TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 397971 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: JordanSnots

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2024, 02:22:34 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] 3 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Iskreno odgovorite za rast  (Pročitano 7159 puta)
Bolex
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: April 22, 2013, 11:45:50 posle podne »

Odosamo od teme al jbg. :)

Vecina vas tvrdi ovdje da profi bavljenje kosarkom (ja cu nadovezati i odbojku) NE utice na rast??? :s
90% igraca koji igraju na poziciji pleja su oko 190cm visine zar je to malo? Prosto je nemoguce da neko posveti zviot nekom sportu i da taj sport ne utice na njegov organizam!
Ne kazem da neko ko se bavi kosarkom mora narasti 200cm, ali sigurno utice na rast bar 5% na visnu koju bi neko narastao da se nije bavio kosarkom!
Sačuvana
"hemijom'' protiv genetike... 8)
MinerFull
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: April 22, 2013, 06:06:49 posle podne »

Jao skroz sam zaboravio na ovu temu, i sad koliko sam shvatio po vasim postovima i ostalih ne usporava rast, i imam jos jedno pitanje, kreatin mi nista nece skoditi ako pocnem da ga koristim ? Mislim oko srca, da ne bih imao nekih problema. :)
Sačuvana
bojanlepojevic
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: April 08, 2013, 09:37:35 pre podne »

a zato znaci plej ne raste mnogo zato sto on ne skace mnogo nego vise razigrava ekipu a centri su toliki zato sto samo skacu...i znaci da sma vise skako po parketu a manje po betonu sad bih bio jos visi...ljudi prvo razmislite sta cete da napisete ...ne odvaljujte svakojake gluposti...kosarka ima uticaja na rast kao srbija na svetsku ekonomiju...

hahaha upravo, Srbija je veliki faktor svetske ekonomije.

Ako vec nesto tvrdite, voleo bih neko naucno istrazivanje tj dokaz koji potkrepljuje vasu tvrdnju.
Danas je opstepoznato koji su faktori rasta u visinu(Genetika + GH) i na koji nacin se mogu stimulisati veci nivoi GH(ishrana, suplementi, trening, sinteticki GH).
Nisam cuo da trcanje po travi, betonu ili ne znam kakva aktivnost uticu na hormon rasta..pre bih rekao da ces kroz vezbanje u teretani produkovati vise GH nego li prilikom kosarke ili slicnih sportova.
Sačuvana
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: April 07, 2013, 08:46:42 posle podne »

meni rekoše pre jedno pola godine da ne dajem ćerku na gimnastiku, kažu: de ćeš matori da ostane mala i zdepasta  :o
i ja sam trebao malo više ispod koša, a manje trice da gaĂ°am, možda bi dobio još koji cenat u kukovima  :D :D
Sačuvana
Arbeit macht frei.
Korg
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: April 07, 2013, 03:57:05 posle podne »

Такође сам и ја баскеташ, у кошарци не умем да се крећем :D
Sačuvana
BBBbbb
Napredni član
Van mreže Van mreže

Jusqu'ici tout va bien…

« Odgovor #19 poslato: April 07, 2013, 03:55:56 posle podne »

Igrao na dvojci.
Nisam neki organizator igre. Ma basketas uvek bio, kosarka mi slabije isla...
Sačuvana
Terror
Napredni član
Van mreže Van mreže

terroristes

« Odgovor #18 poslato: April 07, 2013, 03:45:48 posle podne »

Citat
Raste se iz kolena...
Moj pobratim, kum, komsija, brat od strine, ... trenirao kosarku i veci od svojih matorih...

Jbte, al ovo iz kolena mi je najveca pobeda, moze neko pojasnjenje.

Takodje pojasnjenje sto ja nisam visi od 1.74m, a sve do fakulteta kad je lepo vreme ja se sa basketa nisam vracao pre 2 sata nocu...
P.S. Trenirao sam i na parketu tokom OŠ al dzaba...

pa sigurno si igrao pleja ili si mozda bio trener...
Sačuvana
Nase ce sjene hodati po Becu ,lutati po dvoru , plasiti gospodu...
BBBbbb
Napredni član
Van mreže Van mreže

Jusqu'ici tout va bien…

« Odgovor #17 poslato: April 07, 2013, 03:30:48 posle podne »

kosarka ima uticaja na rast kao srbija na svetsku ekonomiju...
:D
Sačuvana
BBBbbb
Napredni član
Van mreže Van mreže

Jusqu'ici tout va bien…

« Odgovor #16 poslato: April 07, 2013, 03:29:57 posle podne »

Citat
Raste se iz kolena...
Moj pobratim, kum, komsija, brat od strine, ... trenirao kosarku i veci od svojih matorih...

Jbte, al ovo iz kolena mi je najveca pobeda, moze neko pojasnjenje.

Takodje pojasnjenje sto ja nisam visi od 1.74m, a sve do fakulteta kad je lepo vreme ja se sa basketa nisam vracao pre 2 sata nocu...
P.S. Trenirao sam i na parketu tokom OŠ al dzaba...

Sačuvana
Terror
Napredni član
Van mreže Van mreže

terroristes

« Odgovor #15 poslato: April 07, 2013, 02:55:54 posle podne »

a zato znaci plej ne raste mnogo zato sto on ne skace mnogo nego vise razigrava ekipu a centri su toliki zato sto samo skacu...i znaci da sma vise skako po parketu a manje po betonu sad bih bio jos visi...ljudi prvo razmislite sta cete da napisete ...ne odvaljujte svakojake gluposti...kosarka ima uticaja na rast kao srbija na svetsku ekonomiju...
Sačuvana
Nase ce sjene hodati po Becu ,lutati po dvoru , plasiti gospodu...
Nikola Najdanovic
Aktivan član
Van mreže Van mreže

Personalni trener FISAF International

Fitness Portal
« Odgovor #14 poslato: April 07, 2013, 02:46:15 posle podne »

Људи, не бих да будем груб, али то што кажете да кошарка не подстиче раст је белика глупост. Код мене у породици нема никог ко је виши од 181цм, а ја имам 190, можда који цм више, а цео живот играм баскет. Што се теретане тиче не знам да ли успорава, али бих се сложио са вама.
Mom drugu cale i keva oko 180 a on 196 a nikad nije trenirao kosarku..
Sačuvana
Vandal
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: April 07, 2013, 02:37:27 posle podne »

Trazio sam na google da li teretana usporava rast, procitao sam min. 5 tema od 10 stranica, i koliko sam shvatio teretana uopste ne usporava rast, ali nisam bas toliko siguran u to. Jer sam video i dosta njih koji pisu da uspori, neki su imali i dokaze npr. 1 dokaz, rekao je da je on imao 160 cm a njegovi drugovi 170 i oni su otisli u teretanu vezbali su kao deca svaki dan i danas taj sto je pricao ima 188 a oni 175 ?
A neki su dokazali da ne usporava u opste to je samo laz da bi roditelji nekako deci objasnili da ne idu u teretanu,i jos nekoliko dokaza da ne usporava.
Pitao sam jednog prijatelja koji ide vec 8 godina u teretanu, on mi je rekao da vezbe koje se izvode nepravilno mogu da se povredim i da usporim rast.
Sada treba neko ko je strucan, ali bas strucan vec ide dosta godina u teretanu, da mi kaze da li Teretana usporava rast?
Jer sada imam 13 godina, oko 53+ kg imam, 173-174-175 sam visok.

Teretana ne usporava rast niti zaustavlja rast. Moras da obratis paznju kako izvodis vezbe jer nepravilno izvodjenje moze dovesti do povrede a povreda moze dovesti do toga da ti uspori rast. Ne igraj se sa velikim tezinama jer prevelika tezina cesto dovodi do toga da ti tehnika izvodjenja vezbe ne bude pravilna kako bi izgurao veliku tezinu sto opet moze dovesti do povrede koja ti moze usporiti rast. Ako vec kreces u teretanu prvo gledaj na youtube kako se pravilno izvode vezbe krenes u teretani polako da ucis kako se izvodi i to sa malim tezinama pa postepeno povecavas iz nedelje u nedelju ali najbolje bi bilo kad bi imao neko da ti pokazuje jer vezbe tipa cucanj, bench press, mrtvo dizanje su poprilicno komplikovane.
Sačuvana
"scientia est potentia"
Korg
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: April 07, 2013, 02:17:10 posle podne »

Људи, не бих да будем груб, али то што кажете да кошарка не подстиче раст је белика глупост. Код мене у породици нема никог ко је виши од 181цм, а ја имам 190, можда који цм више, а цео живот играм баскет. Што се теретане тиче не знам да ли успорава, али бих се сложио са вама.
Sačuvana
highflyer91
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: April 07, 2013, 02:04:15 posle podne »

pardon, 190
Sačuvana
highflyer91
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: April 07, 2013, 02:02:47 posle podne »

kosarka zaista podstice rast, nekom manje nekom vise, narocito ako se trenira konstantno na parketu gde je mekana podloga. Ja imam odlican primer za to da su manje izrasli ovi koji su trenirali na betonu vise od 4 meseca. Jer se raste iz kolena, iz nogu, i pri svakom skoku kolena se sabijaju u zavisnosti od tvrdoce podloge, sto i uspori eventualan rast. Moja ekipa nije izrasla toliko koliko jedna koja je stalno trenirala u sali, i preko leta. S tim da ti momci nemaju bas nikakvu genetiku,l a svi imaju preko 190  ... po nekim istrazivanjima postoji, a i sam sam izrastao od kosarke, kao i moj brat, a cela porodica mi je ispod 170 . cale mi je 174 ... a ja imam dobrih 192  cm
Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.106 sekundi sa 18 upita.