TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 395148 Teme od strane 25006 Članovi Poslednji član: Vlad77

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
April 26, 2024, 06:36:45 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Tacka dimljenja ulja  (Pročitano 1274 puta)
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2082


« Odgovor #2 poslato: Januar 19, 2014, 11:20:00 pre podne »

Onog momenta kad pocinje da dimi ulje pocinje i da oslobadja slobodne radikale, a maslinovo ulje generalno ima nisku tacku dimljenja pa ga treba koristiti za spremanje na nizim temperaturama.
Sačuvana
TheRestricted
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 83

« Odgovor #1 poslato: Januar 17, 2014, 06:29:35 posle podne »

Jedno pitanje. Postoji smoke point to je ta tacka na kome ulje manej vise pregoreva i pocinnje da oslobadnja kancerogene supstance, e sad razlicita je kod svih ulja negde je visa negde manja. Nije mi jasno, pre par dana sam pekao curku koju sam prelio maslinovim uljem, pekao sam je na 175 stepeni celzijusa (maslinovo moze negde oko 180/190), i izlazio je dim iz rerne jedno vreme. Da li to znaci da je ulje dostiglo tu tacku ili je totalno nepovezano sa tim?
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.081 sekundi sa 18 upita.