TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398429 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 10:31:38 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] 3 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Diskus Hernija  (Pročitano 13207 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: April 22, 2014, 09:46:10 pre podne »

Zgibovi i propadanja dolaze u obzir ako se necimaš dok ih radiš, tj ne vučeš trupom i ledjima. Ako imaš taj problem, prvo ojacaj ruke, latisimuse, grudi, ramena, pa kreni na te vezbe....
I istezanja na kraju treninga odradi obavezno...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: April 22, 2014, 09:43:28 pre podne »

Trebalo bi da radiš:
- plank vežbu
- ekstenziju ledja na kosoj klupi (ruke na ledjima, ili sa tegom za sipku na grudima npr 10kg...) pocneš sa svojom tezinom....
- trbusnjake na kosoj klupi, pilates lopti....
- lat ledja, veslanje na masini sedeći, potiske ramena na masini -umerene tezine npr 60% RM
- grudi,  ruke, ramena bucice normalno....
 - noge na masini ext/flex, leg pres
- mogao bi raditi pregibe tela sa sipkom po tipu mrtvog dizanja, sa tim da spustaš šipku do kolena i ispravljaš se, ledja obavezno prava, male težine!

ako imaš pitanje za konkretnu vežbu,  pitaj....
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: April 22, 2014, 09:27:35 pre podne »

Mrtvo dizanje ne radim nimalo..:)
A ni to za ledja..
Mozes li da mi napises samo koje vezbe smem da radim za ledja i da li smem da radim propadanja, zgibove i na onoj spravi za trbusnjake kada se podizu noge...Puno hvala na savetima.. ;)
Na koju vežbu misliš - podizanje nogu na spravi za trbušnjake?
Sačuvana
Marija.Le
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: April 08, 2014, 06:00:31 posle podne »

Mrtvo dizanje ne radim nimalo..:)
A ni to za ledja..
Mozes li da mi napises samo koje vezbe smem da radim za ledja i da li smem da radim propadanja, zgibove i na onoj spravi za trbusnjake kada se podizu noge...Puno hvala na savetima.. ;)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: Mart 29, 2014, 09:52:52 pre podne »

Ok, marija pazi na držanje ledja na čučnju, mrtvo izbegavaj, hiperekstenzije ledja ne radi....
Ako bude neki problem,  javi se...
Pozdrav
Sačuvana
Marija.Le
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: Mart 26, 2014, 06:05:57 posle podne »

Oke, videla sam sto si napisao da se izbegava rad sa velikim tezinama pa sam se prebacila. Izvini...  ;)
Da, treba bas tehnika za cucnjeve... :)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Mart 26, 2014, 01:35:43 posle podne »

Trenirala sam odbojku bas dugo i plairala da se bavim time ali se desila povreda i promenila planove.. Na utakmici sam nezgodno pala i nisam mogla da se pomerim. Trener mi je rekao da odem kod lekara ali nisam to ucinila jer mi je vec sutra bilo bolje... Vremenom su mi se javljali bolovi svremena na vreme... Ali ja sam to kulirala sve dok nije pocelo da mi smeta u hodu.. Da ne duzim... Probala sam apsolutno sve ali nista mi nije pomoglo.  kada sam uradila magnetnu doktor mi je rekao da je ispao diskus i da je pukao, neka zelatinasta masa j krenula da curi i onda je morala operacija. Pre operacije nisam mogla lepo da hodam, pocela je da mi se krivi karlica i bolovi su bili neizdrzivi. Hvala Bogu nakon opracije mi je odlicno. Nema bolova, trnjenja, normalno hodam. Vratila sam se vezbanju... Vi kazete da ne treba da se rade cucnjevi sa sipkom, ali meni ne smetaju samo mora da se savlada tehnika Mrtvo dizanje znam da ne smem....

Marija, procitaj još jednom, pazljivije.
Napisao sam da je potreban oprez pri cucnju sa sipkom, sto znaci pravilno drzanje ledja tj tehnika....
Dobro je sto nemaš bolove posle op i sto je sve prošlo odlično...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Mart 26, 2014, 01:25:33 posle podne »

Ja sam imao snimanje februara na magnetu,isto mi je rekao da je disk pukao i da je iscurela ta tecnost,ali da operacija ne dolazi u obzir  :P
Ok, radi vežbe,  cuvaj ledja, uvek jaki misići i pravilno drzanje ledja. Ako ne praviš greške, neće biti problema...
Sačuvana
Marija.Le
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Mart 25, 2014, 01:45:32 posle podne »

Ja sam bas bila protiv operacije i nisam zelela da mi se to desi jer sam jako mlada... Ali ada mi je doktor objasnio da te tecnost vremenom okostava, i da kasnije nece moci nikako da se resi problem, ni operacijom, da cu do kraja zivota morati da zivim sa tim, onda sam pocela da razmisljam o operaciji. Nakon samo par meseci otisla sam kod doktora i zakazala operaciju molivsi ga da zakaze sto pre, jer nisam mogla da izdrzim bolove. Sama pomisao da cu morati da krivim i da zivim sa konstantnim bolovima i trnjenjem me je jezila. Nakon operacije nemam nikakav problem. Bila sam u Ribarsku banju 21 dan, na terapijama, vezbala, jacala misice i sada je sve super, mogu reci da u poslednjih 6 mesei me nije zabolela kicma, ni na promeni vremena. Ali i zasluga ide doktoru koji me je operisao jer je covek odradio odlicno...  ;)
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Mart 25, 2014, 12:46:40 posle podne »

Ja sam imao snimanje februara na magnetu,isto mi je rekao da je disk pukao i da je iscurela ta tecnost,ali da operacija ne dolazi u obzir  :P
Sačuvana
Marija.Le
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Mart 25, 2014, 12:31:29 posle podne »

Trenirala sam odbojku bas dugo i plairala da se bavim time ali se desila povreda i promenila planove.. Na utakmici sam nezgodno pala i nisam mogla da se pomerim. Trener mi je rekao da odem kod lekara ali nisam to ucinila jer mi je vec sutra bilo bolje... Vremenom su mi se javljali bolovi svremena na vreme... Ali ja sam to kulirala sve dok nije pocelo da mi smeta u hodu.. Da ne duzim... Probala sam apsolutno sve ali nista mi nije pomoglo.  kada sam uradila magnetnu doktor mi je rekao da je ispao diskus i da je pukao, neka zelatinasta masa j krenula da curi i onda je morala operacija. Pre operacije nisam mogla lepo da hodam, pocela je da mi se krivi karlica i bolovi su bili neizdrzivi. Hvala Bogu nakon opracije mi je odlicno. Nema bolova, trnjenja, normalno hodam. Vratila sam se vezbanju... Vi kazete da ne treba da se rade cucnjevi sa sipkom, ali meni ne smetaju samo mora da se savlada tehnika Mrtvo dizanje znam da ne smem....
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Mart 25, 2014, 11:56:29 pre podne »

Izdrzaj u sklek polozaju(na laktovima)-plank kao i bocni plank su mi osnovne vezbe za jacanje core-a.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Mart 25, 2014, 11:10:46 pre podne »

Pozz,zanima me da li neko moze da trenira u teretani ponovo,posle diskus hernije?
Msm,da li je zdravo,ukoliko se pravilno prati trening,i pravilno izvode vezbe?
Ja vezbam vec par godina. Neke vezbe moras potpuno izbaciti (u mom slucaju cucanj,mrtvo...),s nekim moras formu pokreta da dovedes do perfekcije,a neke radis kao da nemas problema(skoro sve vezbe za grudi,ramena,triceps,zgibovi,lat). Doktori su uglavnom protiv vezbanja, ali tada se ljudi obicno ugoje , a oslabi im trbusni zid i to pogorsava stanje. Meni je rekao nesto tipa " radi sve kao sto si do sada radio ". Pomiris se s tim da moras jako da pazis, da nekad imas te dosadne bolove,i to tako stalno. Imam drugara sa istim problemom, njega je to pokosilo psihicki, ne vezba, depresivan je i mnogo se teze nosi sa tim.
najvažnije je da radiš na stabilizatorima iliti core-u.
vežbe - trbusni na kosoj ili sa ravnog sa pravilnim drzanjem ledja, izdrzaji u sklek polozaju, ekstenzija ledja na kosoj klupi....
« Poslednja izmena: Mart 25, 2014, 11:14:17 pre podne od strane Ognjen Pedja Tutorov » Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Mart 25, 2014, 11:07:37 pre podne »

@marija.le
prilicno si mlada za operacjju diskus hernije...
kako je nastala poveeda diskusa?
kakve si smetnje imala?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Mart 25, 2014, 11:05:54 pre podne »

Cao.... Trazila sam bas ovu temu... Imam 20 godina, pre dve godine sam operisala diskus herniju L5-S1. Hvala Bogu sve je proslo kako treba... Pre 6 meseci sam pocela da idem u teretanu, i mogu ti reci da mi bas odgovara. Postoje vezbe koje ne smes da radis. Ne znam da li si ti imao operaciju ili si fizikalnom terapijom smanjio bolove. Moj ti je savet da se posavetujes sa svojim lekarom oko teretane.... Meni su rekli da mozda ne bi trebalo, ali sta cu... volim da vebam, a i doktor mi sad kaze da su mi dobri rezultati i da mi vezbe u teretani pomazu... Mada dobro, ja sam zensko i ne radim sa velikim tezinama...  :-\
ok, moraš voditi racuna o snazi misića stabilizatora trupa (core stability), o trbušnjacima, misićima ledja.
važno je pravilno drzanje ledja pri vežbanju. izbegavaš hiperekstenzije ledja, podizanje iz pretklona...
izbegavas rad sa velikim tezinama, mrtvo dizanje, oprez sa cucnjevima sa šipkom, veslanje u pretklonu, potisci....
Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.168 sekundi sa 18 upita.