TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398431 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 23, 2024, 05:20:38 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 8 9 [10] 11 12 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Povreda primicaca  (Pročitano 19771 puta)
stokton
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #37 poslato: Avgust 31, 2017, 09:09:48 posle podne »

A lioton da li da mazem posle lediranja? Posto je proslo 8 dana od povrede
Sačuvana
Marko Vlajic
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #36 poslato: Avgust 31, 2017, 09:02:41 posle podne »

Iz mog ugla bi bilo ok da je zagrejes pre treninga, da bude elasticnija. Al cucemo misljenje i ostalih, strucnijih. Posebno vezbama zagrej primicace pre treninga, ovim vezbama. Javi kako ide sve :)
Sačuvana
stokton
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #35 poslato: Avgust 31, 2017, 08:20:32 posle podne »

Radio sam vezbe ova 3 dana, i istezao. Malo mi je bolje. Imam jos jedno pitanje, sutra bi krenuo sa treningom, jpa jel pre treninga treba da grejem primicac sa crvenom mascu ili ne? I da li da koristim masiranje ledom pa lioton da mazem? Do sada sam masirao ledom 2-3 puta dnevno ali nisam mazao lioton. Drug mi rece da ne valja da grejem ovo sa crvenom mascu...
Sačuvana
Marko Vlajic
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #34 poslato: Avgust 29, 2017, 11:27:20 pre podne »

Jeednom dnevno je dovoljno. Negde u sredini dana ili predvece. Nemoj ujutru odmah, dok ti se telo ne prokrvi, zagreje dobro. I naravno izbegavaj sprinteve i eksplozivne pokrete, dokle god osecas bol. Kako se bol bude povlacio, tako mozes podizati tempo, ali za pocetak u kratkim intervalima 5-10sek u sprintu i sl. Izbegavaj duze intervala sa opterecenjem.
Sačuvana
stokton
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #33 poslato: Avgust 29, 2017, 10:25:40 pre podne »

Jel ove vezbe radim jednom dnevno ili vise puta?
Sačuvana
Marko Vlajic
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #32 poslato: Avgust 29, 2017, 12:13:31 pre podne »

Naravno, odradi taj medicinski deo terapija. Bolje s gumom radi lezeci, bolju izolaciju misica ces imati.
Sačuvana
stokton
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #31 poslato: Avgust 28, 2017, 09:23:34 posle podne »

I da li da radim vezbu sa elasticnom gumom, da u sedecem polozaju vezem elasticnu gumu za nesto pa je prebacim preko kolena i vucem je levo-desno ili napred nazad? I da li bi pomoglo ako bi otisao na jedan tretman fiz terapije? Imam utakmicu u subotu, protiv suraka, to moram da igram makar i sa jednom nogom :-)
Sačuvana
stokton
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #30 poslato: Avgust 28, 2017, 08:07:27 posle podne »

Pa jel ovo prepona ili primicac? Poceo sam vec da radim vezbe, imam zatezanje duz one linije, preko celog buta.
Sačuvana
Marko Vlajic
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #29 poslato: Avgust 28, 2017, 05:14:46 posle podne »

Sve ok, budi samo strpljiv, prepone nazalost dugo umeju da im treba da se dovedu u red. Iz iskustva :) ali sto je najbitnije moze.
Sačuvana
stokton
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: Avgust 28, 2017, 04:58:08 posle podne »

Evo ga mesto bola,i linija gde me isto zeza neka tanja zila.Ovo mi je drugi put da povredjuje ovu nogu tj druga povreda. Radicu vezbe kako ste rekli. Da napomenem da nemam bolova kad sutiram loptu, samo kad trcim, tj prilikom brzeg trka tj sprinta. Izvinjavam se za sliku, malo je neuredna ali bolje da vam je pokazem, da bi olaksao sebi i vama.
Sačuvana
Marko Vlajic
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: Avgust 28, 2017, 04:20:54 posle podne »

Pozdrav!
Ako ti se cesto desava ova povreda, onda u tvom treningu probaj ubaciti vezbe snage za primicace. U sedecem polozaju stavis dlanove s unutrasnje strane butine. I guras butinom ka unutra, dok pruzas otpor dlanom. Zatim, legnes na ledja, podignes jednu nogu u vise i sa strane je polako spustas koliko god mozes blizu tla. Kasnije zakacis i neku gumu za stopalo. Onda , vrlo slicna vezba podignes nogu iz lezeceg polozaja pod 45 stepeni i uvrces je u kuku levo-desno.

Ove vezbe ti mogu pomoci i oko saniranja povrede.
Naravno, za pocetak radis ono gde ne osecas jak bol. Jer primicaci su cesto slaba karika u sprintevima, i tesko se ojacaju standardim vezbama snage. Uvek treba dodatni rad :)
Sačuvana
stokton
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: Avgust 28, 2017, 10:42:43 pre podne »

Pozdrav, opet ja, sa istom povredom kao pre god dana. Povreda je nastala pri sprintu u stranu, tj promeni pravca. Sa tim sto mi je epicentar bola pri samom vrhu te debele zile. Imao sam i otok, a zateze me i neka tanja zila koja ide po centralnom delu butine, cak me i na dodir boli. Masirao sam sa ledom, i mazao ihtiol camfor mast.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: Maj 09, 2016, 10:51:03 posle podne »

pozdrav kakva je situacija trenutno?
- primicači se protežu od prepone - do kolena...
(možeš da mi objasniš detaljnije sliku - šta podrazumevaš pod onim što si obeležio)?
Sačuvana
stokton
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: Maj 05, 2016, 05:03:14 posle podne »

Ovako, povredio sam se pre 6 dana tj u petak na treningu, i tada sam osetio bol u primicacu. Probao sam da odigram utakmicu u nedelju, ali sam izasao vec u 10min... Mogao sam da sutiram loptu ali sam imao bolove prilikom trcanja tj promene pravca.... I nisam trenirao sve do danas tj cetvrtka, gde sam odradio trening slabijeg inteziteta. Istrcaso sam 15 krugova i radio mala ubrzanja od 50m. Primicac me ne boli,ali me zato boli ispod primicaca, sa unutrasnje strane butine... kao da me zateze tu neka zila.... radio sam po malo trbusnjake i vezbe istezanja.. pre toga hladio ledom i koristio toplu vodu.... poslao sam vam i sliku sa mestom bola... ne znam sta bi moglo da bude... nikad do sada nisam imao ovu povredu.
« Poslednja izmena: Maj 05, 2016, 06:16:09 posle podne od strane stokton » Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: Maj 05, 2016, 12:04:28 posle podne »

da li radiš istezanja inače? (posle treninga, primicača)?
- kakvo je stanje trenutno?
- led 5min na mesto bola, lioton gel posle primenjuješ?
Sačuvana
Stranice: 1 ... 8 9 [10] 11 12 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.128 sekundi sa 17 upita.