TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398432 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 23, 2024, 11:05:13 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: WHEY GOLD STANDARD + Kre -alkayn*AAEFX  (Pročitano 6207 puta)
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Maj 09, 2014, 06:53:13 posle podne »

Opet mi nisi odgovorio na pitanje :) Da li doručkuješ nekakav protein? Što bi značilo,da li doručkuješ npr. meso,ribu,belanca,itd.? Dakle,neki od izvora proteina?

Izvini, nisam te onda dobro razumeo... pa inace ne, dorucak ili ti jelo pre trcanja mi se svodi na zobene pahuljice, musle, psenicnu klicu, mleko i to bi bilo to, pojedem to, odmorim 20setak min i odem na trcanje...

=======================================

Da li je dobra sledeca verzija trcanja, trcim 3 puta sedmicno i radim 2 razlicita treninga za trcanje

- Prva verzija trcanja, jedan dan trcim 30min ponekad bez prekida, a ponekad namerno prekinem 2-3 puta skroz malo na 30setak sekundi, cisto da spustim puls i nastavim da trcim...

- Druga verzija trcanja, su sprintevi, radim sprinteve od po 100m od prilike i tako odradim 10 sprinteva, istrcim punim sprintom i onda sacekam minut ipo i odmah ponovo nazad sprint i tako 10 puta...

Da, ali ne kao solo izvor, nego pomešan sa nekim izvorom uglj. hidrata ili masti (koštunjavo voće, riblje ulje i sl.).

Aha, a zasto ne solo WHEY protein, vec sa nekim od ugljenih hidrata? Navedi mi ih joooos par?
Jel mislis na riblje ulje, kao omega 3? Kontam, posto sam na definiciji, da sto manje unosim ugljenih hidrata, masti, kalorija, a vise proteina, pogotov navece posle treninga ( sa tegovima ) na to pazim i to mi se svodi na sir, meso, povrce, jaja i itd...

Da li je dobro jesti rizu, krompir ili pirinac navece posle treninga ( kad sam na definiciji ) ?

Citam sad po netu, nisam znao da je "riblje ulje" toliko dobro, kojih ribljih ulja sve ima? Jel najbolje uzimati "omega 3" il ih ima jos vise? Navedi mi koja je najbolja opcija i kada uzimati to riblje ulje ili ti omega tri, ujutru, popodne, pre spavanja? Pre trcanja ili posle jutarnjeg trcanja? Pre treninga ( sa tegovima ) ili posle treninga ( sa tegovima )? Iiiii koliko puta dnevno da uzimam?
Sad dok sam citao, nisam mogao da verujem, da je to riblje ulje ili ti omega 3 toliko dobro, pa cak i za gubljenje masti, pre nego sto sam procitao sad o tom riblju ulju/omega 3, kontao sam, ULJE = pa to ce samo da deblja bez veze i da nabacuje masti, medjutim, izgleda da sam grdno pogresio, jel to istina? Da li da ubacim onda to neko riblje ulje i koje tacno? Posto se ne razumem oko ovog ribljeg ulja, pa zato pitam...

Nema potrebe razdvajati, slobodno možeš ispiti zajedno. Dobra ti je logika. :)

Ok :)

A da li posle toga imaš normalan doručak ili ne?
Sačuvana
MB
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Maj 09, 2014, 06:47:19 posle podne »

Ja sam koristio samo ove iz PS, obican i Pro, samo obrati paznju na mg kapule... Pro ima 1200mg u jednoj kapsuli a obican 750mg...

Da sad bas gledam:

- Za obican Krealkayn pise:  Sastav 1 doze (2 kapsule): 1500mg

- Za ovaj KrealkaynPro pise: Sastav 1 doze (1 kapsula): Kre-alkaloid  (1200mg puferisanog kreatin monohidrata) vezanog za ekstrakte crnog, zelenog i belog čaja (75mg standardizovano na kofein i alkaloide) - 1275mg

A da to nije slucajno povecana doza "mg" u ovim kapsualama KrealkaynPro zbog ovih dodatnih cajeva, il sam se sa provalio?

Nemam sad pojma koji da uzmem i da li bi mi bila bolja opcija Krealkayn il KrealkaynPro?

- Da li bi mi bilo dovoljno uneseno Krealkayn -a, kad bi uzeo obican Krealkayn sa ( 750mg ) 2x dnevno, jednom pre treninga, pa onda posle?

- Il, da li bi mi onda bila bolja opcija da uzmem ovaj KrealkaynPro, jer kao sto ti kazes, tu jednom dozom unesem odmah 1200mg, sto znaci dve doze bi bile 2400mg...

Sta sad izabrati i uzeti :D ? Da li je dovoljno unositi 2x po 750mg il 2x po 1200mg ( da nije mozda ovaj od 1200mg previse ) jer bi onda dostigao dnevni unos na 2400mg Krealkay -na, ne razumem se, pa zato pitam...

To su neke fore proizvodjaca da se ti zaletis za broj kapsula a oni ti tamo sitnim slovima napisu da je jedna doza = dve kapsule... :)
Sto se cena tice, uopsteno gledano 20KM nije neka cifra ali ako je ona 20% cene onda je to druga prica Cheesy

Cek, hoces reci, valjda sam te dobro skontao, ovamo pise za Krealkayn 120kapsula ( 2560 dinara ) to je negde 50KM
A ovamo za ovaj KrealkaynPro pise, 60 kapsula ( 3340 din ) to je negde oko 67KM

I da ako mogu dati 50KM, mogu dati i 67KM, jel 20KM nije frka jos nadodati :D?
Hmmm, znaci zablokirao mi mozak, sta si mislio sa "ako je ona 20% cene onda je to druga prica" ?
« Poslednja izmena: Maj 09, 2014, 07:25:18 posle podne od strane MB » Sačuvana
djoleeeee
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

Trazi nacin a ne izgovor!

« Odgovor #13 poslato: Maj 09, 2014, 03:50:33 posle podne »

Ja sam koristio samo ove iz PS, obican i Pro, samo obrati paznju na mg kapule... Pro ima 1200mg u jednoj kapsuli a obican 750mg...
To su neke fore proizvodjaca da se ti zaletis za broj kapsula a oni ti tamo sitnim slovima napisu da je jedna doza = dve kapsule... :)

Sto se cena tice, uopsteno gledano 20KM nije neka cifra ali ako je ona 20% cene onda je to druga prica :D
Sačuvana
MB
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Maj 09, 2014, 02:01:06 posle podne »

Znam druze :) skoro pa sve ja to unapred vec znam, sta, gde, koliko, cega, ovo, ono, ali bolje opet pitati nego skitati :P da cujem vise misljenja :)

Sto se tice GoldStandard i sto si rekao da su to sve male razlike, fazon je u tome cene WHEY proteina od 2.3kg su skoro sve iste, hocu reci razlika cene izmedju npr. GoldStandard -a i nekog drugog WHEY proteina je mozda u 10/15/20 maksimalno 30KM ( posto sam iz Republike Srpske, pa sam naveo konvertibilne marke ), a neki i nemaju nikakvu razliku i ceni...

Hmmm, pa to je samo u PanSportu ponudjeno od Krealkayn -a, preporuci mi ti neki? Kontam da je to sve isto, mozda et, kapsula je negde veca, ako znas tj. ako si bio korisnik krelkayn -a il ako znas nekog ko je uzimao neki napisi... Posto ovde kod mene ima vise radnji sa suplementima... Al uvek sam uzimao u PanSportu tj. "kreatin" sam tu uzimao :D
Sačuvana
djoleeeee
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

Trazi nacin a ne izgovor!

« Odgovor #11 poslato: Maj 09, 2014, 01:18:36 posle podne »

Druze, nemoj se opterecivati nepotrebnim sitnicama... Nije bitno da li sejker ispijas drzeci ga u levoj ili desnoj ruci :D

Gold Whey je odlican ali je i najskuplji, mozes slobodno uzeti i neki jeftiniji, te male razlike medju njima tebi (pod pretpostavkom da se ne spremas za Mr Olimpija) nece nista znaciti...

Sto se krealkalina tice, onaj sto si naveo ima veoma male kapsule, tako da je moja preporuka da uzimas 2 pre treninga i 2 posle...
Sačuvana
MB
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Maj 08, 2014, 08:32:18 posle podne »

Opet mi nisi odgovorio na pitanje :) Da li doručkuješ nekakav protein? Što bi značilo,da li doručkuješ npr. meso,ribu,belanca,itd.? Dakle,neki od izvora proteina?

Izvini, nisam te onda dobro razumeo... pa inace ne, dorucak ili ti jelo pre trcanja mi se svodi na zobene pahuljice, musle, psenicnu klicu, mleko i to bi bilo to, pojedem to, odmorim 20setak min i odem na trcanje...

Da li je dobra sledeca verzija trcanja, trcim 3 puta sedmicno i radim 2 razlicita treninga za trcanje

- Prva verzija trcanja, jedan dan trcim 30min ponekad bez prekida, a ponekad namerno prekinem 2-3 puta skroz malo na 30setak sekundi, cisto da spustim puls i nastavim da trcim...

- Druga verzija trcanja, su sprintevi, radim sprinteve od po 100m od prilike i tako odradim 10 sprinteva, istrcim punim sprintom i onda sacekam minut ipo i odmah ponovo nazad sprint i tako 10 puta...

Da, ali ne kao solo izvor, nego pomešan sa nekim izvorom uglj. hidrata ili masti (koštunjavo voće, riblje ulje i sl.).

Aha, a zasto ne solo WHEY protein, vec sa nekim od ugljenih hidrata? Navedi mi ih joooos par?
Jel mislis na riblje ulje, kao omega 3? Kontam, posto sam na definiciji, da sto manje unosim ugljenih hidrata, masti, kalorija, a vise proteina, pogotov navece posle treninga ( sa tegovima ) na to pazim i to mi se svodi na sir, meso, povrce, jaja i itd...

Da li je dobro jesti rizu, krompir ili pirinac navece posle treninga ( kad sam na definiciji ) ?

Citam sad po netu, nisam znao da je "riblje ulje" toliko dobro, kojih ribljih ulja sve ima? Jel najbolje uzimati "omega 3" il ih ima jos vise? Navedi mi koja je najbolja opcija i kada uzimati to riblje ulje ili ti omega tri, ujutru, popodne, pre spavanja? Pre trcanja ili posle jutarnjeg trcanja? Pre treninga ( sa tegovima ) ili posle treninga ( sa tegovima )? Iiiii koliko puta dnevno da uzimam?
Sad dok sam citao, nisam mogao da verujem, da je to riblje ulje ili ti omega 3 toliko dobro, pa cak i za gubljenje masti, pre nego sto sam procitao sad o tom riblju ulju/omega 3, kontao sam, ULJE = pa to ce samo da deblja bez veze i da nabacuje masti, medjutim, izgleda da sam grdno pogresio, jel to istina? Da li da ubacim onda to neko riblje ulje i koje tacno? Posto se ne razumem oko ovog ribljeg ulja, pa zato pitam...

Ok :)
« Poslednja izmena: Maj 09, 2014, 06:32:50 posle podne od strane MB » Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #9 poslato: Maj 08, 2014, 07:51:40 posle podne »

Citat
jel hoces sa ovim da mi kazes, ako npr. nisam uneo dovoljan broj proteina u sebe preko hrane, da onda uzmem dopunim to sa jednom to navedenom mjericom peko dana, koju si ti spomenuo?

Citat
Neki pricaju, da kao ( posle treninga sa tegovima ) popijes prvo krealkayn, pa nakon 15stak min whey i obrnuto... sto je po meni ne logicno, jer ta 2 suplementa se, ajmo reci, slazu jedan sa drugim...

Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Maj 08, 2014, 07:16:09 posle podne »

Sačuvana
MB
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Maj 07, 2014, 09:31:20 posle podne »

Uvek je dobra kombinacija wheya i kreatina. Svaki whey uzimaš po standardnoj šemi - obavezno dozer nakon treninga, i eventualno još jedan dozer u toku dana, ako ima potrebe. Npr. možeš uz neki čvrst izvor ugljenih hidrata za doručak. Nebitna je količina vode, sve to završi u stomaku. Prilagodi je svojim potrebama, u zavisnosti od toga da li voliš jači ili slabiji ukus.

Ovo sto si napomenuo obavezno dozer nakon treninga, to stoji, jer najbolje je uzeti odmah nakon trenigna... reci mi samo da li bi bilo dobro uzimati 1dnu mjericu nakon jutarnjeg trcanja, isto ( 30g mjerica)? Il je to bespotrebno, posto se tokom trcanja voda iz tela izbacuje ( preko znojenja ) posle ide sagorjevanje masti i naravno kalorija... Pa me zanima da li bi bilo dobro uzeti nakon jutarnjeg trcanja tu 1dnu mjericu? Da eto laicki receno, nahranim misice, ako je nesto proteina slucajno izvuceno iz misica tokom trcanja...

I da, da li bi takodje ova opcija bila dobra, znaci posle jutarnjeg trcanja 1dna mjerica, onda odmah posle vecernjeg treninga ( sa tegovima ) uzeti 1dnu mjericu, pa onda sacekati pola sata/sat pa jos jednu mjericu uzeti od 30g? I naravno, posle trenigna jesti, to se kod mene inace svodi na sir 300g do 500g ( sir koji jedem, na 100g sadrzi 0,5 masti, 12 proteina, 2g ugljenog hidrata i 61 kalorija ) neko meso, inace piletina i slicno tome, uvek nesto kombinujem i naravno navece izbegavam da unosim ugljene hidrate u sebe, mast i sto manje kalorija, znaci sto vise proteina, to mi je cilj za navece posle treninga da unesem preko hrane ( + sto cu sad preko whey proteina da unesem dodatne proteine, ne znam samo hoce li biti previse unesenih proteina, al mislim da nikad nije dovoljno uneti proteine, sto vise, to bolje :D )

Svaki whey uzimaš po standardnoj šemi - obavezno dozer nakon treninga, i eventualno još jedan dozer u toku dana, ako ima potrebe.

Pojasni mi samo ovo, kazes po standardnoj semi? Jel to mislis ono kao sto pise da se uzima od 1 - 3 mjericu u zavisnosti po potrebi?
Posto vidim da si takodje napisao, da uzmem u toku dana, ako ima potrebe... jel hoces sa ovim da mi kazes, ako npr. nisam uneo dovoljan broj proteina u sebe preko hrane, da onda uzmem dopunim to sa jednom navedenom mjericom peko dana, koju si ti spomenuo?

KreAlkalyn 1 kapsula pre treninga sa tegovima i 1 posle treninga (zajedno sa wheyom). Isto kao i za whey - nebitna količina vode. Bitno da se na dnevnom nivou optimalno hidriraš. :)

Sto se tice ovog krealkayn -a, znaci da ne uzimam ujutru pre trcanja i onda navece pre treninga... nego da uzmem samo navece pre treninga ( sa tegovima ) i odmah posle treninga uz whey? Neki pricaju, da kao ( posle treninga sa tegovima ) popijes prvo krealkayn, pa nakon 15stak min whey i obrnuto... sto je po meni ne logicno, jer ta 2 suplementa se, ajmo reci, slazu jedan sa drugim...

Ovde si sam sebi tacno odgovorio. Kako idu topliji dani vazodilatacija ce biti veca..

Pojasni mi samo pojam "vazodilatacija"?
I da, suplementi samo daju na kraju svega +... znaci. dobar trening, dobra ishrana, dobar odmor i na kraju svega suplementi ti dadnu plus na sve to, jer ishrana je na prvom mestu...

Ovako,što se proteina tiče. Da li doručkom unosiš ikakav protein?

Ako mislis na suplement kao protein, ne, ne unosim nista preko dorucka... a ako mislis kroz hranu, onda da, dorucak mi se inace svodi na psenicne pahuljice, musle i itd...
« Poslednja izmena: Maj 08, 2014, 08:40:36 posle podne od strane MB » Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Maj 07, 2014, 08:49:44 posle podne »

Ovako,što se proteina tiče. Da li doručkom unosiš ikakav protein?
Sačuvana
Nikola Najdanovic
Aktivan član
Van mreže Van mreže

Personalni trener FISAF International

Fitness Portal
« Odgovor #5 poslato: Maj 07, 2014, 06:41:44 posle podne »

Ono sto hocu sada da postignem, jeste, da mi vene dodju bas do izrazaja, sad trenutno se tek naziru, ali hocu da se bas lepo da primetiti na bicepsu, ramenu... naravno to se postize vremenom sa definicijom i dobrom ishranom, a ne kroz ova 2 suplementa

Ovde si sam sebi tacno odgovorio. Kako idu topliji dani vazodilatacija ce biti veca..
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #4 poslato: Maj 07, 2014, 06:29:56 posle podne »

Uvek je dobra kombinacija wheya i kreatina. Svaki whey uzimaš po standardnoj šemi - obavezno dozer nakon treninga, i eventualno još jedan dozer u toku dana, ako ima potrebe. Npr. možeš uz neki čvrst izvor ugljenih hidrata za doručak. Nebitna je količina vode, sve to završi u stomaku. Prilagodi je svojim potrebama, u zavisnosti od toga da li voliš jači ili slabiji ukus.

KreAlkalyn 1 kapsula pre treninga sa tegovima i 1 posle treninga (zajedno sa wheyom). Isto kao i za whey - nebitna količina vode. Bitno da se na dnevnom nivou optimalno hidriraš. :)
Sačuvana
MB
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Maj 07, 2014, 03:29:23 posle podne »

To sam sebi prvo zacrtao da uzmem, sa kombinacijom Krealkayn -a, a posle te kutije GOLD STANDARDA -a ako budem zadovoljan, kao sto cu verovatno i biti, uzecu opet, a mozda i promenim, cisto da vidim... ali fazon je u tome, sto nemam para za razbacivanje, ne mogu ono u fazonu, ae probacu ovo, ae probacu ono i itd... hocu nesto, da kad uzmem, da to ne budu bacene pare :(

I znaci ovaj gore tekst sto sam napisao, je samo cisto uvid koliko treniram, ishrana koja mi je bila i itd...

Mene najvise zanimaju sledeca pitanja, evo kopiracu ponovo post koji sam napisao i sta me konkretno zanima

Sledece sto hocu da pitam, jeste:

- Hocu da uzmem "WHEY GOLD STANDARD 2.3kg"
- Uz to "Kre -alkayn" i to od AAEFX http://www.pansport.rs/Kreatin/Kreatin-alkalin/AA493-Kre-alkalyn.html

Da li je to solidna kombinacija? Ono sto hocu sada da postignem, jeste, da mi vene dodju bas do izrazaja, sad trenutno se tek naziru, ali hocu da se bas lepo da primetiti na bicepsu, ramenu... naravno to se postize vremenom sa definicijom i dobrom ishranom, a ne kroz ova 2 suplementa, ali hocu sad, da nakon godinu i 5 meseci, promenim nesto i da sa obicnog kreatina, predjem na kre-alkayn i da uz to uzmem po prvi puta protein... kontam, da ce mi "Kre -alkayn" dati bas dosta snage i da ce se ova dva suplementa bas dobro slagati, bice efikasno... da li gresim u svom zakljucku? Iiiii da, trenutno sam mesec ipo dana na pauzi od kreatina...

* Kako uzimati protein? U koliko vode da rastvorim mjericu proteina ( 30g )?
Kontao sam ujutru pojesti zobene pahuljice ili musle i slicno, kao sto uvek i radim, ali da uz to uopste ne uzimam mjericu proteina, pa onda tek nakon trcanja da napravim 1dnu mjericu proteina ( 30g ) i popijem... i onda sam kontao, kad navece trening odradim, da popijem jednu mjericu ( 30g ) odmah nakon treninga i to bi bilo to...
- Mozda sam cak mogao i sledecu kombinaciju, 1dna mjerica nakon jutarnjeg trcanja, 1dnu mjericu odmah po zavrsetku treninga i onda nakon pola sata/sat jos jednu mjericu :) mozda i to ne bi bilo lose?

* Kako Kre -alkayn uzimati? Sa koliko vode da popijem tableticu? Da li da uzmem jednu tableticu ujutru pre trcanja ( pola sata pre il je to nebitno? Naravno ne mislim na to da uzmem sat vremena pre treninga :D nego ono u fazonu ako ne stignem, pa da npr. uzmem 10min pre treninga i slicno, mislim da to ne igra nikakvu ulogu, ako gresim, ispravite me ) i onda jednu pre treninga i da bude to to?
- Ili da ne uzimam uopste ujutru pre trcanja, vec da uzmem navece pre treninga na pola sata pre pocetka treninga iii odmah nakon treninga da onda popijem tableticom krealkalyn sa proteinom?

Znaci ova pitanja me zanimaju, mislim ja i unapred vec znam da je ova kombinacija proteina i krealkayn -a sigurna dobra ( po mom nekom misljenju ) ali hocu da cujem sta ce te vi na to reci, da li je slucajno neko imao istu kombinaciju i slicno tome...

Unapred vam hvala na odgovorima :)
« Poslednja izmena: Maj 08, 2014, 08:39:24 posle podne od strane MB » Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Maj 07, 2014, 07:01:57 pre podne »

Zbog cega insistiras na Optimum Gold Standard proteinu?
Sačuvana
MB
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Maj 07, 2014, 04:43:30 pre podne »

:) Pozdrav svima :)

Imam par kratka pitanja :P ali prvo cu vam ukratko nesto napisati, cisto da vas uputim, koliko treniram i itd... pa ko hoce da procita, neka procita :) mene najvise zanimaju odgovori na moja pitanja koja budem na kraju pri dnu postavio...  :)

Treniram 1 godinu i 5 meseci, stim sto od toga mogu komotno odbiti 3 mjeseca ne treninga, neke sitne pauzice sto sam pravio po 15stak dana, pa kad imam ispite i slicno tome... ali mogu reci da sam postigao fantasticne rezultate, kad sam u teretanu krenuo imao sam 77kg, visina 1.83m, moj prioritet je bila masa u pocetku, da nabacim jos kila ( ne da budem debeo :D ) i uspeo sam, skocio sam na 87/88kg, ali bilo je veoma tesko, jeo sam kao provaljen, minimalno su morala dnevno da budu 3 obroka ( u slucaju da sam zauzet ) al sam isao uvek na 4 - 5 obroka, tokom obroka nisam jeo "po malo" vec sam se svaki put bukvalno prejedao, koliko god sam mogao, pa cak kad i ne mogu vise, trpao sam i dalje u usta :D bilo je tu raznolike hrane, unosio sam sve i svasta od ugljenih hidrata, kalorija, masti, proteina :D i mogu reci da nisam ni sekunde bio debeo il da sam preterano dobio stomaka, samo sam onaj donji ^_^ stomacic povecao, ali nista strasno, dole u tekstu cete procitati, da se to sa promenjenom ishranom brzo dalo korigovati :)

Tad sam koristio "NANOX kreatin" ( monohidrat ) i bio sam prezadovoljan, jer na sve ono sto sam jeo i koliko sam trenirao, ovaj suplement mi je dao + na sve to... Naravno svaki pocetnik u pocetku ima najbolje rezultate, posle ide sve teze i teze... Radio sam uvek fazu punjenja, taj kreatin sam koristio 4 - 5 sedmica i onda napravim 2 mjeseca pauze, sto znaci, da sam 3x u godinu uzeo kreatin... prve 2 kutije su bile od "NANOX -a" ( monohidrat ) trecu i cetvrtu sam uzeo od "UNIVERZAL -a" ( monohidrat ) i takodje sam bio zadovoljan...

Da naglasim > nista osim "kreatina" nisam uzimao, hocu reci da ni jedan drugi suplement osim kreatina nisam uzeo... I da vise ne palamudim, zadovoljan sam :)

Radim skoro pa mesec dana na definiciji, zbog loseg vremena, nisam mogao da trcim ( pa zato kazem "skoro pa mesec dana" nisam hteo da u kuci tokom loseg vremena radim one ajmo reci kucne kardio treninge, odlucio sam samo sa trcanjem da korigujem definiciju ), sto se ishrane tice, ujutru se uvek trudim da bude dovoljno UH uneseno :D jedem i dalje preko dana, ono bas da se najedem i naravno gledam da sto vise proteina unesem ( koliko je god moguce, kroz ishranu, ne kroz suplement tipa WHEY -a... ) i naravno trudim se, da unesem manje masti i manje UH, preko dana i itd...  samo navece posle treninga ne unosim ugljene hidrate, masti i slicno... inace ishrana posle treninga ( posto sa treninga dodjem oko 22h - 22:30h ) je 300g sira, ponekad idem i na 500g ( sir, 0,5 masti na 100g, 12 proteina na 100g... nekog mesa, inace pileceg i slicno tome... i da unesem takodje sto vise proteina )

Moram da naglasim, da sam hljeb skroz izbacio ( sad ce 2 meseca od kako hljeb nisam okusio ) i verovali ili ne, cak i sa samo 3 trcanja koja sam odradio ( naravno nije do ovih 3 trcanja :D al cisto da napomenem ) ima rezultata... a slatko, grickalice, gazirano, sve je to izbaceno vec od januara/februara meseca, sto bi rekli, ne znam kad sam zadnji put uzeo... Sad imam 85 - 86kg stim sto sad mnogo bolje izgleda telo, na odnosu dok sam pumpao sve u sebe, bolje su izrazeni misici, masne naslage se postepeno i lagano otklanjaju :D i itd...

Moja pitanja :)
Pregledao sam "PAN SPORT" forum ( ne detaljno ) i nisam nigde naisao da je spomenut "GOLD STANDARD protein" koliko znam u PanSport i nema Gold Standard -a, ali to nije razlog da ga niko ne uzme :P nemoj sad da pocnete da me pljujete, jer sam spomenuo protein kojeg PanSport ne nabavlja :D

Sledece sto hocu da pitam, jeste:

- Hocu da uzmem "WHEY GOLD STANDARD 2.3kg"
- Uz to "Kre -alkayn" i to od AAEFX http://www.pansport.rs/Kreatin/Kreatin-alkalin/AA493-Kre-alkalyn.html

Da li je to solidna kombinacija? Ono sto hocu sada da postignem, jeste, da mi vene dodju bas do izrazaja, sad trenutno se tek naziru, ali hocu da se bas lepo da primetiti na bicepsu, ramenu... naravno to se postize vremenom sa definicijom i dobrom ishranom, a ne kroz ova 2 suplementa, ali hocu sad, da nakon godinu i 5 meseci, promenim nesto i da sa obicnog kreatina, predjem na kre-alkayn i da uz to uzmem po prvi puta protein... kontam, da ce mi "Kre -alkayn" dati bas dosta snage i da ce se ova dva suplementa bas dobro slagati, bice efikasno... da li gresim u svom zakljucku? Iiiii da, trenutno sam mesec ipo dana na pauzi od kreatina...

* Kako uzimati protein? U koliko vode da rastvorim mjericu proteina ( 30g )?
Kontao sam ujutru pojesti zobene pahuljice ili musle i slicno, kao sto uvek i radim, ali da uz to uopste ne uzimam mjericu proteina, pa onda tek nakon trcanja da napravim 1dnu mjericu proteina ( 30g ) i popijem... i onda sam kontao, kad navece trening odradim, da popijem jednu mjericu ( 30g ) odmah nakon treninga i to bi bilo to...
- Mozda sam cak mogao i sledecu kombinaciju, 1dna mjerica nakon jutarnjeg trcanja, 1dnu mjericu odmah po zavrsetku treninga i onda nakon pola sata/sat jos jednu mjericu :) mozda i to ne bi bilo lose?

* Kako Kre -alkayn uzimati? Sa koliko vode da popijem tableticu? Da li da uzmem jednu tableticu ujutru pre trcanja ( pola sata pre il je to nebitno? Naravno ne mislim na to da uzmem sat vremena pre treninga :D nego ono u fazonu ako ne stignem, pa da npr. uzmem 10min pre treninga i slicno, mislim da to ne igra nikakvu ulogu, ako gresim, ispravite me ) i onda jednu pre treninga i da bude to to?
- Ili da ne uzimam uopste ujutru pre trcanja, vec da uzmem navece pre treninga na pola sata pre pocetka treninga iii odmah nakon treninga da onda popijem tableticom krealkalyn sa proteinom?

Unapred vam hvala na odgovorima :)
« Poslednja izmena: Maj 08, 2014, 04:09:01 pre podne od strane MB » Sačuvana
Stranice: 1 [2] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.235 sekundi sa 18 upita.