TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 397972 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: JamieLoYaK

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2024, 09:29:48 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] 3 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Ja se moram ugojiti... ali zdravo :))  (Pročitano 9671 puta)
Pecha
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

Eat clean, train hard, die anyway...

« Odgovor #18 poslato: Jul 18, 2014, 07:50:23 posle podne »

Lepo lepo, povecao si telesnu masu vidno i jos smanjio BF. Koliko je vremena proslo i koja je razlika u telesnoj masi ? Mrzi me da citam sad sve izpocetka izvini. :D
Sačuvana
Panta rei, panta res.
A. Kolocka
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: Jul 18, 2014, 06:48:47 posle podne »

Pročitao sam prethodne postove, da bih video o čemu se radilo.
Svaka čast, vrlo evidentna promena, nastavi tako. :)
Sačuvana
Medalja se osvaja na treningu, na takmičenje samo odeš po nju.
Aziz Shavershian
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

Don't tell people your dreams, show them!

« Odgovor #16 poslato: Jul 18, 2014, 03:50:39 posle podne »

e..davno nisam pisao ali sam citao po forumu...a da tema ne bi ostala na pola kao i mnostvo njih,  reko da vas izvestim o rezultatima rada u prethodnih pet meseci kojima sam btw veoma zadovoljan.. a i malo da se pohvalim jer jedino vi ovde razumete srecu kada sam pogledao slike   ;D
resetovao ishranu u februaru i krenuo da vezbam.. metar dana lutao u teretani dok nisma neki moj program vezbanja koji se do danas promenio i polirao nekoliko puta ali svaki dan procitam i naucim nesto novo pa je to valjda normalno..
imao sam pauzu od 20 dana zbog bolesti  u martu i od tada ni jedan trerning nisam propustio.. u pocetku sam isao 3 puta nedeljno a zadnja dva meseca 4 puta..
sto se ishrane tice.. lutao sam i ludeo zbog cifara kilograma, grama kalorija, programa ishrane itd... i na kraju shvatio da ne treba da se previse opterecujem ciframa.. nasztavio da se hranim zdravo i tu mislim da mi je 80, 90% mesecne ishrane clean food a ostalo junk )ali tu mislim  na neku crnu cokoladu, torte na slavljima kao i rostilj na rodjendanima kao i alkohol).. i to mi je sasvim ok.. potpuno sam se navikao i ne patim ni za kakvom hranom prvenstveno jer sam video ozbiljne rezultate rada prethodnih meseci.. dobio sam nekoliko kilograma misica ali i skinuo salo sa stomaka.. doduse ne skroz ali mislim da ce i to biti u narednih par meseci.. jedem koliko mogu, koliko mi prija i radim maximalno posveceno, koncentrisano i pazljivo da se ne povredim..

ubacicu sliku (obe su jutarnje, ne psole treninga, 7. februar, 10 jul) na kojoj se ne vide noge ali i njih radim srazmerno kao i gornji deo tela i za sada sve izgleda skladno.. barem meni :)  naravno ima tu jos dosta rada no trese me motivacija i dalje kao i prvog dana  ;D
Svaka cast, verujem da si zadovoljan :)
Sačuvana
Go hard mate the gym lifestyle is the best ! train hard, eat well, party hard.
ReefMan
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Jul 18, 2014, 03:00:11 posle podne »

e..davno nisam pisao ali sam citao po forumu...a da tema ne bi ostala na pola kao i mnostvo njih,  reko da vas izvestim o rezultatima rada u prethodnih pet meseci kojima sam btw veoma zadovoljan.. a i malo da se pohvalim jer jedino vi ovde razumete srecu kada sam pogledao slike   ;D
resetovao ishranu u februaru i krenuo da vezbam.. metar dana lutao u teretani dok nisma neki moj program vezbanja koji se do danas promenio i polirao nekoliko puta ali svaki dan procitam i naucim nesto novo pa je to valjda normalno..
imao sam pauzu od 20 dana zbog bolesti  u martu i od tada ni jedan trerning nisam propustio.. u pocetku sam isao 3 puta nedeljno a zadnja dva meseca 4 puta..
sto se ishrane tice.. lutao sam i ludeo zbog cifara kilograma, grama kalorija, programa ishrane itd... i na kraju shvatio da ne treba da se previse opterecujem ciframa.. nasztavio da se hranim zdravo i tu mislim da mi je 80, 90% mesecne ishrane clean food a ostalo junk )ali tu mislim  na neku crnu cokoladu, torte na slavljima kao i rostilj na rodjendanima kao i alkohol).. i to mi je sasvim ok.. potpuno sam se navikao i ne patim ni za kakvom hranom prvenstveno jer sam video ozbiljne rezultate rada prethodnih meseci.. dobio sam nekoliko kilograma misica ali i skinuo salo sa stomaka.. doduse ne skroz ali mislim da ce i to biti u narednih par meseci.. jedem koliko mogu, koliko mi prija i radim maximalno posveceno, koncentrisano i pazljivo da se ne povredim..

ubacicu sliku (obe su jutarnje, ne psole treninga, 7. februar, 10 jul) na kojoj se ne vide noge ali i njih radim srazmerno kao i gornji deo tela i za sada sve izgleda skladno.. barem meni :)  naravno ima tu jos dosta rada no trese me motivacija i dalje kao i prvog dana  ;D
« Poslednja izmena: Jul 18, 2014, 03:12:06 posle podne od strane ReefMan » Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #14 poslato: Februar 20, 2014, 04:00:08 posle podne »

da sam na tvom mestu ja bih se sad fokusirala na trening sa opterećenjem, kvalitetnu ishranu i povećanje mišićne mase.  Definisaćeš se ti kasnije... i to mnogo lakše.  Moje mišljenje... 
Sačuvana
ReefMan
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Februar 20, 2014, 09:13:18 pre podne »

Koristan odgovor. Hvala.
Masnih naslaga  imam otprilike 2-3cm debljine onako kad prstima stisnes stomak i bokove  ;D ... Verujem da to nije mnogo ali bi mi bilo super da ga skinem jer ispod osecam misice ali se ne vide  ;D
Inace svo meso pripremam iskljucivo na teflonskom tiganju tako da i nema potrebe za uljima. Stavise, mnogo bolje ispadne a i ukus je cist.. samo ukus mesa.
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Februar 19, 2014, 02:59:04 posle podne »

Što se tiče skidanja sala to ti je 70% do ishrane...  naravno kardio aerobnog intenziteta je dobrodošao.  Ali da bi skidao salo moraš biti u kalorijskom deficitu, tj. unositi manje nego što potrošiš, a da bi dobio na težini/mišićnoj masi moraš povećati unos kalorija, ali naravno ne bilo kakvih kalorija ako ne želiš da dobiješ masne naslage.

Ako nemaš puno sala onda se bolje sada fokusiraj na zdravu ishranu, dosta proteina sa što manje masti (čisto pileće, ćureće, riba...) pečeno na jako malo ulja ili bareno, povrće, kvalitetni ugljeni hidrati (integralni pirinač,žitarice, povrća što više) i izbegavaj hidrate u večernjim časovima.  Radi treninge sa opterećenjem i kardio u aerobnoj zoni.

Mišići su "mašinerija" za sagorevanje masnoća.
Sačuvana
ReefMan
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Februar 19, 2014, 09:02:41 pre podne »

Pa to je ono sto me najvise i buni. :)
Imam masnih naslaga na stomaku koje hocu da skinem a opet i da povecam kilazu povecanjem misicne mase.
Negde citam da je moguce negde da je nemoguce i da se to jedno sa drugim kosi.. Mada po meni i onome sto sam uspeo da procitam u tome nema nista kontradiktorno. Misic je misic, salo je salo, zna se kako  raste misic kako raste kolicina sala.
Cilj kardia osim relaxacije nakon treninga mi je bio i skidanje tih naslaga sa stomaka jer ne znam/nisam siguran da li je to moguce samo vezbama  :)
« Poslednja izmena: Februar 19, 2014, 09:04:39 pre podne od strane ReefMan » Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Februar 18, 2014, 04:30:15 posle podne »

55-61  puls u mirovanju za 31. godinu, muškarac, spada u kategoriju "excellent" :)

radi aerobni trening čisto zbog svog zdravlja, možeš i odvojeno od tegova, tako bi bilo najbolje.  Nemoj preterivati sa kardiom jer se kosi sa tvojim ciljevima...  ako sam dobro razumela tvoj prioritet je sada čista mišićna masa i zdravo gojenje a ne mršavljenje. Moraš se opredeliti šta je prioritet kako bi se usmerio ka tome u potpunosti...
« Poslednja izmena: Februar 18, 2014, 04:32:02 posle podne od strane MightyMO » Sačuvana
ReefMan
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Februar 18, 2014, 11:44:36 pre podne »

Marko, ako sam dobro razumeo, 250-375 kalorija treba da smanjim kroz unos hrane a drugu polovinu da izgubim kroz trening?
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #8 poslato: Februar 18, 2014, 10:05:08 pre podne »

Kalorijski deficit u toku dana treba da je od 500 do 750 cal pola kroz trening pola kroz ishranu,te integralne kofle zameni za pirinac ili krompir.
Sačuvana
ReefMan
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Februar 18, 2014, 09:21:22 pre podne »

evo ovako.... puls, jutarnji, dok mirujem je 58 otukucaja/min. Sta ti to govori?  :)

Sto se obroka tice, jutarnju uzinu (povrce i voce) oko 10-10.30 sam zamenio  sendvicom sa int. hlebom, dimljeno ili suseno meso, mladi sir (prezident 5.5%.. njam njam  ;D) salate  i jabukom ili bananom koji mi je bio rucak, a u vreme praaavog  rucka  ;D  koji je je oko 12-12.30 sa organizovao konjsko meso (200g) sa salatom i integralnom kiflom... ostalo sam sve ostavio isto.. :)
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Februar 12, 2014, 09:44:09 pre podne »

Hah.. taman sam pomislio da niko nece odgovoriti  :)
Kada kazes proteinski obrok u uzini na sta konkretno mislis?
Kardio sam mislio da radim pre tegova 20min zbog masnih naslaga a I 5 min posle tegova vise radi opustanja misića i neke relaxacije.

Da li ce ovakva kombinacija kardia i tegova dati rezultat koji ocekujem, po Vasem misljenju?

ubaciću se, što se tiče proteinskog obroka - za užinu to može da bude npr. neka integralna kifla sa parčetom belog mesa ili tunjevinom, možeš poneti od kuće hranu u činijici, možeš popiti protienski šejk npr i dodati bademe uz to....  eto samo par ideja. Treba ti puno kvalitetnih kalorija rasporeĂ°eno u toku celog dana, posebno proteina koji služe za izgradnju.

što se tiče kardia treba da ga radiš umereno, samo zbog zdravlja, jer kondicija i sagorevanje masnoća ti nisu prioritet, bar ne bi trebalo da se sad zamaraš sagorevanjem masnoća jer ako dobiješ koji kilogram tu će sigurno biti i nešto masnoće i dosta vode, ali to je neminovno, lako ćeš ti to posle skinuti.

Na početku je ok 5-10 minuta laganog kardia koji ima za cilj da se zagreješ.  Posle treninga radi ostatak, 20-ak minuta je ok, možeš i duže ako radiš odvojeno kardio, samo neka bude umereni intenzitet i bolje nakon treninga sa tegovima nego pre.

Što se tiče "oporavljajućeg" kardia nakon tegova,  to je ok, lagani "kardio" trening veoma niskog intenziteta, 50-65% od maximuma pomaže u opravku i smanjenju upala, smiruje ceo organizam

Javi mi koliko je tvoj puls u mirovanju, jutarnji najniži, da vidimo "gde si" :)

« Poslednja izmena: Februar 12, 2014, 09:46:32 pre podne od strane MightyMO » Sačuvana
ReefMan
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Februar 12, 2014, 08:28:35 pre podne »

dakle ovako:
vrednost bazalnog mehanizma je 1877 kalorija/dan prema formuli

dnevni unos kalorija, uh, m i p za dole navedeni program ishrane:

1700 kalorija
220g UH
40g M
170g proteina

Dakle sta treba da pojacam/smanjim? Da li treba vise kalorija da unosim od potrebnog ili manje kao sto je ovde slucaj da bi skinuo tih par kg sala sa stomaka a uvecao misicnu masu?

Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #4 poslato: Februar 11, 2014, 09:40:30 pre podne »

Trebao bi da sve sto pojedes u toku dana pretvoris u broj kalorija i procentualno odvojis koliko ugljenih hidrata,protina i masti uneses.moras znati i vrednost svog bazalnog metabolizma.
Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.099 sekundi sa 18 upita.