mislite?
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Decembar 28, 2012, 11:35:18 pre podne »

Pozdrav,

drago mi je sto si pitao ovako nesto. Inace su ljudi ( a i lekari ) jako skepticni kada su suplementi u pitanju, narocito u delikatnim stanjima kakav je dijabetes. Kolike su ti vrednosti secera sa terapijom, da li ih drzis pod kontrolom? Koliko dugo imas dijabetes?

Takodje, stalno se prica o tome, a do sada ne postoji nijedan pisani dokaz da kreatin utice na bubreznu funkciju. Mislim da, ukoliko se pridrzavas dijete i terapije, uz doziranu fizicku aktivnost, kreatin nece skoditi tvom stanju.
Sačuvana
teretana
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Decembar 27, 2012, 02:43:58 posle podne »

Poštovani!Čitao sam u vasem biltenu temu kreatin u lečenju dijabetesa tip 2 .Ja sam dijabetičar na oralnoj terapiji ,bubrezna funkcija je u redu ,pa me interesuje vas stav o korisćenju ovog suplementa jer postoji mnogo nedoumica u vezi kreatina.Bilo bi super kad bi i mi dijabetičari koji treniramo mogli da ga koristimo.
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.1 sekundi sa 17 upita.