TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398432 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 23, 2024, 10:06:33 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 [3] 4 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Ne znam sta da radim.  (Pročitano 11257 puta)
Beast90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: April 24, 2014, 11:25:28 pre podne »

Pozdrav ljudi, opet ja :D Primenio sam sve savete, i ide solidno za sada. Jedino sto me sada zanima, ispio sam gejner, i ne bih da ga uzimam ponovo, mislio sam da uzmem BCAA, posto sam procitao da pomaze oporavku misica, jer poslednjih par nedelja cesto imam upalu i po 4-5 dana nakon dana treninga te grupe misice, verovatno to ima veze i sa tim sto sam znatno pojacao trening. Da li je normalno da toliko dugo imam upalu, npr poslednji put kad sam radio noge, bukvalno sam 5 dana imao jaku upalu sve vreme? Inace pijem kreatin sve vreme, a ishrana mi je prilicno kvalitetna, 5 velikih obroka, sa odgovarajucim rasporedom hidrata, proteina i masti. Znaci pitanje je, BCAA ili gejner, uz napomenu da mi je i dalje cilj misicna masa, s obzirom na mojih 72kg na 183cm.
Sačuvana
Beast90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: Februar 22, 2014, 10:30:54 pre podne »

Ok, svi saveti uvazeni, dacu sve od sebe, pa cemo videti. Hvalaaaa punoooo na svemu ;)
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: Februar 22, 2014, 12:06:54 pre podne »

Vecina ovsene jede za dorucak,one su ''spor UH",po meni, jedino posle treninga nemoj da ih unosis,onda je bolje neki brzi UH tipa pirinac.
Taj odnos 3:1 kada radis masu mi nije poznat,ti treba da unosis od 3 gr UH po KG telesne tezine pa navise,2-2,5 gr proteina po KG tt i pola grama nezasicenih masti po kg tt. Ako ne daje rezultate,svake nedelje povecavaj unos UH za 1o % dok ne primetis napredak. Tebi na tvojih 7o kg treba minimum (okvirno) 21o gr UH, 15o gr. proteina i oko 35 gr masti. Pa povecavas kad prestanes da napredujes. Ja licno punjenje kreatinom ne radim, mislim da ti je dosta 5gr pre i 5 gr posle treninga. U istom obroku ti ne trebaju 2 razlicita izvora UH,(krompir i pirinac). Ili jedno ili drugo plus protein (meso,jaja).
Sačuvana
Beast90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: Februar 21, 2014, 10:45:27 pre podne »

Obicno lezem posle 1, i zbog toga malo kasnije doruckujem.
Ok, ubacicu u ishranu ovsene pahuljice, kad je najbolje da ih jedem, i sa mlekom pretpostavljam?
U obroku pre treninga, uzimacu i nesto proteina.
Sto se tice pirinca, citao sam negde da unos UH i proteina treba da bude 3:1, cak i veci, ako zelis masu, i zato jedem toliko pirinac, jer mi lakse da kolicinski pojedem vise, ako npr kombinujem krompir i pirinac, nego samo krompir da jedem. A kad kazes posle obrok, to mislim da ako sam npr jeo krompir i meso, onda kad zavrsim sa tim uzmem sutlijas, znaci neposredno posle obroka, bez pauze.
Danas cu krenuti opet da uzimam kreatin, da li treba ono ,,punjenje''?
Sto se tice vitamina, kompleks vitamina B uzimam vec godinama, dok trenutno ne smem da unosim vitamin A.  Sta konkretno bi mi preporucio?
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: Februar 20, 2014, 12:08:17 posle podne »

- Dorucak treba da ti bude ranije, ne znam kad lezes ali mislim da si dugo bez unosa hrane.
- Krompir je dobar izvor UH ali na 1oo grama ima oko 2o grama UH,znaci treba da se natrpavas istim. Bolja opcija su ovsene ili riza.
- Ok je da pre treninga (sat i po do dva) unosis UH,ali ti treba i protein. Ja licno nikad nemam obrok od samo cistih UH bez proteina.
- U obroku nakon gejnera bi trebao da unosis pored mesa UH opet.
- Zbog cega se nakon obroka natrpavas pirincem?? Njega treba da unosis u obroku...tu mi malo nisi jasan...
Sačuvana
Beast90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: Februar 20, 2014, 10:17:12 pre podne »

@TwinSix: jedan drugar koji je prilicno iskusan mi je takodje posavetao da promenim vezbanje, tipa, ako sam do sada radio od 8-10 ponavljanja, da uzmem par nedelja da vezbam po 5 pon sa max tezinama. Sta mislis o tome? Sto se tice ishrane, za dorucak(oko 11 najcesce) imam obicno krompir (kuvan cesce, ali nekad i pomfrit) uz neko meso i jaja, obrok izmedju dorucka i rucka mi je uglavnom isti kao i dorucak, za rucak se trudim da jedem samo UH zato sto obicno posle njega idem u teretanu, znaci krompir, a to je otprilike oko 19h, i kad se vratim posle treninga uzmem gejner, taman se istusiram u medjuvremenu i onda jedem neko meso (ili svinjsko ili piletinu) i jaja, i onda pred spavanje oko ponoci najcesce opet unesem protein, uz jogurt i mleko. Ono sto treba da naglasim je da posle svakog od ovih 5 obroka obroka jedem pirinac, bukvalno posle svakog, i to jedem do maximuma, prakticno trpam hranu u sebe, dok ne osetim da ne moze vise, a banane obicno uzimam posle obroka pre i posle treninga.
@terror: imas poentu, ali s obzirom na moju trenutnu tezinu i visinu, mislim da je realno da ocekujem da barem kilo mesecno da dobijam, bar do nekih 80kg.
@Miletic Dusan: uvek sam otvoren za savet i promene, vec juce sam uneo novine, radicu do 5 ponavljanja sa vecim tezinama, par nedelja, pa cu videti sta dalje, shodno rezultatima. Sto se ishrane kolicinski tice, stvarno od ovoga ne mogu vise, uvek kada jedem, dajem svoj maximum :D
@Milan 21: pogresno si razumeo, nisam rekao da je u suplementima problem, vec da je u njima resenje za moj problem. Inace ovo mi je osmi mesec kako treniram, tako da sam prilicno motivisan da istrajem u tome, ali znacajno bi doprinelo kada bih ponovo ostvarivao neke vidljive rezultate.
Sačuvana
Milan 21
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: Februar 19, 2014, 07:59:23 posle podne »

Problem decko moj nije u suplementima, vec u HRANI,iako ces ti to tesko prihvatiti sigurno.Trening kao trening,svako dizanje gvozdja cepa misicna vlakna da se razumemo i nema tu neke velike filosofije. Svi vi koji tesko dobijate na masi uvek prvo optuzite suplemente za stagnacije, te mozda ih ne unosim dovoljno,znao sam nemam BCAA, nista od mene bez toga i slicno,takvo razmisljanje je potpuno pogresno.Poenta je da sve stavis na papir,koliko cega unosis u toku dana,pa vidis da li je to OK,. Znaci 2.5 g proteina po kg iz cvrste hrane, UH otprilike 4 g.To sto ti kazes lepo se hranim, to ti mozda mislis, ali tvoje telo ne misli ocigledno. I druga stvar da budes istrajan, dosta kvalitetnih kalorija u duzem vremenskom periodu, 6 meseci,godinu dana.Tek onda dolaze pravi rezultati. I to batalio si kreatin jer te je smorilo da pijes vodu,pa kakav je to stav nisi devojcica, hoces misice,a smorio te mozda i najdelotvorniji suplement ikada :)
« Poslednja izmena: Februar 19, 2014, 08:04:22 posle podne od strane Milan 21 » Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: Februar 19, 2014, 07:25:05 posle podne »

Mislim da je problem ipak u treningu,da njega treba da menjaš. TakoĂ°e bi trebao možda količine hrane da povećaš. Koliko jedeš količinski,da li si računao koji unos imaš,koliki bi trebao da bude?
Sačuvana
Terror
Napredni član
Van mreže Van mreže

terroristes

« Odgovor #20 poslato: Februar 19, 2014, 05:52:05 posle podne »

Pozdrav svima. Treba mi savet u vezi suplemenata. Imam 23 god., 183 i 70 kg. Cilj mi je naravno da nabacim misicnu masu. Do pre nesto vise od mesec dana lepo sam napredovao, mesecno bih nabacio 1-1,5 kg, medjutim od tada stagniram sa tezinom, iako nije bilo drasticnih promena niti u ishrani niti u treningu. U toku dana imam 5 obroka, ono sto najcesce jedem jeste krompir i pirinac od ugljenih hidrata, a proteine unosim kroz piletinu, svinjsko meso, belanca, ribu s vremena na vreme, od voca banane svakodnevno (cesto i 2-3 dnevno). Posle treninga pijem gejner,a do pre mesec i po pio sam gejner sam pio 3x dnevno, medjutim imao sam probleme sa jetrom pa sam morao da smanjim unos. Ranije sam pio kreatin, ali da budem iskren smorilo me da idem u vc svakih pola sata zbog cestog ispijanja voda, pa sam batalio. Uzasno me frustrira sto lepo vezbam, lepo se hranim, ali prosto ne mogu da nabacim masu. Pretpostavljam da je odgovor u suplementima, tako da sam otvoren za sve opcije.
pa kad bi to islo tako da mesecno nabacujes 1.5kg ti bi do trideste imao 250kg cirka....cim si stao znaci da ti fali kalorija
Sačuvana
Nase ce sjene hodati po Becu ,lutati po dvoru , plasiti gospodu...
TwinSix
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: Februar 19, 2014, 02:24:13 posle podne »

Mozda bi ti pre pomoglo da promenis malo nacin treniranja,kao i da malo rotiras dnevni unos UH.
Suplementacija za mau bi ti nekako standardno bila whey/dex ili gejner uz kreatin i multivitamin.
Sto se tice treninga msm da ce te neko strucniji bolje uputiti,a sto se tice ishrane,napisi kada koliko cega jedes,kao i kada treniras.
Sačuvana
Beast90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: Februar 19, 2014, 12:13:10 posle podne »

Pozdrav svima. Treba mi savet u vezi suplemenata. Imam 23 god., 183 i 70 kg. Cilj mi je naravno da nabacim misicnu masu. Do pre nesto vise od mesec dana lepo sam napredovao, mesecno bih nabacio 1-1,5 kg, medjutim od tada stagniram sa tezinom, iako nije bilo drasticnih promena niti u ishrani niti u treningu. U toku dana imam 5 obroka, ono sto najcesce jedem jeste krompir i pirinac od ugljenih hidrata, a proteine unosim kroz piletinu, svinjsko meso, belanca, ribu s vremena na vreme, od voca banane svakodnevno (cesto i 2-3 dnevno). Posle treninga pijem gejner,a do pre mesec i po pio sam gejner sam pio 3x dnevno, medjutim imao sam probleme sa jetrom pa sam morao da smanjim unos. Ranije sam pio kreatin, ali da budem iskren smorilo me da idem u vc svakih pola sata zbog cestog ispijanja voda, pa sam batalio. Uzasno me frustrira sto lepo vezbam, lepo se hranim, ali prosto ne mogu da nabacim masu. Pretpostavljam da je odgovor u suplementima, tako da sam otvoren za sve opcije.
Sačuvana
Timok
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: Februar 09, 2014, 09:31:57 posle podne »

Pardon nakon jela ne treninga. ***
Sačuvana
Timok
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Februar 09, 2014, 08:41:37 posle podne »

Pijem kiselu vodu nakon treninga, da bi mi olaksalo varenje, da li je to laz i da li kisela voda nije dobra?
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #15 poslato: Februar 09, 2014, 08:18:59 posle podne »

kafu smes da pijes,najbolje pre treninga,pij dovoljno tecnosti narocito u toku treninga.Gazirano generalno izbegavaj,ali ne moras potpuno izbaciti,jedino gledaj da gazirano ima sto manje secera u sebi.
Sačuvana
Timok
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Februar 09, 2014, 08:13:44 posle podne »

Uz to ne smem kafu, gazirano...?
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] 4 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.106 sekundi sa 17 upita.