TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398541 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Octavia

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 27, 2024, 02:47:47 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] 3 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Dobra mišićna definicija- kako je postići suplementacijom?  (Pročitano 10241 puta)
TwinSix
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #29 poslato: Decembar 13, 2013, 10:38:53 pre podne »

Mesavina/blend.  :)
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #28 poslato: Decembar 13, 2013, 10:33:27 pre podne »

S obzirom da sam ovih dana počela sa konzumacijom HyperWhey proteina, pada mi na pamet pitanje- šta je bolje koristiti u mom slučaju- proteine koji su izolati ili proteine koji su mešavine? Dakle, reč je o nekome ko ne koristi baš puno meso... Hvala

Ako ćeš koristiti protein i u toku dana, kao dodatni obrok, jer ne jedeš puno mesa, onda možda za nijansu bolje da uzmeš blend...  čisto da te malo duže drži sitom, zbog kazeina (mlečnog proteina).

Možda bi bilo dobro da probaš manje pakovanje, npr Nitro Gold imamo u pakovanju od 500g. To je 15-ak doza i brzo ćeš ga potrošiti, ali čisto da vidiš kako ti se sviĂ°a i da li ti prija i kao zamena za obrok i za posle treninga, pa ako ti se svidi uzmeš veće pakovanje.

Razlike nisu toliko jako velike...  Ja npr. imam kod kuće oba proteina, i whey protein (izolat surutke) i mešavinu.. Prvi koristim samo posle treninga jer mi je nekako lagan, pitak i lakše ga svarim...   dok proteinsku mešavinu pijem s vremena na vreme, kao obrok ili zamenu za obrok.

Nadam se da sam uspela da ti dočaram situaciju :)
Sačuvana
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: Decembar 13, 2013, 10:26:59 pre podne »

razlika je toliko minorna za bilo koga da može da se poredi sa pitanjem: šta je bolje jesti - pavlaku ili mileram?
U svakom slučaju, naslov ove teme je pomalo apsurdan, jer se mišićna definicija postiže prvenstveno ishranom i treningom, koji čine preko 95% uspeha. Suplementacija ulazi u ostalih 5%, mada je i to možda preterano. Nemoj previše komplikovati suplementaciju, drži se zdrave ishrane i treninga u kontinuitetu i rezultati sigurno neće izostati. 

Sačuvana
Arbeit macht frei.
subversio
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

faber est suae quisque fortunae

« Odgovor #26 poslato: Decembar 13, 2013, 10:22:01 pre podne »

S obzirom da sam ovih dana počela sa konzumacijom HyperWhey proteina, pada mi na pamet pitanje- šta je bolje koristiti u mom slučaju- proteine koji su izolati ili proteine koji su mešavine? Dakle, reč je o nekome ko ne koristi baš puno meso... Hvala
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: Decembar 10, 2013, 11:34:38 pre podne »

slobodno, i naravno javljaj kako ide :) 
Sačuvana
subversio
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: Decembar 10, 2013, 11:12:47 pre podne »

Hvala Vam veliko! Biću slobodna da vas prvom sledećom prilikom kontaktiram, čim uočim prve rezultate vaših saveta. Definitivno želim da mi ishrana bude što kvalitetnija i raznovrsnija, i da naravno telo bude što zdravije.
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: Decembar 10, 2013, 09:18:59 pre podne »

Hvala na odgovoru! I pitanje još  jedno, šta bi bio dobra protein, odnosno koja vrsta ili kombinacija proteina je dobra u mom slučaju?

pošto ćeš menjati obrok, nije loše da to bude neka proteinska mešavina kao što ti je TwinSix iznad pomenuo, npr Biotech Nitro Gold Pro (Enzy fusion)  protein je odličnog kvaliteta, ukusa, sastava... ima protein surutke u sastavu, zajedno sa proteinom iz jaja, albuminom i kazeinom (mlečnim proteinom).  Malo duže se vari i duže će te držati sitim.
Inače trenutno je i na akcijskoj ceni, jako je dobar.
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: Decembar 10, 2013, 09:17:31 pre podne »

Nema na cemu,vecina ljudi ovde su kul i rado ce ti pomoci,nema toliko hejtera. Sta god treba,tu smo.  ;)
Sačuvana
subversio
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: Decembar 10, 2013, 09:15:15 pre podne »

Hvala vam na brzim odgovorima! Na vremenu i savetima, mnogo znači imati mesto za savete i kvalitetne preporuke po pitanju ishrane i suplementacije!
Sačuvana
subversio
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: Decembar 10, 2013, 09:13:28 pre podne »

Hvala na odgovoru! I pitanje još  jedno, šta bi bio dobra protein, odnosno koja vrsta ili kombinacija proteina je dobra u mom slučaju?
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: Decembar 10, 2013, 09:10:52 pre podne »

Pridruzujem se post-u ispod,suplementacija whey proteinom je pozeljna. Ja nekako opreznije savetujem ljude sa tim jer nekome to finansije ne dozvoljavaju,neko se plasi da je to ''hemija'' (broscience/laici),a opet neki se previse oslanjaju na whey kao zamenu za cvrst obrok.
Ako imas mogucnosti,zbog minimalnog unosa mesa,mozes koristiti neki whey blend koji ti cenovno odgovara,1-2 merice dnevno. Jednu mozes sa vodom/mlekom posle treninga,jednu uz dorucak sa nekim izvorom UH. Moje preporuke su ti Biotech Pro Enzy Fusion,Mutant wheY(ne obracaj paznju na bombastican naziv,to je samo marketing),ili Hyper whey od Nutrabolics-a. Eventualno mozes uzeti i neki multivitamin. Daily ili Natrolov Multiple Energizer,nisu skupi,a traju.  :)
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: Decembar 10, 2013, 08:59:33 pre podne »

Bilo bi dobro da imaš bar 3 puta nedeljno obrok sa mesom, pošto si aktivni sportista, crveno meso zbog gvožĂ°a, riba bar 1 nedeljno, ali ako ne želiš onda je to druga stvar.

Jaja možeš da jedeš pečena, kuvana... samo da nisu sveža.  Iskreno mislim da ćeš teško uneti dovoljnu količinu proteina putem jednog - dva obroka u toku dana sa mladim sirom ili jajima.

Whey protein bih ti svakako savetovala, posle treninga obavezno, a ako si slaba sa proteinima u toku dana onda još jednom u toku dana - možeš npr ujutru sa pahuljicama ili izmeĂ°u obroka razmutiš sa mlekom i dodaš npr bademe,lešnike... čisto da malo uspori protein.

Dva puta dnevno je ok, više od toga ne treba.

Sačuvana
subversio
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: Decembar 10, 2013, 08:20:21 pre podne »

Da li bi valjalo, pored jaja, mladog sira, jogurta, uzimati neke proteinske dodatke, s obzirom da mesa neće biti puno u mojoj ishrani? Verujem da ćeš TwinSix imati kritiku na ovo "odsustvo" mesa, ali stoički ću podneti :)
Hvala na vremenu i odgovorima....
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Decembar 10, 2013, 08:04:39 pre podne »

Kuvana jaja,ili pecena na teflonu sa par kapi ulja su,po meni,uz meso,najbolji izvori proteina.
Stvar je u tome da treba da unosis i proteine,i ugljene hidrate i masti.
Proteine iz mesa i jaja,uh iz ovsenih,krompira i pirinca,masti iz kostunjavog voca (bademi,orasi,lesnici)
Mlad sir,koji je sa malo masti,do 5 %,po meni,je dobar obrok za pred spavanje npr.
Sačuvana
subversio
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Decembar 10, 2013, 07:57:56 pre podne »

TwinSix, meni je želja da poboljšam ishranu, tako da su sve kritike dobrodošle...
Koliko su kuvana jaja, odnosno belanca, prihvatljiva kao izvor proteina ili ih je bolje jesti pržena? Savet bi dakle bio, koliko razumem- jesti mlade sireve, probiotske jogurte, jaja...i šta još?
Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.128 sekundi sa 18 upita.