TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398163 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 10, 2024, 02:28:19 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Anketa
Pitanje: Mogu li da vratim misic u stanje kao pre povrede?
koliko vremena da odmaram? - 1 (33.3%)
kad pocnem da treniram, mogu li istim intenzitetom kao do sada, uz postepeni uvod? - 2 (66.7%)
Ukupno glasova: 3

Stranice: 1 ... 13 14 [15] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: ischioglutealni bursitis  (Pročitano 38740 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Jun 29, 2014, 10:09:51 pre podne »

Da li ste radili istezanje zadnje lože u periodu od poveede do danas?
Koliko se mozete spustiti prema podu pravih kolena (kolikocm fali od prstiju do poda)?
Sačuvana
andjelika
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Jun 27, 2014, 09:39:16 posle podne »

Evo slike sa o znacenim mestima gde me boli.  Improvizovano:
Sačuvana
andjelika
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Jun 27, 2014, 09:23:56 posle podne »

Boli me kad primicem ispravljenu nogu kad licu, kad sam na ledjima-mogu samo do pravog ugla. Kad sedim, leva noga ispruzena, desnu savijena u kolenu, pa levom rukom na desno koleno sa spoljne strane,guram ka unutra-boli prepona duboko ka karlici. Ne mogu da se preklopim na ispravljenu desnu nogu. Kad sam na stomak I dizem nogu ka gore a fizioterapeut mi potiskuje nogu na dole, boli me gde se zavrsava zadnjica. Ne mogu da trcim, jer se bol utrostruci I traje danima. Mogu da sedim 5 minuta, onda pocinje bol trticnih kostiju, pa se premestam, vrpoljim, trazim polozaj na levom boku. .  Snimak sa rentgena je na disku. Nema nikakvih promena, sve izgleda u redu. Na UZ nema nista.Tek cu da radim magnetnu. Izgleda da je upaljen misic koji je zakacen za trticnu kost, a ja mu mira nisam dala, nego sve vreme treniram. Da odmorim mesec dana, bez ikakvih vezbi i bez istezanja, pa da lagano nastavim?
Mnogo Vam hvala sto nalazite vreme za odg. , iscekujem ga nestrpljivo
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Jun 27, 2014, 07:54:29 posle podne »

pri kojim pokretima sada boli?
pokret brisanja noge o otirač?
privlačenje noge na grudi (koleno ka grudima)?
pretklon prema stopalu sa pravim kolenima?
rotacija noge?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Jun 27, 2014, 07:50:50 posle podne »

da li je radjen ultrazvučni pregled? rendgen snimanje?
možete prepisati nalaz...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Jun 27, 2014, 07:49:56 posle podne »

dobrodošli na Pansport forum, hvala na lepim rečima  :)
da li je bol na spoju zadnjice i butine pozadi?
možete okačiti sliku sa obeleženim mestom bola...
Sačuvana
andjelika
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Jun 25, 2014, 06:16:08 posle podne »

Postovanje,

Odusevljena Sam vasim sajtom. Imam pitanje za Vas: pre godinu I po sam se istezala posle jakog aerobik treninga. Kod istezanja zadnje loze, osetim pucanje u zadnjici, visoko i duboko,kao kad se cepa krpa.  Zabolelo-posla kuci.  Mislila sam da nije nista strasno. Tu noc sam jedva spavala od bola.  Nisam isla na trening par dana, ali ni kod lekara. Nastavljam trening, I dalje boli I ne mogu da se spustim na desnu nogu, boli u zadnjicu, visoko. Stedim, navodno desnu nogu. Nakon mesec dana podjem kod priv. fizioterapeuta, uradi mi magnetnu i lasersku terapiju, masazu I shok wave terapiju. Pa tek onda, posto bol ne prestaje, uradim UZ. Hematom 25 mm. Razbijemo ga shok wave aparatom.  Boli I dalje, Mozda 60% manje.  Proslo je dosta vremena. Sada me bole karlicne kosti.  Uradicu magnetnu rezonancu, ako je misic bio pukao, videce se oziljak.  Juce sam bila kod dr.  Kiropraktike Sava Radunovica, kaze, posle testiranja, da je pogresno misljenje da je misic pukao, da je u pitanju ischiogluteal bursitis,nije bio hematom nego bursa,i da ga je nemoguce razbiti shok w, aparatom,da je upaljen misic uz trticnu kost I da je moguce da je postalo hronicno, jer ja sve ovo vreme treniram+joga. Nisam bila pametna, znam.  Preporucuje mirovanje, duzi period, pa ciljane vezbe za jacanje gluteusa I istezanje.  Moze I elektromagnet.  A zaista me boli mesto gde se zavrsava zadnjica.  A I visoko iznad, gde sam osetila pucanje.  Molim Vas za savet I misljenje.  Preopsirna sam, znam, a ako sam nejasna, objasnicu.  Najlepse hvala. Molim Vas, odgovorite mi.

« Poslednja izmena: Decembar 17, 2016, 11:38:15 pre podne od strane andjelika » Sačuvana
Stranice: 1 ... 13 14 [15] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.15 sekundi sa 20 upita.