TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399869 Teme od strane 25055 Članovi Poslednji član: ranilac

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 17, 2025, 08:24:06 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 [3] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Ja se moram ugojiti... ali zdravo :))  (Pročitano 10413 puta)
ReefMan
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Februar 11, 2014, 09:32:46 pre podne »

Hah.. taman sam pomislio da niko nece odgovoriti  :)
Kada kazes proteinski obrok u uzini na sta konkretno mislis?
Kardio sam mislio da radim pre tegova 20min zbog masnih naslaga a I 5 min posle tegova vise radi opustanja misića i neke relaxacije.

Da li ce ovakva kombinacija kardia i tegova dati rezultat koji ocekujem, po Vasem misljenju?
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Februar 11, 2014, 07:28:05 pre podne »

Ishrana ti je ok. Nije kasno da u 7-pola 8 jedes meso sa izvorom UH i salatom jer si pre toga vezbao,i treba ti jak obrok nakon toga. Jedna banana pre treninga ti nece kvariti mnogo,ali postoje i bolje opcije. Ali ko jede voce,obicno ga jede pre treninga. Takodje,i jedna kasika meda ti je u redu ujutru. Samo bih dodao da ti je pra uzina slaba,ubacio bih tu proteinski obrok,kao i da je normalno da budes gladan oko 4:3o jer ti je proslo 4 sata od poslednjeg obroka. sto se tice kardia,ako se dvoumis izmedju pre/posle treninga sa tegovima,moja preporuka je posle.
Sačuvana
ReefMan
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Februar 10, 2014, 03:26:56 posle podne »

Zdravo svima.

31 godina, 189cm, 79kg(trenutno) veci deo odrastanja se bavio sportom tj kosarkom i veslanjem rekreativno do druge godine fakulteta. Posle toga potuni prestanak svih sportskih aktivnosti zbog rada na nekoliko mesta. Zavrs faxa, posao itd...
Do 2010 sam imao 85kg veoma konstantnih sa nesto masnih naslaga vise koncentrisanih u stomaku sa ne mnogo istaknutom definicijom ali dobrog gradjom. Izražena ramena, široka leĂ°a,  butine, listovi itd.
Medjutim od polovine 2010 do pocetka 2012 sam izgubio blizu 10kg zbog stresova koje sam imao privatno i poslovno. Koje do skoro nisam uspevao da vratim iako se stres smanjio iako sam jeo prilicno nezdravo i neredovno.
Obzirom da sam se prosle godine opet konsolidovao privatno i poslovno, dosao je red da se ponovo vratim u neku normalnu formu i kvalitetan  izgled (doduse sa zeljom za malim upgrade-om:) ) misicne a ne masne mase. Cilj 88-90 kg kvalitetne misicne mase.
Ima neke stvari koje me bune kako u ishrani tako i u treningu pa bih voleo da mi pomognete.
Dakle, imam  jos veoma malo masnih naslaga na stomaku i bokovima stomaka koje bih voleo da skinem a ujedno da pojačam mišicnu masu na ostaku tela (grudi, ruke, leĂ°a itd)
Pre 20 dana sam potpuno preokrenuo ishranu i krenuo sa aktivnim vezbanjem u teretani. Pre svega sam uradio sve analize krvi, stitne zlezde, secer, holesterol i svega sto ima kako bih  otklonio mogucnost da sam mrsavio zbog nekog poremecaja u samom organizmu. Svi su rezultati bili idealni.

Ovo je moja ishrana koja je jos u fazi gradjenja gde bih voleo da mi pomognete nekim sugestijama:

Dorucak 7.30: ovsene oko 100-150g sa veoma malo kukuruznih sa 0.3l toplog mleka 0.5%mm i kasikom domaćeg meda.
Uzina 10-10.30: Sargarepa, i jabuka ili banana.
Rucak12-12.30: Sendvic, integralni hleb, namaz od semenki bundeve, dimljeno meso, zelena salata ili paradajz ili paprika
umesto toga nekad ponesem proju od heljde bez sira i soli, dva jajeta, nemasni sir i papriku i kefir.
U 4.30h sam kuci, pojedem bananu sa jednom ili dve urme, jer sam gladan a ovo mi da enrgiju za vezbanje  i casu vode i odem na trening koji je 17,17.30. Posle treninga popijem jednu meru whey proteina. 25g
Vecera 19,19.30 belo meso/konjetina, riba, salate, krompir itd...
Pred spavanje oko 22-23h malo belog sira, crni hleb ili heljdinu proju.
Dvdesetak dana se hranim ovako i izuzetno mi prija. Stavise probao sam par puta pekaru i prilicno mi je lose palo pa i ne pokusavam vise
E to je to.
Pitanja oko ishrane:
1.Da li je kasno da jedem u sedam pola osam uvece tako jak obrok?
2.Da li je ok jesti banane jer ih bas voilim /negde sam citao da ih NIJE dobro jesti ako oces da mrsavis) i da li ih je dobro jesti pre treninga?
3. Da li je med dobar ujutru ovako kako ga jedem? Inace, daje ovsenoj kasi odlican ukus sa mlekom :))
3.Da li je normalno to sro sam se za 20 dana ove pravilne ishrane i vezbanja U nekom mom programu dobijem blizu 5kg?? Malo sam se uplasio iskreno.
 Tom logikom ja cu za mesec i jace dana imati tih 88-90 kg i onda ne znam kako i sta dalje, prvo sa ishranom a posle sa vezbanjem????

Što se vezbanja tice:
krenuo sam samo sa vezbama klasicnim za podizanje misicne mase svih grupa misica ali me zanima da li da ubacim i kardio (traku) 20 min pre vezbanja i nakon vezbanja barem 5 min. Prvo zbog skidanja tih nekoliko kg sala sa stomaka a drugo, osecam da mi nekako nedostaje jer izadjem iz teretane sav nekako napregnut i stegnut a mislim da ce me trcanje malo opustiti??
Da li ovo uopste dobar dobar nacin za skidanje stomaka i gradjenje misica ostatka tela???

Ja malo oduzio ali kapiram da moram da vam dam dosta informacija da bih dobio kvalitetan odgovor.

Puno hvala unapred na svakom trudu da mi pomognete :-)

Bane
« Poslednja izmena: Februar 10, 2014, 04:39:53 posle podne od strane ReefMan » Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.373 sekundi sa 18 upita.