TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398211 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 13, 2024, 01:33:35 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Anketa
Pitanje: Mogu li da vratim misic u stanje kao pre povrede?
koliko vremena da odmaram? - 1 (33.3%)
kad pocnem da treniram, mogu li istim intenzitetom kao do sada, uz postepeni uvod? - 2 (66.7%)
Ukupno glasova: 3

Stranice: 1 ... 12 13 [14] 15 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: ischioglutealni bursitis  (Pročitano 38804 puta)
andjelika
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: Jul 01, 2014, 12:02:26 posle podne »

Kad ste mi vec posvetili paznju...treba li nesto da pijem da bih predupredila povrede ovakvog tipa?  Voce I povrce su mi na prvom mestu, pa ostalo.  Uzimam L carnitin od 500, po 4 dnevno, ne pijem, ne pusim. Visoka (!?!) sam 167 cm,59,60 kg.  Trudim se da smrsam:))) tesko je :(((
Sačuvana
andjelika
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: Jul 01, 2014, 10:41:56 pre podne »

Cini mi se da ne objasnim dovoljno, pa dodajem. . Ranije nisam mogla da prekrstim desnu preko leve noge, jer bol nisam mogla da izdrzim.  Sada mogu, gotovo, nesmetano, ali mi sedenje sada smeta, bole me trticne kosti, vise desna strana.
Sačuvana
andjelika
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: Jul 01, 2014, 10:20:49 pre podne »

Pitate me da li je bol pri istezanju kao na slici-da, samo desna noga nije s druge strane levog kolena,vec s unutrasnje I rukom guram desno koleno ka levom, kako je I opisano u sindromu piriformisa. Vec sam Vam negde ranije napisala, da,gotovo u potpunosti, poistovecujem opis sindrom piriformisa sa svojim stanjem, s tim sto meni noga ne trne, mogu da rotiram kuk, bol se ne spusta duz cele noge, vec se zavrsava gde se I zadnjica zavrsava. Opisano istezanje u opisu sindrom piriformisa, je meni strasno bolno. Kiropraktik je iskljucio s.piriformisa, kaze da je glavni bol na zavrsetaka zadnjice, pa misli da je upaljen misic uz trticnu kost.  Cak iskljucuje I da je nerv priklesten, nagnjecen. ..  Prvobitno je povreda nastala pri istezanju zadnje loze, pri cemu je I bilo delimicne rotacije noge u kuku. Tada je puklo nesto po sredini zadnjice...I sve vreme tretiram, masiram taj deo, a izgleda, da je problem nize. Barem po testiranju gde osecam bol.  Mozete li da zakljucite nesto? Necu ici ne trening mesec dana-potpuno odmaram.  Mogu li jos sta da ukljucim, s obzirom da na vreme nisam reagovala kako treba?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: Jul 01, 2014, 08:35:37 pre podne »

pogledaj txt

http://www.pansport.rs/tekstoteka/zdravlje/bolna-ledja-sindrom-piriformisa.html
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: Jul 01, 2014, 08:33:37 pre podne »

Nista me od prikazanih pokreta ne boli. Boli me kada sedim, leva noga ispruzena, desna savijena u kolenu, NE prebacena preko leve, nego uz levo koleno stopalo desne noge polozeno na pod,pa levom rukom guram desno koleno sa spoljne strane ka unutra.  Tada boli duboko, valjda karlica. 
da li je to ovo?
Sačuvana
andjelika
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: Jul 01, 2014, 12:28:33 pre podne »

A ove vezbe mogu upravo ovoliko koliko I devojke na slikama.  Pre povrede sam mogla puno vise da primaknem nogu.
Sačuvana
andjelika
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Jul 01, 2014, 12:25:09 pre podne »

Raskoracno mogu do patosa nosem.
Sačuvana
andjelika
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Jul 01, 2014, 12:22:40 pre podne »

O ovom polozaju sada mogu samo da sanjam. A pre povrede sam mogla da polozim dlanove na pod, ne savijala I kolena.
Sačuvana
andjelika
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Jul 01, 2014, 12:00:53 pre podne »

Nista me od prikazanih pokreta ne boli. Boli me kada sedim, leva noga ispruzena, desna savijena u kolenu, NE prebacena preko leve, nego uz levo koleno stopalo desne noge polozeno na pod,pa levom rukom guram desno koleno sa spoljne strane ka unutra.  Tada boli duboko, valjda karlica.  Svako pravo damsko sedenje mi smeta posle 5 min:)). Odmah pocinjem da se vrpoljim I premestam na bok. Inace, sebi olaksavam tegobe tako sto istezem zadnju lozu gde god, ali stvarno, gde god to mogu. Ovo je stalni, podmukli, s vremena na vreme, pulsirajuci bol. Ne pijem nista od analgetika, a izludjuje me vise.
Boli me I.kada sam na stomaku, opruzenih nogu, dizem desnu, problematicnu, a fizioterapeut mi brani, tj. potiskuje je na dole. Tada boli mesto gde se zavrsava zadnjica, pa na gore ka sredini zadnjice.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Jun 30, 2014, 11:39:29 pre podne »

da li boli ovo?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Jun 30, 2014, 11:27:02 pre podne »

još 2 pitanja
- da li boli ležeći na boku podizanje gornje noge (prave i savijene u kolenima)?
- da li boli ovo istezanje
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Jun 30, 2014, 11:17:18 pre podne »

za početak je potrebno postaviti tačnu dijagozu da bi se pravilno pristupio lečenju....
pitana koja vam postavljam su u cilju postavljanja tačne funkcionalne kineziološke dijagnoze i potom pravljenja programa lečenja...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Jun 30, 2014, 11:14:59 pre podne »

Stalno radim istezanje zadnje loze.  Kad stojim ispravljenih kolena, potpuno dodirujem pod prstima, neistegnuta I nezagrejana, a tokom joge, mogu I skoro dlan da polozim na pod, ne ceo vec pola dlana-prste. Kako da oporavim straznji deo?  Hoce li me mesec dana mirovanja, bez vezbi i istezanja, vratiti na staro? Pre sam se savijala ispravljenih kolena skroz-glavom kroz noge, radila spagu. ..
samo mirovanje nije rešenje... sa mirovanjem bi se problem smirio, ali dosta verovatno da bi se bez pravilnog lečenja vratio....
za početak je važno da izbegavate sve što izaziva bol... bo je znak da pojačavate povredu...
Sačuvana
andjelika
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Jun 29, 2014, 11:46:35 pre podne »

Stalno radim istezanje zadnje loze.  Kad stojim ispravljenih kolena, potpuno dodirujem pod prstima, neistegnuta I nezagrejana, a tokom joge, mogu I skoro dlan da polozim na pod, ne ceo vec pola dlana-prste. Kako da oporavim straznji deo?  Hoce li me mesec dana mirovanja, bez vezbi i istezanja, vratiti na staro? Pre sam se savijala ispravljenih kolena skroz-glavom kroz noge, radila spagu. ..
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Jun 29, 2014, 10:12:51 pre podne »

Po svemu sto ste napisali problem je na gornjem pripoju misića bicepsa femorisa. Primarnoje bilo najverovatnije delimično pucanje mišića, a posledica nepravilnog lečenja je sadasnja komplikacija povrede. Moguće je da postoji ožiljak na mestu povrede, entezitis ili eventualno kalcifikat....
Sačuvana
Stranice: 1 ... 12 13 [14] 15 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.133 sekundi sa 20 upita.