TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 394580 Teme od strane 25004 Članovi Poslednji član: Sandra1986

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Mart 29, 2024, 03:37:20 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Surutka u prahu?  (Pročitano 3237 puta)
pumping iron
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 49

« Odgovor #10 poslato: Januar 29, 2014, 05:33:37 posle podne »

pa da rezimiramo....imamo surutku u prahu...belanac ... pivski kvasac... znaci ostaje da se doda malo dekstroze ,eventulano i malo kakao praha  i imamo jednu "kvalitetnu" proteinsku mesavinu :)....ili gejner :)
Sačuvana
Robert
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 20575


Pansport
« Odgovor #9 poslato: Januar 29, 2014, 05:08:41 posle podne »

Slažem se, zaboravih belanca. :)
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4430


« Odgovor #8 poslato: Januar 29, 2014, 01:53:05 posle podne »

Dodao bih i belanca u prahu namenjena prehrambenoj industriji  :P
Sačuvana
Robert
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 20575


Pansport
« Odgovor #7 poslato: Januar 29, 2014, 01:42:23 posle podne »

Ipak, mislim da je i dalje veoma zastupljena kod rekreativaca, naročito početnika. Učini im se jeftinom, a naravno tu je i onaj faktor zvani "samo prirodno", tj. strah od dodataka ishrani. Surutka i pivski kvasac su numero uno suplementi za mnoge. :)
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 11500


Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #6 poslato: Januar 29, 2014, 10:14:41 pre podne »

pa da, to je to!  hvala na informaciji

očigledno jako puno laktoze i jako malo proteina...  dakle, ne isplati se , niti se uklapa u bb ishranu zbog tolike laktoze...
Sačuvana
Kalonji
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1294


« Odgovor #5 poslato: Januar 28, 2014, 05:06:05 posle podne »

by ns mlekara

sastav:
proteini:           max   11%
laktoza:            max   65%
mlecna mast:    max   1%
vlaga:               max   5%
pepeo:              max   9,5%
natrijum-hlorid:  max   6%

energetska vrednost
 1465kj (350 kcal)/100g
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 11500


Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #4 poslato: Januar 28, 2014, 11:09:26 pre podne »

a i ako gledamo u procentima, protein surutke (whey) kao suplement obično sadrži 70-80% čistog proteina, dok surutka u prahu ima manje od 10% istog, ako se ne varam (ne sećam se tačne cifre ali je nešto jako malo!)
Sačuvana
Robert
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 20575


Pansport
« Odgovor #3 poslato: Januar 28, 2014, 08:17:55 pre podne »

MrPeki96, čist protein surutke, tj. whey protein, je daleko  bolji izbor. Zato je ova suplementacija i skuplja od obične surutke, pošto je očišćena od svih suvišnih sastojaka i ostavljen samo protein.
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4430


« Odgovor #2 poslato: Januar 28, 2014, 08:06:28 pre podne »

Surutka u prahu nije dobra ni za sta. Velika kolicina laktoze u odnosu na kolicinu proteina. Izaziva nadimanje stomaka. Dobra ti je koliko i plazma.
Sačuvana
MrPeki96
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 131


Ako si poceo nesto da radis,zavrsi to do kraja..

« Odgovor #1 poslato: Januar 27, 2014, 06:50:59 posle podne »

Hocu da kupim surutku u prahu.. Cuo sam da je dobro pre spavanja da se popije za masu.. Zanima me vase misljenje za ovu surutku... Da li moze da se pije sa mlekom?
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.056 sekundi sa 18 upita.