TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399316 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 22, 2024, 04:51:23 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Savet za umorne oci  (Pročitano 4214 puta)
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Novembar 25, 2013, 12:28:36 pre podne »

Hidrokortizon se koristi u terapiji ekcema i dermatitisa, ili u kombinaciji sa antibioticima ako je neka upala u pitanju. Da li primecujes boljitak sa njim?
Sačuvana
miceoni
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Novembar 18, 2013, 06:28:55 posle podne »

Problem oko umornih ociju i dalje postoji. Preskocio sam oftamologa i otisao dermatologu zbog ovog problema, on mi je za pocetak objasnio da trebam vise cuvati, paziti i negovati svoje oci i prepisao da koristim mast za oci hidrokortizon i topolizu, uged da stavljam obloge kamilice na oci. Ako ovo ne bude funkcionisalo onda da se obratim alergiologu.
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Novembar 17, 2013, 09:01:24 posle podne »

Mislila sam na prethodnih mesec dana, od kako si se zadnji put javio, da li je bilo promena. WBC su leukociti ( bela krvna zrnca ), a GRN su granulociti ( neutrofili ), vrsta leukocita. Neutrofili rastu kod bakterijskih infekcija, ali ovo uvecanje kod tebe je neznatno. Sedimentacija je uredna.
Sačuvana
miceoni
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Novembar 17, 2013, 04:11:14 posle podne »

Krvnu sliku sam uradio u petak, do danas nije bilo nikakvih promena i kao sto mozete da vidite odstupaju mi bela krvna zrnca i Grn# (to ne znam sta je).

Uradjena mi je i sedimendacija, pise 1h 4 2h 10

:)
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Novembar 17, 2013, 12:29:08 pre podne »

Ovo je primer jednog urednog nalaza krvne slike ( ukupni le su na gornjoj granici ali to nije dijagnosticki znacajno ). Da li je to sve od lab analiza sto si uradio? Da li je bilo nekih promena u proteklom periodu?
Sačuvana
miceoni
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Novembar 15, 2013, 03:39:43 posle podne »

Evo moje krvne slike, sa izvinjenjem zbog zakasnjenja..

WBC  10.5 G/L  ( 4-10 )
Lym# 3.6  G/L  ( 0.8-4.0 )
Mid# 0.4  G/L   ( 0.1-1 )
Grn# 6.5  G/L   ( 4-6 )
Lym% 34%       ( 20-40 )
Mid% 4%         ( 2-10 )
Grn% 62%       ( 40-67 )

RBC  5.4T/L      ( 4-6 )
HGB  170 g/L    ( 120-180 )
HCT  0.493 L/L  ( 0.350-0.500 )
MCV  87.4fL      ( 80-100 )
MCH  30.2 pg    ( 25-33 )
MCHC 345 g/L    ( 310-370 )
RDW  11.7%     ( 10-15 )

PLT 284 G/L   ( 150-450 )
PCT 2.0 mL/L ( 1.5-3.2 )
MPV 7.0 fL     ( 6-10 )
PDW 0.128    ( 0.100-0.160 )   
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Oktobar 12, 2013, 09:35:00 pre podne »

Sacekacemo onda rezultate, da budemo sigurni.

Ako vec mama ima tamne podocnjake mozda si to nasledio od nje ( jer je genetski faktor prisutan ), a ono sto si govorio o crvenilu oko ociju meni lici na alergijsku komponentu ili eventualno atopijski dermatitis ( i jedno i drugo u osnovi ima sklonost organizma da burnije reaguje na uobicajene alergene ). No, to je tesko napamet reci.

Hloramfenikol nemoj uzimati tako preventivno, pravis sebi vecu stetu. U meduvremenu, kreni da pijes redovno dosta tecnosti, zeleni caj i vit C ( ako vec ne pijes ), a sto se tice krema, mozes uzeti neku na bazi vitamina K, retinola ili neku kremu za hidrataciju tog podrucja.
Sačuvana
miceoni
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Oktobar 11, 2013, 02:02:09 posle podne »

Za nekoliko dana cu ponovo uraditi analizu krvne slike i predociti je ovde na forumu, inace se ne razumem puno. Oko nekih raniji dijagnoza se ne secam puno.

Iz moje porodice tamne ocne kapke ima samo majka.

Inace hloramfenikol ne uzimam cesto, samo ponekad.
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Oktobar 10, 2013, 11:42:40 pre podne »

Ok, znaci anemija nije prisutna, a interesuju me i markeri vezani za jetru i bubrege ( urea, kreatinin, AST, ALT,...). Da li i to tada proverio?

Ovi faktori koje si naveo da to pogorsavaju prebojenost ne znace mnogo, jer inace tako deluju na sve nas ( nespavanje ili duze sedenje za kompjuterom..). Da li u tvjoj porodici neko ima izrazene tamne kolutove oko ociju?

U sustini, najcesci razlog za pojavu tamnih podocnjaka su oboljenja koze ( atopijski dermatitis ili ekcem ), problemi sa jetrom, bubrezima, hormonima, stitnom zlezdom... Koja je bila dijagnoza ( ili dijagnoze ) tih problema sa vidom koje si lecio?

Ne slazem se sa tim sto si tako "preventivno" i samoinicijativno uzeo hloramfenikol. Naime, to je antibiotska mast koja ima primenu onda kada postoji bakterijska infekcija uzrokovana sojevima koji reaguju na tu mast. Cestim koriscenjem bez potrebe mozes samo napraviti rezistenciju bakterija pa sledeci put nece imati efekta, a mozes i narusiti floru koja tu vec postoji i napraviti dodatni problem. Takodje, hloramfenikol nije naivan, jer moze izazvati ozbiljne nezeljene efekte pa ga treba koristiti samo kada postoji potreba za tim.
Sačuvana
miceoni
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Oktobar 10, 2013, 12:06:20 pre podne »

Prebojenost mi se povecava ako previse spavam, npr 10 sati ili vise, neobicno ali tako je. Zatim, naravno od naprezanja ako previse ostanem blizu kompjutera. Takodje od premalog spavanja, ako spavam manje od 7 sati.
Ta obojenost nije u potpunosti ravnomerna na oba oka, ali ne razlikuje se puno, vise je izrazenije na levom oku.

Poslednji put sam proveravao krvnu sliku pre godinu dana i sve je bilo u redu, nisam anemican, broj eritrocita, leukocita i trombocita kao i hemoglobin su bili optimalni. Mada ja ovaj problem sa umornim i potamnelim ocima imam skoro 7 godina. Za to vreme sam isao nekoliko puta kod doktora, popravljao vid, koristio kapi neodeksacin, hipermelozu, koristio masti korticin, hloramfenikol, koristio sam rastvore za oci, nosio naocare za vid i naocare sa staklima protiv zracenja svetlosti. Od svega toga popravio sam vid i prebrodio crvenilo ociju samo su mi ocni kapci ostali umorni i potamneli.

Kada osecam da su mi oci tj ocni kapci odmorni onda ta obojenost je i dalje tu ali manje izrazena. A Hloramfenikol sam kupio prosle nedelje jer znam iz prijasnjeg iskustva-pomaze mi da se lakse budim sa odmornim ocima i stiti od infekcija.

Eto, mozda zvuci neobicno i komplikovano i tesko, ali odlucio sam da ne odustanem vec da resim svoj problem i svaka pomoc mi je dobrodosla.
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Oktobar 09, 2013, 10:31:42 posle podne »

Jesi li primetio od cega ti se pojacava odn smanjuje ta prebojenost? Da li su prebojenost i otoci simetricni na oba oka?

Jesi li skorije vadio krv? Mislim da bi trebalo da to iskontrolises u skorije vreme.

I jos nesto, zasto koristis hloramfenikol?
Sačuvana
miceoni
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Oktobar 06, 2013, 11:44:13 posle podne »

Imam 21 godinu. Oci su mi jako osetljive, ta umornost i tamnoca ocnih kapaka je ranije pracena slabim vidom i crvenilom, medjutim sada mi je vid odlican i oci mi nisu crvene, ali kapci su mi i dalje tamni, vec nekoliko godina.
U neko doba se ta nijansa tamnoce oko ociju znatno smanji, a ponekad poveca.
Poceo sam da koristim mast Hloranfenikol.

Kafu ne pijem. Umornost je poput osecajaj kao da mi se spava, ali pun sam sna. Spavam najmanje 8 sati dnevno i naravno sve je to praceno otokom ispod ociju.

Naravno krastavice oko ociju su mi pomogle ali kratkotrajno, verovatno bi i neke blage obloge od cajeva ali to nije resenje mog problema. Sada sam se skoncentrisao da uzmem neki vitamin i neku kremu, pa ne znam koju.
« Poslednja izmena: Oktobar 06, 2013, 11:46:35 posle podne od strane miceoni » Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Oktobar 06, 2013, 09:34:19 posle podne »

Jesi li hteo da kazes da ti se non stop spava kad si rekao da su ti kapci umorni? Od kada imas tamne haloe oko ociju? Da li pijes kafu, da li dovoljno spavas? Da li ima otoka ispod ociju?

Koliko godina imas?
Sačuvana
miceoni
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Oktobar 05, 2013, 01:05:39 pre podne »

Iskoristio sam ovaj deo foruma u nadi da cu pronaci neke dobre savete oko umornih ociju. Naime, problem su ocni kapci koji su skoro non stop umorni i potamneli, u mom slucaju vec nekoliko godina. Da li je to zbog nedostatka nekih vitamina, da li zbog poremecenog rada nekog unutrasnjeg organa?
Vid mi je odlican, bez crvenila ociju.

Zeleo bih da mi preporucite neki vitamin, neku kremu za umorne ocne kapke ili nesto drugo po vasem misljenju kao neku vrstu pocetne metode u savladavanju problema. Hvala. :)
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.219 sekundi sa 17 upita.