TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398432 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 23, 2024, 07:42:13 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Ramena  (Pročitano 4914 puta)
mexez
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: Jun 07, 2014, 06:51:49 posle podne »

vucenje sipke od butine do brade, uski hvat vise pogadja trapez siri hvat ramena
Sačuvana
Didza
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Jun 07, 2014, 06:44:16 posle podne »

pozz ljudi imam problem sa ramenima tj zaostaju mi  za ostatkom tijela odnosno za ostalim misicima vidi mi se kost na ramenu fali malo trapeza onaj dio uz vrat dok mi je onaj dio trapeza koji je na ledjima bas prejak . Pa sam htio da vas pitam posto ramena radim uz triceps dal je bolje ako hocu da ih isforsiram da ih radim posebno u toku nedelje i koje bi mi vjezbe preporucili , ja sam mislio da trening izgleda ovako:

-potisak iza glave na smith masini 4 serije 10-12ponavljanja (jer bolje kontrolisem teg kad je na smithu ovako teg ide levo desno ne mogu da usresredim pokret)
-letenje 4x10-12
-potisak bucicama 4x10-12
- letenje u pretklonu za zadnje rame 4x12-15

e sad sam htio da vas pitam vezano za trapez koju vjezbu da radim da najvise forsira onaj dio trapeza uz vrat koji povezuje i rame jer bas dosta zaostaje ????
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #15 poslato: Februar 19, 2014, 09:32:33 pre podne »

Svaka vežba ima funkciju da pokrene odreĂ°ene mišiće koji učestvuju u pokretu koji se izvodi, a to nema nikakve veze sa momentumom.

Isto tako kontrola pokreta nema nikakve veze sa brzinom ili momentumom. Svi koriste momentum, jer to je osnova treninga. Ono što razlikuje bodybuilding od ostalih sportova snage je to št bilderi idu da koriste što manje mišića u jednoj vežbi, a ostali idu da koriste što više.

Vidim da pričate kako ovaj ili onaj trening ne garantuje rast, ali zaboravljate da ni jedan trening ne garantuje rast, jer ne raste od treninga nego od pravilne ishrane. Mišićna masa će se povećavati kod ljudi koji jedu više čak i ako se ne bave nikakvom fizičkom aktivnosti, samo u daleko manjem procentu. Tako da to ionako nema nikakve veze sa treningom. U stvari na treningu će svi da izgube mišićnu masu...
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
MIAMIHEAT
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Februar 18, 2014, 05:09:59 posle podne »

@BeastMode

Za mene momentum ne radi posao. Svaka vežba ima svoju funkciju,tako nekako kapiram.
Sačuvana
BeastMode
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Februar 18, 2014, 12:28:26 pre podne »

@ Miamiheat

To je sve individualno ... Nekome vise odgovara da radi sa vecim tezinama sa losijom formom , nekome da apsolutno kontrolise teg u toku pokreta ... Meni licno vise odgovara ova prva varijanta dokle god osecam da misic koji radim je inicijator pokreta i dok on zapravo preuzima veci deo posla , pa makar mlatarao ceo trening sa tegovima ... I idalje rastem kao kvasac tako da nema to neke veze ... Takodje je mit da ako izvlacis ponavljanja na momentum , cimanja i angazovanje drugih misica veca je sanca da ces se povrediti , zapravo mnogo vise se povredjuju oni koji su za striktnu formu , sto je i logicno , njihovi misici ,tetive , ligamenti su naviknuti na jedan tacan i precizan pokret i putanju tega , ukoliko dodje do nekog malo drugacijeg pokreta odma dolazi do povrede ...

Tako da na kraju dana je samo bitno da svako radi onako kako se najbolje oseca i onako kako sam misli da treba da radi :)
Sačuvana
You are only strong as your weakest link!
MIAMIHEAT
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Februar 18, 2014, 12:12:20 pre podne »

@dzejkatler

Ok,za zadnju seriju,ali treba se truditi da što više imaš kvalitetnih serija i ponavljanja. Večina vežbača pomera teg od tačke A do tačke B i ne izvlače pun benefit neke vežbe i misle da vežbaju mišić. Lepomir Bakić reče da uopšte ne radi velike težine a dokazao da je moguće ok cepa hemiju ali nema veze pričamo o treningu, i još neki svetski bodibilderi rade biceps pregib sa 2x25kg i to ljudi u Top 10 na svetu. Dokazano je da mišić može rasti i bez velikih težina fokusiran na nešto više serija haj volumen male pauze(30sekndi)hipertrofija zagarantovana. To je baš trening,uznojiš se,pretreniraš se i rasteš...moguće je. Ali te težine nisu smešne tipa 2x5kg.  Nekad probam da uzmem neke jače tegove i krenem da radim biceps curl na kosoj klupi i veruj mi da ne osećam mišić nikako. I progresija u težinama ti ne garantuje mišićni rast uopšte.
Sačuvana
P. Heath
Napredni član
Van mreže Van mreže

NO PAIN - NO GAIN

« Odgovor #11 poslato: Februar 17, 2014, 11:25:42 pre podne »

Arnold,Ferigno,Columbu su radili powerlifting treninge. :P
Sačuvana
MIAMIHEAT
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Februar 17, 2014, 12:39:28 pre podne »

Ako možda radiš letenje sa bućicama i težinom koju ne možeš da hendluješ i koristiš previše momentum kako bi odradio seriju, spusti slobodno težine za 30%-40% jer ne izvlačiš pun potencijal te vežbe. Vežbaj sporijim tempom i fokusiraj se na kontrakciju. Drugo, upala ti nekad i nije merilo da si odradio dobar trening.
Sačuvana
BeastMode
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Februar 16, 2014, 05:22:45 posle podne »

Pozeljno je znati anatomiju misica , kako koji misic funkcionise i u kom smeru , pa na osnovu toga birati vezbe za zeljeni misic ... Drugo to sto ne osecate misic dok pokusavate da ga pogodite je delom krivica "muscle mind connection-a " , sledeci put probajte da zamislite kako vam misic radi i prirodno bi trebalo da angazujete taj misic primarno u toku izvodjenja :)
Sačuvana
You are only strong as your weakest link!
P. Heath
Napredni član
Van mreže Van mreže

NO PAIN - NO GAIN

« Odgovor #8 poslato: Februar 16, 2014, 04:28:20 posle podne »

Poenta je iskljuciti triceps, kod letenja trapez kao sto Alen kaze, a mnogi kada rade zadnje rame vuku ledjima.Ja svaki trening imam upalu, samo se treba fokusirati..
Sačuvana
unstoppable
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Februar 16, 2014, 12:19:59 posle podne »

Ramena mogu itekako da se upale, ali većina ljudi nema dovoljno dobar "osećaj" tokom treninga. Većina vežbi se odradi uz preveliku pomoć tricepsa i trapeza. Probajte malo da se fokusirate na to da isključite trapez tokom letenja i vučenja i trebalo bi da se primeti velika razlika.

U pravu si Alene.Samo je potrebno da nadjes u sebi nacin kako da iskljucis sve ostalo i da vuces ramenima.Samo sto mi je sad ovaj bol mnogo cudan i ne znam sta da radim.Nikad dosad nisam imao upalu u ramenima.Ali procice kao i sve ostalo ;)
Sačuvana
We are eternal, all this pain is an illusion
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #6 poslato: Februar 09, 2014, 01:34:15 posle podne »

Ramena mogu itekako da se upale, ali većina ljudi nema dovoljno dobar "osećaj" tokom treninga. Većina vežbi se odradi uz preveliku pomoć tricepsa i trapeza. Probajte malo da se fokusirate na to da isključite trapez tokom letenja i vučenja i trebalo bi da se primeti velika razlika.
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
unstoppable
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Februar 08, 2014, 07:07:04 posle podne »

Zaboravih da napisem nekad ubacim i letenje u pretklonu i vucenje sajlama za zadnje rame, jer mi mnogo hvali zadnje rame :D.Kad stanem iz profila delujem podgrbavljeno  ;D
Sačuvana
unstoppable
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Februar 08, 2014, 07:03:38 posle podne »

Sedeci potisak sipkom iza glave 4x
Vucenje sipke do brade 4 x
Letenje bucicama po 2 serije sa strane i ispred
Obrnuto sedenje na Peck-Deck masini za zadnje rame 3x
Sve serije su 10-12 ponavljanja
Ne verujem da je do vezbanja mozda je Dusan u pravu ona trpe stres na svakom treningu a kod mene i skoro po ceo dan jer radim posao koji ukljucuje njihovu angazovanost 8 sati dnevno  ;)
Sačuvana
Dakii95
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Februar 08, 2014, 06:53:30 posle podne »

Ni ja nisam imao upalu ramena kad sam poceo da treniram mozda  je to normalno :D
Sačuvana
Ne budi nesretan što u ovome svetu niko ne zna za tebe. Zašto misliš da si toliko važan da bi te trebali poznavati? Kada budeš zaista tako važan, a da i ne misliš o tome, oni će znati za tebe.
Stranice: [1] 2 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.104 sekundi sa 17 upita.