TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398432 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 23, 2024, 11:57:57 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Misljenje o treningu  (Pročitano 3111 puta)
Nikola.t
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Avgust 02, 2014, 12:41:32 posle podne »

1.kosi bench 10/10
2.ravni bench 4/10
Zašto ti je akcenat na kosom benču, a ne na ravnom? Nisi zadovoljan gornjim grudima ili?
Grudi su mi kao kod neke starlete :D Primetio sam da mi na kosom vise pumpaju,ali pocecu da rotiram...
Sad cu sledecih mesec dana da radim ravni 10 serija pa onaj tamo kontra kosi
Sačuvana
Nikola.t
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Avgust 02, 2014, 12:37:40 posle podne »

Imaš mnogo malo vežbi za noge. Za ramena silni potisci- ne valja.
Jel ti ovo radiš deset serija lat ili...? I to smanji
Koleno me boli dugi niz godina,tacnije iza kolena pa zbog toga manje radim noge...Umesto potisaka razne varijante letenja?Svaka prva vezba mi ima 10 serija,za ledja mi je to lat ali moze da se rotira
Sačuvana
A. Kolocka
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Avgust 02, 2014, 10:12:53 pre podne »

1.kosi bench 10/10
2.ravni bench 4/10
Zašto ti je akcenat na kosom benču, a ne na ravnom? Nisi zadovoljan gornjim grudima ili?
Sačuvana
Medalja se osvaja na treningu, na takmičenje samo odeš po nju.
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Avgust 02, 2014, 10:00:39 pre podne »

Moje mišljenje je da radis previse vežbi po mišićnoj grupi.Bolje da uradis 2-3 vežbe kako treba nego da radiš 6 vežbi.Ako uradis na  primer 4-6 serija mrtvog dizanja , zgibove 4 serija skoro do otkaza i veslanje u pretklonu sa odgovarajucom kilazom 3-4 serija 8-12 ponavljanja uradićeš dobar i kvalitetan trening za leĂ°a.Čak sam i siguran da ni ove 3 vežbe nećeš uspeti da uradiš baš pravilo i kako treba ako radiš sa odgovarajućom kilažom.Ako hoćeš da izgubiš kilažu to najvećim delom radiš u kuhinji.Moje mišljenje je da ovim programom samo beskorisno umaraš mišiće i da nećeš imati neke rezultate.
Pa onda bi mi trening trajao oko 20-30 min a imao bi jos snage...hvala na savetu

Probaj da uradiš tako kako sam ti rekao,pa mi javi da li ćeš imati snage :)
Sačuvana
Nikola.t
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Avgust 02, 2014, 08:52:57 pre podne »

Ako si ti zadovoljan onda nemoj nista da menjas. Taj veliki obim treninga ti zahteva odredjenu kolicinu energije, tako da ako bi ga smanjio morao bi i ishranu da malo redukujes.
Intenzitet se iskazuje kao procenat necijeg maximuma. Ako bi tvoj maksimum bio 100kg na jednom ponavljanju, jedna serija od 2 ponavljanja sa 90kg bi bila intenzivnija od 10 serija sa 10 ponavljanja jer bi ti vrv koristio 55, 60kg. Ono sto si ti racunao se zove tonaza.
Na tonazu sam i mislio :D ,mozda sam se lose izrazio...Mislio sam da je neko radio nesto slicno pa da vidim iskustva...Sto se tice klope tu sam u deficitu,mozda dan,dva nedeljno unesem malo vise nego inace a tada gledam da bude sto vise proteina.hvala na savetu
Sačuvana
Nikola Najdanovic
Aktivan član
Van mreže Van mreže

Personalni trener FISAF International

Fitness Portal
« Odgovor #6 poslato: Avgust 02, 2014, 08:02:47 pre podne »

Ako si ti zadovoljan onda nemoj nista da menjas. Taj veliki obim treninga ti zahteva odredjenu kolicinu energije, tako da ako bi ga smanjio morao bi i ishranu da malo redukujes.

Intenzitet se iskazuje kao procenat necijeg maximuma. Ako bi tvoj maksimum bio 100kg na jednom ponavljanju, jedna serija od 2 ponavljanja sa 90kg bi bila intenzivnija od 10 serija sa 10 ponavljanja jer bi ti vrv koristio 55, 60kg. Ono sto si ti racunao se zove tonaza.
Sačuvana
Nikola.t
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Avgust 02, 2014, 07:51:31 pre podne »

Moje mišljenje je da radis previse vežbi po mišićnoj grupi.Bolje da uradis 2-3 vežbe kako treba nego da radiš 6 vežbi.Ako uradis na  primer 4-6 serija mrtvog dizanja , zgibove 4 serija skoro do otkaza i veslanje u pretklonu sa odgovarajucom kilazom 3-4 serija 8-12 ponavljanja uradićeš dobar i kvalitetan trening za leĂ°a.Čak sam i siguran da ni ove 3 vežbe nećeš uspeti da uradiš baš pravilo i kako treba ako radiš sa odgovarajućom kilažom.Ako hoćeš da izgubiš kilažu to najvećim delom radiš u kuhinji.Moje mišljenje je da ovim programom samo beskorisno umaraš mišiće i da nećeš imati neke rezultate.
Pa onda bi mi trening trajao oko 20-30 min a imao bi jos snage...hvala na savetu
Sačuvana
Nikola.t
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Avgust 02, 2014, 07:49:17 pre podne »

Nema potrebe raditi toliko vezbi, neces ih izvoditi pravilno, 3-4 vežbe ti je sasvim dovoljno da pokidaš mišić, samo odredi najbolju kilažu za tebe i kidaj! Za leĂ°a 6, za noge 3 vežbe, pa ne ide to tako, hah :)
Zeza me koleno i i zato izbegavam da radim noge nesto puno,a i necu biti pro pa da mora bas da sve bude proporcijalno :D
hvala na savetu
Sačuvana
Nenad Zaga
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Avgust 02, 2014, 12:36:16 pre podne »

Nema potrebe raditi toliko vezbi, neces ih izvoditi pravilno, 3-4 vežbe ti je sasvim dovoljno da pokidaš mišić, samo odredi najbolju kilažu za tebe i kidaj! Za leĂ°a 6, za noge 3 vežbe, pa ne ide to tako, hah :)
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Avgust 01, 2014, 11:46:28 posle podne »

Moje mišljenje je da radis previse vežbi po mišićnoj grupi.Bolje da uradis 2-3 vežbe kako treba nego da radiš 6 vežbi.Ako uradis na  primer 4-6 serija mrtvog dizanja , zgibove 4 serija skoro do otkaza i veslanje u pretklonu sa odgovarajucom kilazom 3-4 serija 8-12 ponavljanja uradićeš dobar i kvalitetan trening za leĂ°a.Čak sam i siguran da ni ove 3 vežbe nećeš uspeti da uradiš baš pravilo i kako treba ako radiš sa odgovarajućom kilažom.Ako hoćeš da izgubiš kilažu to najvećim delom radiš u kuhinji.Moje mišljenje je da ovim programom samo beskorisno umaraš mišiće i da nećeš imati neke rezultate.
Sačuvana
Nikola Todorovic
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Avgust 01, 2014, 11:25:52 posle podne »

-ledja
1.lat 10/10
2.zgibovi 4/10
3.mrtvo dizanje 4/10
4.veslanje u pretklonu 4/10
5.veslanje bucicama 4/10
6.veslanje 4/10
-ramena
1.stojeci potisci 10/10
2.potisci iza glave 4/10
3.potisci bucicama 4/10
4.letenje 4/10
5.letenje-zadnje rame 4/10
-biceps i triceps
1.uski hvat 4/10
2.siroki hvat 4/10
3.bucice-razlicite varijante 4/10
1.stojeca ekstenzija 4/10
2.propadanja 4/10
3.potisak sa cela 4/10
4.kanap 4/10
-grudi
1.kosi bench 10/10
2.ravni bench 4/10
3.kontra kosi bench 4/10
4.razvlacenje bucicama 4/10
5.razvlacenje na masini 4/10
-noge,trbusnjaci
1.cucanj 10/10
2.iskorak 4/10
3.guranje na spravi(ne znam kako se zove)4/10
-trbusnjaci 2 vezbe po 100 ponavljanja
Razmak izmedju serija mi je u pocetku bio 1min,sada posle mesec dana mi je 40 sekundi.Kad imam snage onda radim i po 6 serija ove vezbe sto obicno radim po 4.Primetio sam da gubim masnocu,ali isto tako gubim i snagu....Zato ne mogu da dizem maksimalne tezine vec sam uvek na nekih 60-85 posto snage(zavisi od vezbe).Misici mi imaju lepsi oblik posle mesec dana nego za 4 meseca default treninga gde sam nabacio samo masu. To je neki modifikovani GERMANSKI trening.Cilj mi je da skinem salo 170 cm/77kg,nadam se da sam na dobrom putu jer sam sa br.34 smanjio na br.32 i jos su mi malo velike  :) Naravno uz dobru klopu.Prva vezba mi ima uvek 10 serija,sem ruku.Na prvi pogled 60-85 posto snage trening deluje dosta lako ali na primeru se vidi da nije tako:
recimo trening 100 posto,bench 4/10(recimo sa 100kg radi lakseg racunanja) to je 40 izbacaja po 100kg=4 tone,dok sa 60 posto radimo 10
serija sa 10 izbacaja po 60 kg,to je 100 izbacaja po 60kg=6 tona
Voleo bih da cujem mane ili predloge kako da unapredim program
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.102 sekundi sa 19 upita.