TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398432 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 23, 2024, 09:57:51 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Trebaju mi misljenja, saveti i ostalo od iskusnijih vezbaca...  (Pročitano 2553 puta)
joca93
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Mart 07, 2014, 05:33:42 posle podne »

ma kakav trener, ja sam iz knjazevac a znas i sam kakvo je tu stanje...verovatno si bio nekad u  teretanu kod skolu kaplar e tu idem.a sto se tice ishrane sta da ti kazem.hranim se normarno kao i svaki covek.kad se ima pare onda ima i meso i riba i tako to al kad nema onda kupus , pasulj , krompir i tako to, samo sam krenuo posle trening da jedem ovsene pahuljice i banane i popijem dextrozu (1 kafena kasicica u casu od 2 deci)
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Mart 06, 2014, 08:09:20 posle podne »

cao ljudi totalni sam pocetnik u ovome, idme u teretanu tek 2 dana neznam koje sprave da radim sa koliko serije i kolko ponavljanja...receno mi je da prvih nedelju dana radim sve sprave 2x 15 samo po 15 kg na svakog spravi...visok sam 183cm a tezak 65 kg...ima li neke posebne vezbe za masu i neka konkretna ishrana?

Reci nam za početak kako se trenutno hraniš? Zar nema ni jedan trener u teretani da ti osmisli trening?
Sačuvana
Prometheus
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Mart 06, 2014, 05:47:19 posle podne »

OK. Hvala na savetu. Zgibovi ce biti malo problem, one sa nadhvatom mogu oko 4-5 da uradim, tako da cu verovqtno da radim to sto si mi rekao, prvu seriju zgibova, ostale tri lat. :) A sa podhvatom mogu oko 10-ak, i dosta mi je lakse da njih radim, pa ne znam da li je vazno koje radim, ili je sve jedno?! :) Ako mogu bilo koje, onda mislim da cu moci da izbacim lat, a zamenim ga sa zgibovima.

Ako bas zelis da se odlucis za jedan hvat onda bih savetovao podhvat ali trebao bi da menjas hvat. Moze nedeljno, moze i mesecno a mozes i od treninga do treninga. Ne znam koje veslanje radis ali bilo bi lepo da ti se hvat na veslanju razlikuje od hvata lata/zgiba.

Na veslanju radim sa nadhvatom. Znaci zgib sa podhvatom... :)
Sačuvana
Nikola Najdanovic
Aktivan član
Van mreže Van mreže

Personalni trener FISAF International

Fitness Portal
« Odgovor #5 poslato: Mart 06, 2014, 12:14:56 posle podne »

OK. Hvala na savetu. Zgibovi ce biti malo problem, one sa nadhvatom mogu oko 4-5 da uradim, tako da cu verovqtno da radim to sto si mi rekao, prvu seriju zgibova, ostale tri lat. :) A sa podhvatom mogu oko 10-ak, i dosta mi je lakse da njih radim, pa ne znam da li je vazno koje radim, ili je sve jedno?! :) Ako mogu bilo koje, onda mislim da cu moci da izbacim lat, a zamenim ga sa zgibovima.

Ako bas zelis da se odlucis za jedan hvat onda bih savetovao podhvat ali trebao bi da menjas hvat. Moze nedeljno, moze i mesecno a mozes i od treninga do treninga. Ne znam koje veslanje radis ali bilo bi lepo da ti se hvat na veslanju razlikuje od hvata lata/zgiba.
Sačuvana
Prometheus
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Mart 06, 2014, 07:25:20 pre podne »

Sačuvana
joca93
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Mart 05, 2014, 08:04:04 posle podne »

cao ljudi totalni sam pocetnik u ovome, idme u teretanu tek 2 dana neznam koje sprave da radim sa koliko serije i kolko ponavljanja...receno mi je da prvih nedelju dana radim sve sprave 2x 15 samo po 15 kg na svakog spravi...visok sam 183cm a tezak 65 kg...ima li neke posebne vezbe za masu i neka konkretna ishrana?
Sačuvana
Nikola Najdanovic
Aktivan član
Van mreže Van mreže

Personalni trener FISAF International

Fitness Portal
« Odgovor #2 poslato: Mart 05, 2014, 07:52:14 posle podne »

Samo napred! A ukoliko imas snage probaj zgibove umesto lata, ili za pocetak jedna serija zgibova a 3 lata.
Sačuvana
Prometheus
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Mart 05, 2014, 04:23:38 posle podne »

E, ovako...
Idem u teretanu vec nekih pola godine. I standardno, kao i svaki pocetnik, lutao sam u svakojakim programima, savetima, itd. Odmah sam bio poceo sa onim ''standardnim'' split treningom, grudi/biceps, ledja/triceps, noge/ramena. I nije mi nesto donosilo rezultate, koliko sam ja sam na sebi primecivao. Zato sam odlucio za nesto drugo, a vas pitam da li valja ovako, moze se reci, za moj novi pocetak i teretani... :)
Visok sam 188 cm i tezak 75 kg. Znam, znam, masa mi je potrebna, a jaaako tesko je nabacujem (u narodu sam poznatiji kao hardgainer  ;D ),  nadam se da cu i tu ''nemogucu'' misiju ispuniti. Cak i kada nisam bio fizicki aktivan, znaci, samo sam jeo i sedeo kod kuce, skala na vagi je stalno pokazivala isto. A jeo sam sve i svasta, i to dosta i kolicinski... Sada sam citajuci ovde forum, regulisao ishranu koliko - toliko. Ne jedem sve sto mi padne pod ruke i trudim se da mi je i ishrana sto bolja, koliko mi finansije dozvoljavaju...
Ali nisam zbog toga ovde, nadam se da cu redovnim vezbanjem i pravilnom ishranom i tu kilazu srediti. Zanima me vase misljenje, nekoga iskusnijeg i strucnijeg u svemu ovome o programu koji planiram da krenem da praktikujem.
Zbog malo dalje teretane, u mogucnosti sam da treniram tri puta nedeljno. Znaci ponedeljak, sreda, petak.
Treninzi su mi podeljeni u dva dana, ili kako vec da objasnim, A i B. Znaci pon. A, sre. B, pet. A, vikend pauza, Pon. B, sre A... Kontate svi o cemu pricam. :) I planiram da ovaj plan treniranja praktikujem 6 nedelja. Za dalje cu videti sta cu, nadam se da cete mi pomoci i posavetovati sta bi bilo najbolje, kada dodje vreme za to. :) E sada treninzi:

Trening A:  ~ Mrtvo dizanje 3*6
                ~ Benc 4*8
                ~ Lat 4*8
                ~ Iskorak 3*10
                ~ Listovi  3*12

Trening B: ~ Cucanj 3*6
               ~ Veslanje 4*8
               ~ Potisak iznad glave 4*8
               ~ Zadnja loza 3*10
               ~ Trbusnjaci 3*20-25

Moram jos dodati da gledam da mi tezine budu te da mogu da odradim toliko ponavljanja koliko i pise, bez narusavanja pravilne forme. Znaci, niti previse lagano, niti pretesko da poslednje ponavljanje moram da se napinjem kao konj i krivim.  ;D
I da, od suplemenata, koristim samo http://www.pansport.rs/Proteini/Koncentrati-/-koncentrati-+-izolati-proteina-surutke/TL0678-100-Whey-protein-fuel.html
Toliko. Hvala u napred svim ljudima dobre volje i ako nesto nisam spomenuo, pitajte.
P.S. Izvinjavam se ako sam malo preterao sa pisanjem ovolikog teksta. :)
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.15 sekundi sa 19 upita.