TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398382 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 21, 2024, 05:44:12 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Zaštitite zglobove. Koji suplementi?  (Pročitano 6037 puta)
Nenad.LJ
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Septembar 26, 2013, 09:22:53 posle podne »

Ja imam dobra iskustva sa MSM & Glukosaminom npr, povratne informacije pacijenata su jako dobre, pa ne sumnjam da ce u prevenciji biti jos efikasniji.

Isto i ja. Definitivno jedan od najprodavanijih suplemenata iz ove grupe proizvoda.

onda sam odlucio sta cu uzeti :)

hvala vam puno ljudi
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #12 poslato: Septembar 25, 2013, 12:42:39 pre podne »

Isto i ja. Definitivno jedan od najprodavanijih suplemenata iz ove grupe proizvoda.
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Septembar 21, 2013, 11:25:28 posle podne »

Ja imam dobra iskustva sa MSM & Glukosaminom npr, povratne informacije pacijenata su jako dobre, pa ne sumnjam da ce u prevenciji biti jos efikasniji.
Sačuvana
Nenad.LJ
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Septembar 21, 2013, 08:19:39 posle podne »

hvala bogu ovi problemi sa zglobovima su me zaobisli :)

mislim da bi bilo suvise da preventivno pijem nesto i za ovaj problem ili mozda gresim? :/

nije uopšte loše piti preventivno ako si sportista, čak naprotiv...   ja pijem preventivno Natrol MSM glukozamin 1-2 tablete dnevno...  tako nešto bih i tebi preporučila, uzimaš li samo 1 tabletu kutija će ti trajati 3 meseca...  tako da nije velika investicija a može da pomogne.

TakoĂ°e, predlaže se kombinacija Omega 3 i msm glukozamina, tako da možeš zajedno da ih uzimaš.

hvala

uzecu onda nesto od ovoga sa Robertovog linka
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Septembar 19, 2013, 08:19:31 posle podne »

mislim da bi bilo suvise da preventivno pijem nesto i za ovaj problem ili mozda gresim? :/

Prevencija je uvek pozeljna, naravno, ako je svrsishodna a kada su zglobovi u pitanju svakako jeste. Problemi sa zglobovima retko koga zaobidju.
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #8 poslato: Septembar 19, 2013, 09:08:11 pre podne »

Evo i naše celokupne ponude ove grupe preparata.
http://www.pansport.rs/Zastita-zglobova.html

Za preventivnu upotrebu, slobodno gledaj sve osim Flexa i Jointa - to su već kvalitetni preparati sa velikim dozama, namenji saniranju već ozbiljnijih oštećenja.

Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #7 poslato: Septembar 17, 2013, 08:20:23 pre podne »

nije uopšte loše piti preventivno ako si sportista, čak naprotiv...   ja pijem preventivno Natrol MSM glukozamin 1-2 tablete dnevno...  tako nešto bih i tebi preporučila, uzimaš li samo 1 tabletu kutija će ti trajati 3 meseca...  tako da nije velika investicija a može da pomogne.

TakoĂ°e, predlaže se kombinacija Omega 3 i msm glukozamina, tako da možeš zajedno da ih uzimaš.
Sačuvana
Nenad.LJ
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Septembar 16, 2013, 10:23:00 posle podne »

Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #5 poslato: Septembar 07, 2013, 10:59:58 posle podne »

Koji god preparat  da izabereš, potrudi se da ga koristiš u kontinuitetu makar 2-3 meseca. Zaista je potrebno vreme za proces oporavka, tako da nemoj prebrzo odustajati. :)
Sačuvana
NIKOLIC>
Aktivan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Septembar 04, 2013, 09:40:49 posle podne »

Joint Tech od Dymatize-a, 60 kapsula za mesec dana sam popio i nisam primetio neko poboljsanje kod zgloba sake i tetiva lakta.Koristim steznike za zglobove kod svih potisaka gde idem blizu max-a, inace ne bih mogao nikako da radim, a lakat moram dobro da zagrejem pre treninga jer mi preskace neka tetiva ili sta vec.
Sačuvana
"In the land of the blind, the one-eyed man is king"
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #3 poslato: Septembar 04, 2013, 07:37:10 posle podne »

Jesi li koristio neke druge proizvode koji su dostupni kod nas?
Sačuvana
NIKOLIC>
Aktivan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Septembar 03, 2013, 12:03:31 pre podne »

Ovo je jedan od retkih suplemenata za zastitu zglobova za koji ljudi govore da bas radi posao.Kupio bih ga da probam, ali ga nema u prodaji kod nas.

Sačuvana
"In the land of the blind, the one-eyed man is king"
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #1 poslato: Septembar 02, 2013, 08:16:45 posle podne »

Zaštitite zglobove. Koji suplementi?

Jedan od najbitnijih suplemenata koji ne želite zaobići jesu formule za oporavak i zaštitu  zglobova. One su formulisane tako da pomažu u zaštiti zglobova kada se svakodnevno suočavaju sa stresom.

U moru suplemenata mnogo nas najviše pažnje obraća na one koji su direktno povezani sa izgradnjom  mišića, ili sagorevevanjem masti, ili davanjem veće energije, a vrlo retko bacimo pogled na one koji služe za poboljšanje zdravlja uopšte.

Što se tiče formula za oporavak i regeneraciju zglobova, najveći problem nastaje kada ih ljudi počnu razmatrati prekasno, tj. kada je problem već ušao u ozbiljniju fazu.
Bacite pogled na sastave ovih formula i postarajte se da su svi potrebni sastojci tu. Obratite pažnju i na izbor obuće u kojoj trenirate. Sa lošom obućom povećava se stres koji zglobovi trpe, i povećava opasnost od povrede.

Sada ćemo navesti sastojke koji su najbitniji za zglobove, i koje treba sadržati suplement ove namene:

Glukozamin

Ovo je svakako prvi sastojak koji morate tražiti na bočici. Glavna uloga glukozamina jeste održavanje vezivnog tkiva, tj. svih ligamenata i tetiva u telu, koji često postaju natečeni i upaljeni nakon teškog treninga. Telo je sposobno da veoma brzo apsorbuje glukozamin. Tipična početna doza je 500mg, 3 puta dnevno.

Doktori preporučuju glukozamin i pojedincima koji pate od artritisa. Ukoliko ova bolest obitava u vašoj familiji, morate ozbiljno početi razmatrati ovaj suplement.

Hondroitin

Naredni na listi važnosti, odmah iza glukozamina, jeste hondroitin. Vrlo često se nalaze zajedno u sastavima formula za oporavak zglobova. U telu vrši interakciju sa proteinima u vanćelijski blend, koji ima ulogu regulacije raznoraznih ćelijskih funkcija, ali pomaže i u održavanju strukture telesnog tkiva.

U nedavnoj studiji, uraĂ°anoj na medicinskom fakultetu u Merilendu, potvrĂ°eno je da kombinacija hondroitina i glukozamina smanjuje otok kolena, kao i da ublažava bol kod lakših do umerenih problema sa kolenima.

MSM

Metilsulfonilmetan(MSM) prisutan je u svim tkivima i pomaže telu da obezbedi sav neophodan materijal za oporavak tkiva.

Pojedinci koji se suplementiraju sa 1.500 mg MSM-a dnevno, pokazuju smanjene simptome osteoporoze, kao i smanjenje upale, ubrzanje oporavka od svakodnevnog trošenja zglobova i ligamenata.

Ukoliko želite, MSM možete kupiti kao zaseban sastojak, tj. suplement, ili u kombinaciji sa prethodna dva pomenuta sastojka. U svakom slučaju, biće to jako bitan korak ka zaštiti zglobova.

Kalcijum

Ovo je verovatno meĂ°u ljudima najpoznatiji suplement za podršku zglobovima, a takoĂ°e vredan pomena.
Problem nastaja kada se značajno smanjuje unos mlečnih proizvoda, a sve u cilju mršavljenja. Ovim dolazi i do smanjivanja unosa kalcijuma, što povećava rizik za vaše kosti. Telu je neophodan kalcijum za svakodnevne funkcije, uključujući i pravilnu mišićnu kontrakciju tokom treninga, kao i za nervnu transmisiju.
Kada nam je ishrana siromašna ovim mineralom, telo kreće da ga nadoknaĂ°uje iz zaliha koje se nalaze u kostima, što izaziva slabljenje koštanog tkiva.  Ako ovo stanje potraje, rizikujete prelome, osteoporozu, i ostale koštane probleme. Zato bi suplementacija kalcijumom omogućila da budete sigurni od ovih problema, i da telo sav višak sačuva u kostima. Čak i ako unosite puno mlečnih proizvoda, i dalje nije loša ideja da dodate malo kalcijuma zasebno. Preporučuje se dnevni unos od oko 1.300 mg za uzrast 14-18 god, 1.000 mg za 19-50 god, i 1.200 mg ako imate više od 51 godine.

Vitamin D

I na kraju, još jedan suplement koji morate imati u vidu jeste vitamin D. Važnost ovog vitamina ogleda se u njegovoj sposobnosti da pomaže bolju apsorpciju kalcijuma. Dakle, čak i da unosite optimalne količine kalcijuma, ako ste u deficitu vitaminom D, opet možete biti u problemu opisanom maločas – kalcijumskom deficitu.

Uobičajena preporučena doza ovog vitamina jeste 5 mcg(200 IU) dnevno za žene i muškarce starosti 14 do 50 god, i 10 mcg(400 IU) za starije od 51. Većina će optimalne potrebe za vitaminom D zadovoljiti samim sunčanjem, pošto sunčevi zraci podstiču njegovu proizvodnju u telu.

Izvor: www.bodybuilding.com
Prevod: Robert
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.118 sekundi sa 17 upita.