TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399316 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 22, 2024, 06:36:34 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Hronicno zapaljenje debelog creva.(Dijagnoza:Colitis ulcerosa K51)  (Pročitano 5812 puta)
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Jun 12, 2013, 11:47:10 posle podne »

Odlicno, onda ce ti sigurno biti od koristi, a veliko pakovanje se najvise isplati.

Ukoliko imas pitanja slobodno se javi i javi povremeno kako napredujes.
Sačuvana
Ivan96
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Jun 07, 2013, 12:11:29 pre podne »

Jok,uzo sam vise kesica i uopste mi nesmeta,Verovatno cu da kupim ovaj u kantici.A sto se tice ishrane potrudicu se da pocnem zdravo i kvalitetno da se hranim..inace hvala na vasim savetima.
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Jun 06, 2013, 10:15:43 posle podne »

Kao sto sam u nekom od prethodnih postova napisala, u fazi remisije (teorijski) ti mozes jesti sve, pa je dobro da, kao izvore proteina, pojacas meso ( belo i crveno, manje masno ), ribu, jaja, mlecne proizvode oprezno, zatim, kostunjavo voce - bademe, lesnike, orahe, pistace, maslinovo ulje kao izvore zdravih masti, i kao izvore kvalitetnih ugljenih hidrata pirinac, krompir, ovsene pahuljice ( ili razene, jecmene ), testeninu ponekad. Povrce je jako bitno, ali, mahunarke mogu biti problematicne za stomak ( ne znam da li ih uopste jedes ), pa ih mozes zaobici.

Ne znam kakva ti je ishrana bila do sada, i sta ti od ovoga sto sam napisala smeta ili odgovara, uglavnom, to je nesto osnovno od namirnica sto bi valjalo da jedes.

Jesi li uzeo samo jednu kesicu wheya? Uglavnom whey svima prija, ali, s obzirom na tvoju dijagnozu, bolje je bilo da prvo proveris.
Sačuvana
Ivan96
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Jun 03, 2013, 07:42:09 posle podne »

A sta bi ste vi porucili da ubacim u svakodnevnu ishranu,i isprobao sam Whey proteine i cini mi se da mi uopste nesmeta cak sam i osetio da mi i pomalo prija organizmu
« Poslednja izmena: Jun 05, 2013, 07:11:49 posle podne od strane Ivan96 » Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Jun 01, 2013, 09:02:23 posle podne »

Dobro, ali trudi se u svakom slucaju da ishranu pojacas, a da ti protein bude plus, jer nece on sam od sebe da napravi rezultat.

Slobodno se javi ako budes imao jos neko pitanje i kako je proslo sa proteinom.
Sačuvana
Ivan96
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Jun 01, 2013, 01:39:53 posle podne »

Probacu sa keiscom Proteina da vidim kako ce mi organizam delovati.. :)
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Jun 01, 2013, 09:28:55 pre podne »

Vrlo cesto desava da je u sklopu ulceroznog kolitisa ( i Kronove bolesti ) prisutna intolerancija na mlecne proizvode, nekad se javi sekundarno, kao posledica a nekad je prisutna u startu i to ne samo na laktozu, mlecni secer nego cesce na proteine iz mleka. Zato su mleko i mlecni proizvodi diskutabilna grupa namirnica i zato gastroenterolog savetuje oprez. Sto se tice alternative ne znam koji je tacno pristup u pitanju, ali pretppostavljam da imaju istu osnovu.

Ajde da proanaliziramo pojedinacno: u odnosu na mlecne proizvode, onda ce ti i gejneri smetati, a u Hyper Massu koji si naveo ima i kreatina koji opet potencijalno moze praviti problem u digestivnom traktu sto naravno ne mora da znaci. Dekstroza nije neophodna, narocito ti ne treba pored gejnera, a ostali suplementi ( glutamin i xpand ) nisu suplementi koji bi ti kao samostalni u ovoj situaciji bili od koristi. Znaci, jedan pristup bi bio da dosta pojacas ishranu i ukljucis samo omega 3 masne kiseline i neki kompleks vitamina i minerala.

Sa druge strane, mozes uzeti kesicu wheya za probu, da vidis kako ces reagovati, jer protein izmedju ostalog ima antizapaljenski efekat koji je svakako pozeljan u celoj ovoj prici.
Sačuvana
Ivan96
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Maj 31, 2013, 09:32:43 posle podne »

Dap,Drzim sve pod kontrolom i sto ste vi rekli da jedem sa nekim ½ogranicenjem½..Ali sto se tice mlecnih proizvoda to mi i nije nesto preporucljivo...Ja kad popijem casu mleka ili dve meni to nesmeta,Ali mi to strunjaci za Alternativnu Medicinu i nepreporucuju a takodje ni Gastroenterolog.Sta vi mislite?
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Maj 30, 2013, 10:58:35 posle podne »

Dobro, sasvim je zadovoljavajuce ako bez terapije drzis situaciju pod kontrolom. Znaci da dobro prepoznajes sta ti odgovara a sta ne. Kakva je situacija sa mlecnim proizvodima?
Posto kazes da si u remisiji vec duze vreme, to prakticno znaci da mozes sve da jedes ( uz ogranicenje secera i vlakana ), i s obzirom na to mozes poceti sa uvodjenjem suplemenata. Pod pretpostavkom da ti je ishrana sredjena, ja bi, za pocetak, savetovala whey protein ukoliko nema problema sa mlekom ( dobro je to sto sada ima proteina i u kesicama, po dozi, pa mozes probati i odmah znati da li ti smeta ili ne ). Takodje kreatin moze doci u obzir.
Sačuvana
Ivan96
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Maj 29, 2013, 10:52:22 pre podne »

Pa od terpaije nista nekoristim isao sam sve prirodnim putem sto znaci Zdrava ishrana bez koka kole i ostalih smeca.Ali inace od hrane jedem sve trenutno i nista mi nesmeta ni previse zacinjeno,samo sto ja to sve izbegavam.Jedino od cega mi proradi bolest jeste od Kole i tako neceg sto oce da izritira creva inace sve je ok i u fulu bez ikakvih tegoba.Da vezbam idem u teretanu oko 2 meseca.i zelim da dobijem na masi i kasnije da krenem sa jacim stvarima.
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Maj 29, 2013, 08:27:34 pre podne »

Pozdrav Ivane,

reci mi sta imas trenutno od terapije i kako se hranis, da li ti neke namirnice smetaju ili izazivaju simptome. S obzirom na suplementente koje si naveo, pretpostavljam da zelis da poradis na masi, jel tako? Da li vezbas?
Sačuvana
Ivan96
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Maj 26, 2013, 11:11:17 posle podne »

Pozdrav,imam par pitanja da vam postavim sto se tice uzimanje odredjenih suplemenata i dali ce to uticati na moju bolest,to jest dal ce izazvati neke nusefekte ili pogorsati moje stanje,inace uspesno sam se zalecio ima vec 2 godine.Moje pitanje glasi ovaki dali bi ja smeo uzimati sledece proizvode:Kreatin,Glutamin,Hyper Mass,Dextrozu i Xpand?Naravno ne sve zajedno...:P Nego uopsteno pitam?Hvala unapred
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.104 sekundi sa 17 upita.