TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399316 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 22, 2024, 06:53:35 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Hockinova bolest!  (Pročitano 2529 puta)
Stefan L.
Gost
« Odgovor #11 poslato: Maj 24, 2013, 07:49:54 posle podne »

Hvala Gorana,prenecu komsi navedeno. :)

P.S nisam bio pored kompa par dana pa zato kasnim sa odgovorom. :)
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Maj 20, 2013, 07:37:04 pre podne »

S obzirom na to da je otkriven u prvoj fazi, velike su sanse da udje u remisiju, tako da treba biti pozitivan.

Evo jos tih nekih par stvari, mozda ce zatrebati:

Ako se javi mucnina ili gadjenje treba imati manje a cesce obroke, koji su hladniji, bez masnih i zacinjenih jela, uz dosta tecnosti i savetuje se blaga setnja pre obroka.
U slucaju proliva i povracanja, treba izbegavati sveze voce i povrce, narocito povrce koje izaziva nadimanje, uzimati dosta tecnosti i obavezno nadoknadjivati izgubljene vitamine i minerale suplementima.
U slucaju zatvora, dosta tecnosti, biljna vlakna, i mleko ( hladno ), ukoliko nije prisutna intolerancija na laktozu.
Posto vrlo cesto postoji problem sa apetitom kod ovih pacijenata hrana treba da bude ukusna, da ne bi dodatno ubijala apetit.
I, ukoliko postoji slabost, bazirati se na lakim obrocima koji ne zahtevaju dosta zvakanja - supice, meko voce, puding...)

Nije neka filozofija, sve je to poznato, ali valja da stoji kao podsetnik.

Kad je alternativa u pitanju, dobro je kad dobijes informaciju od pouzdanih ljudi, jer, desava se nazalost cesto da su u pitanju preparati koji iziskuju mnogo novca a dovode do pogorsanja stanja jer naprosto nisu provereni.
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #9 poslato: Maj 19, 2013, 12:13:34 posle podne »

Imao je srece dosta,slucajno je otisao kod doktora zbog visokog pritiska i otkriju mu Hockina,u prvoj fazi je,ima terapiju,ne znam tacno sta i kako,neki oblik hemoterapije...

Sto se terapije tice podnosi je dobro,sve ide na bolje,ali oko ishrane nije znao sta da radi,a ta doktorka mu nije rekla nista konkretno,pa sam dao njegovom sinu sajt od ovog coveka sto je Monika napisala,sad ce valjda i to resiti...
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Maj 19, 2013, 11:29:00 pre podne »

Ok, javi kad budes znao nesto.

Ima tih nekih par stvari vezanih za ishranu, kod terapije i njenih nezeljenih efekata, pa cu ti napisati, cisto da covek zna, nece skoditi.

Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #7 poslato: Maj 19, 2013, 11:26:20 pre podne »

Znas kako, to je, kao sto rekoh, jedan od pristupa, koji moze i ne mora odgovarati svakome jer smo svi razliciti. Treba cuti vise misljenja i probati, jer se ne zna kako ce organizam reagovati. Videla sam dosta primera kojima je nesto pomoglo, ili nije, tako da je sve splet okolnosti. Ako je kod Hockina nesto dobro, to je da ima hronican tok i visok procenat petogodisnjeg prezivljavanja sa mogucnoscu potencijalnog izlecenja.

Da li mozda znas koji je stadijum u pitanju, kakva je trenutna terapija, i sta se javlja od simptoma kao posledica terapije?
Slazem se,ali mi ovo sa teletinom "upalo" u oci,malo mi bilo cudno...

Ne znam nikakve detalje oko bolesti,videcu danas da odem do komse...
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Maj 19, 2013, 10:54:50 pre podne »

Znas kako, to je, kao sto rekoh, jedan od pristupa, koji moze i ne mora odgovarati svakome jer smo svi razliciti. Treba cuti vise misljenja i probati, jer se ne zna kako ce organizam reagovati. Videla sam dosta primera kojima je nesto pomoglo, ili nije, tako da je sve splet okolnosti. Ako je kod Hockina nesto dobro, to je da ima hronican tok i visok procenat petogodisnjeg prezivljavanja sa mogucnoscu potencijalnog izlecenja.

Da li mozda znas koji je stadijum u pitanju, kakva je trenutna terapija, i sta se javlja od simptoma kao posledica terapije?
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #5 poslato: Maj 19, 2013, 02:27:44 pre podne »

Jedan od principa ishrane obolelih od malignih bolesti je ishrana bez proteina zivotinjaskog porekla, jer se, u nekoj meri, maligne celije hrane njima pa je cilj da se na taj nacin redukuju. Medjutim, nije sve tako jednostavno.

Definitivno, ishrana zavisi od faze u kojoj se bolest nalazi, tj od simptoma koji se javljaju tokom same terapije. Od namirnica zabranjeno je meso - masno, dimljeno i suseno, mesne preradjevine, konzervirana riba, sirevi, slani i masni, jaja izuzev kokosijih, majonez, hleb, przeni krompir, biljna mast, vocni sokovi sa zasladjivacima, gazirani sokovi, kafa ( eventualno slabija ), cokolada i slatkisi generalno...
Tako sam i ja mislio,pa kad sam cuo da ta doktorka pominje teletinu nista mi nije bilo jasno...zato reko da se raspitam da covek ne bi bio u nedoumici...
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Maj 18, 2013, 09:28:53 posle podne »

Jedan od principa ishrane obolelih od malignih bolesti je ishrana bez proteina zivotinjaskog porekla, jer se, u nekoj meri, maligne celije hrane njima pa je cilj da se na taj nacin redukuju. Medjutim, nije sve tako jednostavno.

Definitivno, ishrana zavisi od faze u kojoj se bolest nalazi, tj od simptoma koji se javljaju tokom same terapije. Od namirnica zabranjeno je meso - masno, dimljeno i suseno, mesne preradjevine, konzervirana riba, sirevi, slani i masni, jaja izuzev kokosijih, majonez, hleb, przeni krompir, biljna mast, vocni sokovi sa zasladjivacima, gazirani sokovi, kafa ( eventualno slabija ), cokolada i slatkisi generalno...
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #3 poslato: Maj 18, 2013, 12:27:18 posle podne »

Evo ti kontakt čoveka koji je posebno upućen u ishranu osoba koje imaju kancer.... 
http://www.draganivanov.com/

nažalost, imali smo takav slučaj u porodici i čovek je jako puno pomogao.  Nadam se da će i vama. Sve najbolje.
Hvala Monika. :)
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #2 poslato: Maj 18, 2013, 12:22:13 posle podne »

Evo ti kontakt čoveka koji je posebno upućen u ishranu osoba koje imaju kancer....  
http://www.draganivanov.com/

nažalost, imali smo takav slučaj u porodici i čovek je jako puno pomogao.  Nadam se da će i vama. Sve najbolje.
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #1 poslato: Maj 18, 2013, 12:19:44 posle podne »

Drugari,danas sam saznao da mi je komsa oboleo od Hockinove bolesti pa ako imate neke preporuke,savete,iskustva,sta god bilo bi super da se pomogne coveku.  :)

Hockinova bolest je maligno oboljenje limfocita.

Ide na terepiju ali ono sto je meni bilo cudno kod svega toga je da mu doktorka koja ga je pregledala i koja vodi njegov slucaj kaze da treba da jede samo biljne proteine,da izbaci svo meso iz ishrane,a onda mu kaze da jede teletinu,nju ce kao brzo da metabolise... ???  ???

Rec je o coveku koji ima 60 godina,ceo zivot je fizicki aktivan i zdrav,ali kao i vecina nasih ljudi nije vodio nikad racuna sta jede,tj. standardna prica,udri po pecenju,kavurmi i ostalom...

Sta bi bilo najbolje raditi u takvoj situaciji i da li ima neko predlog kod kog doktora ici...
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.133 sekundi sa 17 upita.