TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398406 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 12:20:58 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Povreda ligamenata/tetive skočnog zgloba  (Pročitano 8562 puta)
NemanjaJ.
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: Jun 16, 2013, 10:58:52 posle podne »

Ne znam šta je radio, ali tih nekih 30ak sekundi su bili nenormalni bolovi. Pre te "seanse" mi je rekao da se pripremim na jake bolove tih 30 sekundi. Osećao sam kao da mi pomera ligamente ili šta već, ali nešto je pomerao. Jednu ruku je stavio u predelu prepona, a drugu s druge strane. Koliko je jako stisnuo, mislio sam da je prstom leve ruke dodirnuo desnu. Posle toga je pomerao valjda taj nerv i bolovi u tetivi su prestali. Ali kao što rekoh, vratili su se posle 2 dana.

Ono što meni nije jasno, kako je bol u tetivi prestao kada je pomerao taj nerv.
« Poslednja izmena: Jun 16, 2013, 11:00:46 posle podne od strane NemanjaJ. » Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: Jun 16, 2013, 09:34:33 posle podne »

Ponovo se javljam. Nije puno bolje od poslednjeg javljanja ali ne javljam se zbog toga.

Setih se da ste pomenuli da postoji nerv u predelu iza kolena (tačnije duž cele noge). Sad sam baš guglao i video da je to Tibial nerve i vrlo je moguće da je onaj čovek kojeg sam pominjao baš to pomerao iza kolena.
Na ovoj slici sam prikazao tačkom gde me tačno boli http://www.dodaj.rs/f/2r/jt/2TPyK196/lll.jpg a ako pogledamo putanju tog nerva, jasno se vidi da on baš tuda prolazi.

A ako napomenemo da nerv ide od butine http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9d/Gray832.png i da mi je taj čovek pomerao nešto i u tom predelu, možda i nije daleko od istine da je u pitanju nerv.

Pa eto, samo da pitam da li postoji mogućnost da je nerv u pitanju.
da, tibijalni nerv ide tim putem i prolazi kroz tarzalni tunel koji se nalazi iza i ispod skočnog zgloba. Najverovatnije je pomenuti gospodin pritiskao taj nerv pozadi kolena, što je izazvalo struju koju si osećao (takodje, nije mi jasno, šta ti je radio u preponi...?! )
Svakako, mislim da tibijalni nerv nije problem, već upala tetive tibijalisa posteriora...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: Jun 16, 2013, 09:30:36 posle podne »

Ja samo da se ukljucim da kazem da se niste dobro razumjeli.Pedja kada je rekao da gazis na unutra upravo je mislio na to da ti noge tj prsti idu ka spolja odnosno desno stopalo ka desnoj,lijevoj ka lijevoj strani...i ja imam takav problem.fudbaler sam dugo,noge mi imaju takodje taj O oblik,koljena dosta udaljena kada skupim noge...takodje imam krupnije,deblje noge...imao sam problema sa upalom potkolenice tibialis posterior ali je samo proslo..
da, to je valgus stav stopala...
Sačuvana
mister
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: Jun 16, 2013, 01:38:38 posle podne »

Ja samo da se ukljucim da kazem da se niste dobro razumjeli.Pedja kada je rekao da gazis na unutra upravo je mislio na to da ti noge tj prsti idu ka spolja odnosno desno stopalo ka desnoj,lijevoj ka lijevoj strani...i ja imam takav problem.fudbaler sam dugo,noge mi imaju takodje taj O oblik,koljena dosta udaljena kada skupim noge...takodje imam krupnije,deblje noge...imao sam problema sa upalom potkolenice tibialis posterior ali je samo proslo..
Sačuvana
NemanjaJ.
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: Jun 15, 2013, 09:48:20 posle podne »

Ponovo se javljam. Nije puno bolje od poslednjeg javljanja ali ne javljam se zbog toga.

Setih se da ste pomenuli da postoji nerv u predelu iza kolena (tačnije duž cele noge). Sad sam baš guglao i video da je to Tibial nerve i vrlo je moguće da je onaj čovek kojeg sam pominjao baš to pomerao iza kolena.
Na ovoj slici sam prikazao tačkom gde me tačno boli http://www.dodaj.rs/f/2r/jt/2TPyK196/lll.jpg a ako pogledamo putanju tog nerva, jasno se vidi da on baš tuda prolazi.

A ako napomenemo da nerv ide od butine http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9d/Gray832.png i da mi je taj čovek pomerao nešto i u tom predelu, možda i nije daleko od istine da je u pitanju nerv.

Pa eto, samo da pitam da li postoji mogućnost da je nerv u pitanju.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: Jun 06, 2013, 10:11:25 posle podne »

Ok, radi vežbe, masiraj ledom, maži gelom...
Javi kako ide
Sačuvana
NemanjaJ.
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: Jun 06, 2013, 04:26:03 posle podne »

Verujem i ja da je tako. Moguće da se procenat povisio od dugog netrčanja. 7 meseci valjano nisam potrčao.

Da kažem da mi je bolje od mazanja Gaveza i Ahilo gela. Čak se i brdašce smanjilo. Radim i ove vežbe za jačanje što mi je preporučeno.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: Jun 06, 2013, 12:07:10 posle podne »

14% je puno za sprintera, trebalo bi da bude oko 10%... to i daje višak u kilaži.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: Jun 06, 2013, 12:05:40 posle podne »

Postoje merači telesnog sastava i procenta masti, npr Prizmin je prilično pouzdan...
Sačuvana
NemanjaJ.
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: Jun 05, 2013, 04:30:01 posle podne »

Hmm, kako to mogu da izmerim? Imam vagu doduše koja meri to, ali verujem da to ne meri tačno. Kada sam poslednji put merio, mislim (ne tvrdim) da je bilo 14%.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: Jun 05, 2013, 02:22:37 posle podne »

Koliki je procenat telesne masti (bf%)?
Sačuvana
NemanjaJ.
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: Jun 05, 2013, 01:34:15 pre podne »

Sprinter sam, nisam dugoprugaš, moram da imam mase da bih bio sprinter. Koliko znam (ne kažem da je tačno), kilaža od 73kg je sasvim dobra na visinu od 174cm. Po principu "oduzimanja keca" kod visine. Imam jake noge (butine i listove) i to mi je tokom cele sportske karijere bila najveća prednost. Zato je u mnogome takva kilaža. Radim dosta noge.
Što se tiče gaženja, nisam siguran kakvo je to gaženje "unutrašnjom stranom pete", gazim celim stopalom dok hodam. Evo, našao sam značenje toga: "Dete gazi na unutrašnjoj ivici stopala, kolena se dodiruju sa unutrašnje strane i noge imaju izgled slova „ X „. To je takozvani valgus."

Nikako mi noge ne idu na unutra, tj. nisu mi kolena blizu jedno drugog. Ne idu mi noge u "X". Igrao sam fudbal 10 godina pre atletike i, štaviše, noge mi idu na drugu stranu. Više ka spolja. A kao što sam rekao, tako i gazim. Više na spolja, tj. više opterećujem spolji deo. A siguran sam da bih imao problema sa tim valgusom još dok sam bio mlaĂ°i, jer vidim da pretežno bebe osećaju taj problem. To je moje neko mišljenje na osnovu toga kako hodam, i kako primećujem da hodam.

Što se tiče vežbe, da, tako sam i mislio. Radio sam tako danas i malopre  :) Mazao sam takoĂ°e Gavez i Ahilo gel. Pomaže.

Još jednom da napišem, ako je dokaz za valgus to da noge idu u "X" ili da su kolena blizu jedno drugom, onda to nije to, jer su meni kolena raširena. TakoĂ°e sam pročitao da oni koji imaju valgus, imaju i ravna stopala (ne znam da li je to pravilo, tako sam pročitao). Ja ih nemam.

Edit: Sad sam pitao brata da gleda otpozadi kako hodam. Kaže mi da ništa nije krivo. Gledam otpozadi dok stojim, nije mi krivo ništa. Možda je ugao takav ili slika koju sam slikao... ne znam. Jer ovo što sam slikao, nije bilo u skroz stojećem položaju, jer sam sam slikao. Čučnuo sam dole.
Edit 2: Sad sam video da ljudi krive noge spolja nazivaju "O noge". Ima valjda i stručan naziv. E, takve ja noge imam. To je profesionalna deformacija kod fudbalera, iz razloga što se u 90% slučajeva lopta dodaje unutrašnjim stopalom. Nikakve X noge, nemoj da se šalimo ;D
Edit3: Našao sam i kako prepoznati taj deformitet. Kaže: "Kada su kolena sastavljena razmak izmeĂ°u stopala bi trebao da bude manji od pet santimetara. Ako je veći radi se o deformitetu.". A ja ne mogu ni da spojim kolena koliko mi idu u spoljnu stranu. To su te "O noge" koje imam. Ja imam izgleda zapravo taj deformitet, koji je profesionalna deformacija.
« Poslednja izmena: Jun 05, 2013, 02:33:18 pre podne od strane NemanjaJ. » Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Jun 04, 2013, 10:23:54 posle podne »

Pri vežbama podizanja na prste, pete treba da okrećeš jednu prema drugoj-rotiraš na unutra....
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Jun 04, 2013, 10:21:59 posle podne »

Ne znam tačno šta radi pomenuti gospodin, no to što navodiš liči na senzacije izazvane pritiskom na živac...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Jun 04, 2013, 10:13:56 posle podne »

1) Imaš višak kilograma (min 5-7kg), to opterećuje statiku stopala i iritira tetivu.
2) Imaš valgus deformitet stopala - gaziš unutrašnjom stranom pete
sve to opterećuje tetivu koja je upaljena i boli te...
Sačuvana
Stranice: [1] 2 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.107 sekundi sa 19 upita.