TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398406 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 11:31:13 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] 3 4 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Rame - Neresiva enigma  (Pročitano 11319 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #36 poslato: Avgust 19, 2014, 07:42:38 posle podne »

pri kojim tačno pokretima tetiva iskače?
Sačuvana
evandro10
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #35 poslato: Avgust 18, 2014, 02:44:49 posle podne »

Uf, prepoznajem se. Ceo zivot mi je glava isturena prema napred, i kritikuju me za nepravilno drzanje. Ako mozete da mi date neke vezbe za vrat, bio bih vam zahvalan, jer o tome ne znam apsolutno nista. Kao i o istrezanjima za vrat i trapez.

Sto se tice ramena, i dalje radim vezbe, ojacao sam, medjutim ne primecujem neki znacajniji napredak u smislu ove tetive koja iskace iz lezista. I dalje ponekad kada uradim rotaciju iz lakta tetiva bezi napolje... Ne tako cesto kao ranije, ali nije skroz kako treba. Ne znam sta nju drzi u tom lezistu, kako da postignem to da je vratim na mesto i da ne bezi vise odatle?

Pocecu da radim ove vezbe koje ste sad naveli. Koje su vezbe za rotatore, jel mogu njih da radim sa elasticnim gumama, posto ih imam kod kuce? Svejedno, imam i bucice, vi recite sta je bolje...

I za istezanje, do sada sam radio samo jednu vezbu onu koju ste mi dali za rame, pa ako mozete da mi posaljete neki text, sliku ili video sa dodatnim vezbama istezanja koje treba da radim... I ako ima neka vezba ili pokret koji bi trebalo da izbegavam do daljneg, molim da mi to naglasite. Hvala :)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #34 poslato: Avgust 18, 2014, 02:37:32 posle podne »

Trebao bi raditk vezbe sa malim bucicama - bocno letenje, zadnje letenje u pretklonu,  rotatore rammena (stojeći), veslanje na masini...
Posle vežbi - istezanje za ramena, triceps i lat, zadnje rame, trapez, vrat...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #33 poslato: Avgust 18, 2014, 02:29:14 posle podne »

Pogledaj txt o položaju glave i vrata i napetosti misiča
http://www.pansport.rs/tekstoteka/zdravlje/prednja-postura-glave-protruzija-glave.html

da li se pdepoznajes u ovome?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #32 poslato: Avgust 18, 2014, 02:25:07 posle podne »

Trebalo bi jacati i vratne misiće vezbama i voditi racuna o pravilnom drzanju vrata...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #31 poslato: Avgust 18, 2014, 02:24:08 posle podne »

Pozdrav,  bio sam odsutan....,
zgrcenost trapeza je verovatno refleksna, zbog bola. Trebalo bi gablago zagrevati, jacati oba trapeza laganim vezbicama, i dobro ga istezati....
Sačuvana
evandro10
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #30 poslato: Avgust 07, 2014, 11:02:44 posle podne »

Nema bola pri tim pokretima, jedino boli kada radim ovu vezbu istezanja http://rechargehq.com.au/wp-content/uploads/2012/04/stretchneck2.jpg.

Ne spusta se na sake. Jedino kada sedim i nalaktim se na naslon od kreveta ili tako nesto, onda mi utrne ruka... Mada ne znam da li to ima veze sa ovim.

Prisutno je dugo, primetio sam prvi put kada sam radio terapije posle artroskopije, znaci sigurno skoro godinu dana, a mozda i duze... Istezanja vrata nisam radio skoro pa nikad, ako znaci taj podatak... Nemam ja nikakve tegobe od toga, ali morao sam da navedem, ako je mozda povezano sa ovim problemom sa ramenom... Trudim se da Vam dam sto vise detalja...

Majka mi je rekla kada sam imao artroskopiju, odmah posle operacije je Dr rekao da cu imati neke vezbe za vrat da radim... Medjutim on je kasnije na to zaboravio, a i mi smo, i onda od toga nije bilo nista...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #29 poslato: Avgust 07, 2014, 10:53:57 posle podne »

Od kada je prisutan taj spazam (zgrcenost) trapeza?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: Avgust 07, 2014, 10:51:57 posle podne »

Da li se bol/trnjenje spustaju ka sakama, prstima?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: Avgust 07, 2014, 10:50:56 posle podne »

Da li ima bola pri pokretima vrata (napred/nazad, levo/desno), rotacijama vrata?
Sačuvana
evandro10
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: Avgust 06, 2014, 03:44:47 posle podne »

Radim redovno, nekad jednom dnevno, nekad 2 puta ali radim.

Rekao bih da ima poboljsanja, ali da je minimalno. Morace jos da se radi... Stanje je ok, prijaju mi vezbe, ali morao bih da se testiram na nekom ozbiljnijem treningu da vidim koliki je zaista napredak, posto me ovako u mirovanju nije bolelo ni inace...

Sto se tice ovih gelova i leda, nista nisam stavljao jer nema bolova...

Voleo bih da cujem sta mislite o moja dva prethodna posta, pogotovo o ovome za vrat (trapez), posto to i dalje traje, a pretpostavljam da nije dobro... Kad skroz onako opustim ramena, i ruke pored tela, desno rame mi je vise od levog, kao da je zgrceniji taj trapez pa mu ne da da se opusti...Da li postoje neke vezbe ili istezanja za vrat, kojima bih mogao da napravim ravnotezu?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: Avgust 06, 2014, 03:30:29 posle podne »

Kakvo je stanje trenutno?
Vezbe, istezanja radiš?
Poboljsanje?
Sačuvana
evandro10
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: Avgust 03, 2014, 07:15:36 posle podne »

To je losa vest, a imam i jednu dobru, valjda. To je da u periodima mirovanja, npr ako vezbam pre podne, onda se to javlja posle podne, najcesce dok mirno sedim ili lezim, poslednjih par dana u povredjenom ramenu i to u predelu zadnjeg ramena mi se povremeno javlja osecaj blagog golicanja, kao neko strujanje, i vrlo je prijatno :D Nadam se da je to dobar znak, da je poceo proces izlecenja :D
Sačuvana
evandro10
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: Avgust 03, 2014, 11:00:52 pre podne »

Evo posle 2 dana da javim stanje. Vezbe sam radio ovih par dana jednom dnevno, nisam stigao vise... Prijaju mi, sve je ok, mada je jos rano za bilo sta...

Jedno zapazanje, primetio sam disbalans izmedju levog i desnog trapeza (ono sto u zargonu ljudi zovu majmunima), desni mi je nekako zgrcen, i samim tim ne dozvoljava isti pokret leve i desne strane prilikom vezbanja... Kada probam da istegnem vrat ovom vezbom, http://rechargehq.com.au/wp-content/uploads/2012/04/stretchneck2.jpg , na strani povredjenog ramena, oseti se bas jako zatezanje, pa cak i bol, i to celom duzinom od glave, preko vrata i trapeza pa do ramena... Na strani zdravog ramena toga nema, tamo je sve ok...

Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: Avgust 01, 2014, 10:44:26 posle podne »

za sada radi vežbe koje si dobio.
posle vežbi istezanje 5-7min onu vežbu koju si dobio...
po potrebi lokalno led+deepreliefe gel....

javi kako je za 2-3 dana...
Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3 4 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.041 sekundi sa 13 upita.