TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 397972 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: JamieLoYaK

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2024, 08:35:46 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Povećano znojenje posle priprema  (Pročitano 3679 puta)
huhu
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Jul 30, 2014, 02:15:57 posle podne »

Inace, bicu subjektivan, smatram da nemas hiperhidrozu...ali, kad se vratis sa priprema, ako se "problemi" nastave, mozes svratiti do dermatologa...u medjuvremenu, puno uspeha na pripremama i na utakmicama zelim...daj sve od sebe...ipak je sve to "krv, znoj i suze"  ;D

Okej, hvala! :D
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #11 poslato: Jul 30, 2014, 01:48:36 posle podne »

Inace, bicu subjektivan, smatram da nemas hiperhidrozu...ali, kad se vratis sa priprema, ako se "problemi" nastave, mozes svratiti do dermatologa...u medjuvremenu, puno uspeha na pripremama i na utakmicama zelim...daj sve od sebe...ipak je sve to "krv, znoj i suze"  ;D
Sačuvana
huhu
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Jul 30, 2014, 01:45:16 posle podne »

Uvek cu reci...soja nije bas tako divna za muskarce...u soji imas dosta flavonoida i drugih "lekovitih" stvarcica koje povoljno deluju da zdravlje tvojih krvnih sudova, mocni su anti-oksidansi,regulisu nivo holesterola u krvi, ali tu su i fitoestrogeni( biljna jedinjenja slicna po dejstvu estrogenima), tako da sam na tvom mestu, ne bih svakodnevno koristio soju...

Kikiriki je ok, ali opet to su sve biljni proteini, koji nemaju kompletan profil amino kiselina, dakle, nisu kompletni...tako da mozes ubaciti "za uzinu" naravno u skladu sa mogucnostima i whey protein, jaja(belanca), mleko i mlecne proizvode sa manjim procentom masti ili jos bolje fat-free...

Vidi i povecana vlaznost vazduha u kombinaciji sa visokim temperaturama moze isprovocirati pojacano znojanje...

Vode mozes i 4l, da podsetim, voda je izvor zivota...70% tvog tela je voda...dakle...ne lisvaj se vode...

Hydro star je sasvim ok...Hydrate & Perform Powder koji sam ti preporucio je za nijansu bolji...

Aha, nisam znao to za soju, hvala. Nisam ni koristio svakodnevno samo naveo sta ponekad uzimam, tj. prvo mi palo na pamet. Sto se tice proteina, svaki dan jedem meso.

Hvala :)
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Jul 30, 2014, 01:40:24 posle podne »

Uvek cu reci...soja nije bas tako divna za muskarce...u soji imas dosta flavonoida i drugih "lekovitih" stvarcica koje povoljno deluju da zdravlje tvojih krvnih sudova, mocni su anti-oksidansi,regulisu nivo holesterola u krvi, ali tu su i fitoestrogeni( biljna jedinjenja slicna po dejstvu estrogenima), tako da sam na tvom mestu, ne bih svakodnevno koristio soju...

Kikiriki je ok, ali opet to su sve biljni proteini, koji nemaju kompletan profil amino kiselina, dakle, nisu kompletni...tako da mozes ubaciti "za uzinu" naravno u skladu sa mogucnostima i whey protein, jaja(belanca), mleko i mlecne proizvode sa manjim procentom masti ili jos bolje fat-free...

Vidi i povecana vlaznost vazduha u kombinaciji sa visokim temperaturama moze isprovocirati pojacano znojanje...

Vode mozes i 4l, da podsetim, voda je izvor zivota...70% tvog tela je voda...dakle...ne lisavaj se vode...

Hydro star je sasvim ok...Hydrate & Perform Powder koji sam ti preporucio je za nijansu bolji...
« Poslednja izmena: Jul 30, 2014, 01:45:33 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
huhu
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Jul 30, 2014, 11:33:45 pre podne »

Inače, unos vode ni na koji način ne utiče na znojenje...kvalitetna i blagovremena nadoknada tečnosti i elektrolita(minerala, Na, K, Ca, Mg...) je od presudnog značaja za tvoj učinak na treningu i na terenu, kao i u fazi oporavka nakon treninga! 

Ni na koji način se ne lišavaj tečnosti...uvek kada ti se pije - pij!

Topla preporuka http://www.pansport.rs/Pove%C4%87anje-performansi/Izotoni%C4%8Dni-napici-i-gelovi/IO295-Hydrate-Perform-Powder.html

Kako se hraniš? Koliko obroka dnevno imaš? Šta jedeš?

Sto se tice ovog pica, koristio sam HydroStar, koje je bolje koristiti?

Imam 6 obroka dnevno, 3 - normalni obroci i 3 uzina gde uzimam kikiriki, soju, voce... I vode pijem vise od 2,5l dnevno.
Sačuvana
huhu
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Jul 30, 2014, 11:30:15 pre podne »

Dakle, pitanje bi bilo i KAKO, TJ. GDE SE ZNOJIŠ???

Da li se to javlja i u stanju mirovanja?

Znojim se po celom telu, pre svega ledja, ispod pazuha, prsa, i cela majica bude mokra, kao i donji deo tela, skroz.
U stanju mirovanja se javi retko, i kada se javi, to je zbog vremena.
Sačuvana
huhu
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Jul 30, 2014, 11:27:27 pre podne »

Pijes li neke "stimulative"?  Termogenike? Kofein, sinefrin...

Imas li neke hronične bolesti? Dijabetes, astma...?

Neke alergije?

Piješ li neke lekove? Čajevi?

Kako se hraniš?

Da li si napet? Imaš li nekih problema? Jesi li opterećen učinkom na terenu?

Ne, ne koristim nista od navedenog.

Alergija na prasinu. Imao sam i neke tufnice (kao kada ujede komarac, ali vise njih) - to je koprivnjaca vrvt. ali sam popio 3-4 Aerius tablete i sada je sve ok.

Ne pijem lekove, caj samo ujutru.

Gledam da se hranim sto zdravije, ne pijem gazirano, samo voda i cedjeni sokovi.

Nisam napet, ni opterecen ucinkom, kako bude, bice. :)
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Jul 29, 2014, 11:08:25 posle podne »

Inače, unos vode ni na koji način ne utiče na znojenje...kvalitetna i blagovremena nadoknada tečnosti i elektrolita(minerala, Na, K, Ca, Mg...) je od presudnog značaja za tvoj učinak na treningu i na terenu, kao i u fazi oporavka nakon treninga!  

Ni na koji način se ne lišavaj tečnosti...uvek kada ti se pije - pij!

Topla preporuka http://www.pansport.rs/Pove%C4%87anje-performansi/Izotoni%C4%8Dni-napici-i-gelovi/IO295-Hydrate-Perform-Powder.html

Kako se hraniš? Koliko obroka dnevno imaš? Šta jedeš?
« Poslednja izmena: Jul 29, 2014, 11:41:21 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Jul 29, 2014, 11:03:09 posle podne »

Inače, imamo i podelu hiperhidroze...

1. primarna fokalna hiperhidroza je stanje koje nije uzrokovano nekim drugim medicinskim problemom, i koje nije posledica nekih medikamenata.

Pojačano, preterano znojenje je stanje.

Ovakvo znojenje se najčešće javlja na odreĂ°enim delovima tela, kao što su dlanovi, tabani, pazušna regija, lice. Znojenje je uglavnom simetrično., zahvata podjednako levu i desnu stranu tela.

Najčešće počinje već u detinjstvu ili u periodu adolescencije, naročito kod znojenja dlanova i tabana. Iako većina obolelih ima barem jednu epizodu znojenja tokom nedelje, u toku sna nema znojenja.

2. sekundarna hiperhidroza je uzrokovana nekom drugom bolešću ili je neželjeni efekat nekih lekova. Ovde naziv sekundarna podrazumeva da je znojenje na drugom mestu, iza glavne bolesti ili stanja.
Znojenje zahvata znatno veće površine tela, često i čitavo telo, pa se naziva i generalizovana hiperhidroza. Za razliku od prethodno opisane primarne, ovi bolestnici se najčešće znoje tokom sna.

Dakle, pitanje bi bilo i KAKO, TJ. GDE SE ZNOJIŠ???

Da li se to javlja i u stanju mirovanja?
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Jul 29, 2014, 10:56:31 posle podne »

Pijes li neke "stimulative"?  Termogenike? Kofein, sinefrin...

Imas li neke hronične bolesti? Dijabetes, astma...?

Neke alergije?

Piješ li neke lekove? Čajevi?

Kako se hraniš?

Da li si napet? Imaš li nekih problema? Jesi li opterećen učinkom na terenu?
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Jul 29, 2014, 10:53:26 posle podne »

Ajmo za početak o znojenju  ;D

Zašto se znojimo?

Osnovna uloga znojenja jeste termoregulacija, odnosno održavanje telesne temperature pojačanim znojenjem kada je povišena spoljna temperatura, isparavanjem znoja ( evaporacijom) se ostvaruje efekat hladjenja...
Može da se javi i preko dana ili tokom noći po koži celog tela.

Drugi tip znojenja jeste emocionalno, koje je uvek dnevno, i uglavnom ograničeno na lice, pazuh, dlanove i tabane. Centri za ova dva tipa znojenja su odvojeni i nalaze se u različitim regijama mozga.

Na telu ima izmeĂ°u 2 i 5 miliona znojnih žlezda po celom telu.
Najgušći su na čelu, poglavini, dlanovima i tabanima.

Kod osoba koje nemaju hiperhidrozu, pri normalnoj telesnoj temperaturi i umerenoj spoljnoj, stvara se mala količina znoja. Ukoliko spoljna temperatura raste, aktiviraju se mehanizmi termoregulacije, koji teže da održe telesnu temperaturu na 37 C.

Znojenje koje se tada javlja je po telu, ali veoma malo na dlanovima i tabanima. Ali, ukoliko je udruženo sa emocionalnim faktorom i mentalnom napetošću, javlja se znojenje i na licu, dlanovima i tabanima. Pojačano znojenje je i tokom fizičke aktivnosti.
Sačuvana
huhu
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Jul 29, 2014, 09:47:08 posle podne »

Pozdrav svima, imam 17 godina i imam sledeci problem, a to je da sam poceo da se znojim mnogo vise nego sto je pre bilo uz isti intezitet treninga.
Tj. znojenje tokom treninga je bilo normalno, uglavnom ne bude mokra cela majica, nego oko pola. Imali smo kratku pauzu (2 nedelje), pa smo krenuli polako 4 dana pre priprema lagane treninge i 10 dana (2-3x dnevno) treninge u sklopu priprema. Vec na polovini priprema sam primetio  da se znojim vise nego sto je bilo.
Sada je proslo 3 dana od priprema, i posle vecerasnjeg treninga majica je bila mokra da se mogla iscediti, zalepi se za mene, kao i duks koji sam posle obukao preko majice i cela trenerka. A i prekjuce se isto to dogodilo.
Da li je uzrok tome povecan unos tecnosti? Unosim vise tecnosti jer mi se trazi. Ne bih rekao da je zbog vremenskih uslova, jer je vreme bilo OK na pripremama gde smo isli. Ovo mi se ranije nije dogadjalo nikada, a procitao sam da se ovakvo stanje naziva hiperhidroza.

Hvala unapred.  :)
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.094 sekundi sa 18 upita.