TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399316 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 22, 2024, 04:40:59 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Problemi sa pritiskom i ubrzan rad srca/aritmija...  (Pročitano 2216 puta)
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Mart 15, 2014, 10:36:26 posle podne »

Pozdrav,

koliko godina imas? Kolike su vrednosti pritiska? Koliko je proslo od kada je postavljenja dg zapaljenja srcane maramice ( perikarditisa )?

Rekao si da su vrednosti kreatinina povisene ali u granicama normale. Onda, jesu ili nisu povisene? Nije obavezno prema sadasnjim preporukama praviti pauzu sa kreatinom, ali mi ipak savetujemo, na nekih mesec dana, iz predostroznosti.
U toku treninga je pritisak normalno povisen, ali to povecanje ne sme biti znacajno. Posto je takva situacija, sada bi mogao da se posvetis aerobnom treningu, dok se pritisak ne stabilizuje, pa onda vremenom mozes poraditi na intezitetu treninga. Jesi li konsultovao kardiologa ( ili internistu ) po pitanju vezbanja?
Sačuvana
dikasd91
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Mart 13, 2014, 01:38:53 pre podne »

Ovako da pojasnim.
Hteo bih da ti postavim par pitanja pa ako mozete i ako imate vremena vi mi odgovorite.
Krenuo sam bio u teretanu i trenirao skoro 5 meseci,pred kraj 5 meseca osetim da mi ponestaje vazduha i da stalno zevam u toku treninga,pomislio sam nisam se dovoljno naspavao...Proslo je nedelju dana i ja odem kod lekara i ustanove da imam vodu na srcu i upalu srcane maramice,pratio sam njihova upustva i pio lekove i sada mi je da kazem hvala Bogu dosta bolje.Koristio sam Kreatin Monohydrat sa Whey Proteinom,doktori nisu ustanovili oko cega je nastao problem.Pa se dvoumim da li je od kreatina ili sam se preforsirao kilazama koje sam dizao i nabio visok pritisak.Inace kreatin sam pio 2x dnevno,ujutru 5g i pre treniga 5g sa proteinom,i da,koristio sam kreatin skoro 4 meseca bez pauze,znam da nije smelo toliko ali znate vec kako to ide kod nas mladih,napravio sam gresku i priznajem...Pa hteo sam da vas pitam posto sam opet krenuo u teretanu,poceo sam sa laganim trcanjem,posle toga kruzni sa malim kilazama dok ne udjem u formu,da li bi mi bilo pametno da se vratim opet na Protein ako ne smem vec Kreatin da koristim,mislim plasim se da mi ne naskodi..Ja sam planirao da pocnem sa Proteinom za 2 nedelje dok se ne zagrejem kako treba.Recite mi vase misljenje o tome.Nisam siguran da li bi mi Kreatin naneo neku stetu,radio sam testove i na testovima je pisalo da mi je kreatin malo povecan ali da je ipak u granicama normale.Evo vec 3 dan kako treniram,osecam da mi srce radi ubrzano sto je normalno jer nemam kondicije trenutno,ne preforsiram se kilazama radim sve u granicama normale ali imam osecaj kao da imam pritisak pojacan dosta dok treniram.I da,da li bi smeo da koristim lekove dok se koristi Kreatin?Jos uvek pijem lekove za srce(Preslol i Q10).Sta vi mislite zbog cega mi se to desava.Molim vas pomozite.Hvala unapred.
« Poslednja izmena: Mart 13, 2014, 01:52:51 pre podne od strane dikasd91 » Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.04 sekundi sa 13 upita.