TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398419 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 05:16:02 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 4 5 [6] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Povreda zgloba...  (Pročitano 13665 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Avgust 19, 2014, 07:30:01 posle podne »

bandaža je potrebna naredne 2-3 nedelje, obavezno pri treninzima i utakmicama - ona je zaštitna, da se ne pogorša povreda...
bandaža mora biti čvrsta.
pri trčanju (ako je pravolinijsko, po rvnom, bez neravnina) može samo to bez bandaže....
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Avgust 19, 2014, 07:28:23 posle podne »

ok, potrebno je odredjeno vreme da zarasu ligamenti... do tada - oprez!
- obavezna bandaža pri utakmicama i na treninzima
trčanje po ravnoj podlozi - neravnine su opasne da se ne obnovi povreda
- potrebne su vežbe jačanja potkolenice i propriocepcije..
Sačuvana
mister
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Avgust 18, 2014, 07:28:32 posle podne »

Pozdrav Ognjene,

Ne znam da li si vidio datum kada sam postavio,proslo je skoro 10 dana od povrede,ali izgleda da nije nista strasno.

Znaci povredu sam imao u Subotu ujutro (proslu),vec u Utorak ja sam poceo normalno da treniram (naravno sa bandazom),u Subotu (prije 2 dana) odigrao sam i utakmicu.Nema bola osim kada naglo  izvrenm nogu,inace ovako pravolinijski mogu sve da radim sa nogom.Na utakmici sam se malo stedio (mada kolko je to moguce na utakmici) i na svu srecu nisam imao opet neki nezgodan "pokret".

Otok i dalje malo postoji (posle 10 dana) ali bas malo,a prije 2-3 dana bio je dosta veci,tako da se povlaci.

Ocigledno da nije nesto strasno,vjerovatno sam samo  istegao ligamente,jos ne mogu 100% da treniram,danas na treningu sam 2 puta osjetio bol kada sam malo nezgodno stao ali je brzo proslo,nadam se da ce proci brzo.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Avgust 18, 2014, 03:54:51 posle podne »

Povreda je delimicno pucanje ligamenata, potrebno je mirovanje od treninga 10ak dana da zaraste. Sada u ovoj fazi je potreban prekid aktivnosti i terapija - cilj je smanjenje otoka.
Javi za 2-3 dana, kako ide, pa da dobijes program vezbi za brzi oporavak i oovratak na teren...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Avgust 18, 2014, 03:47:09 posle podne »

Prekid trening za sada, hodanje moze po ravnom pravolinijski sa elasticnom bandažom.
Sedenje sa podignutom nogom...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Avgust 18, 2014, 03:39:56 posle podne »

Nosi elastični zavoj i uzimaj kapsule chimoral forte 3x1 na dan. ElSticni dobro zategnes - od noznih prstiju motaj do iznad zgloba.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Avgust 18, 2014, 03:38:23 posle podne »

Za sada prekini treninge. Lokalno izmasiraj ledom otok 2-3x na dan po 7min, posle leda utrljaj Gavez gel 2-3x preko dana, apred spavanje hepatrombin gel.
Sačuvana
mister
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Avgust 11, 2014, 12:09:48 pre podne »

Znam i ja to,slazem se,samo je problem sto ja zivim u mjestiu gdje nema ortopeda,ima na 30 km od mene,morao bih izvaditi uput pa za 2 dana poci do ortopeda,a mislim da ce mi se ovo sanirati za 2 dana :)...

Evo danas oko 40 sati od povrede situacija je dosta bolja,mogu da hodam bez problema,bez boli,pa cak i da radim skip,jedino postoji taj otok koji je poprilican samo me on brine,ali stavljacu i dalje led i mazati nesto,pa cemo vidjeti..
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Avgust 10, 2014, 01:11:26 posle podne »

Ja ti mogu dati jedan savet kao sportista i neko ko je u krugu sportista,a to je da je napametnije da odeš kod sportskog lekara da uradi detalajn rpegled i da vidi da li je sve na mestu ili da li si možda isteglio neki ligament.I onda da ti da vežbe i pravu terapiju.
Sačuvana
mister
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Avgust 09, 2014, 10:12:31 posle podne »

Pozdrav Ognjene,cest sam clan na forumu,pa me vjerovatno znas,jer sam postavljao vec vise puta neka pitanja :) ...imam 18 god. treniram fudbal,danas na treningu (kao za inat) povredim zglob tj. bas nekako nezgodno doskocim na njega pri skoku,u prvi mah pomislih "slomih nogu" (jer sam taj isti zglob,doduse sa unutrasnje strane slomio prije 4-5 godina,tada sam bio u gipsu 2 mjeseca)....medjutim ovo mi ne izgleda bas tako strasno,tako da nisam ni isao kod doktora,ne znam da li bi trebalo ali mislim da ne....razocaran jer mi pocinje prvenstvo i ja necu moci odigrati prvu utakmicu,ne znam koliko uopste ovo moze trajati i kada uopste mogu poceti sa treninzima...

Znaci radi se o spoljasnjem zglobu,natekao je prilicno (mada ne izgleda mi tako drasticno),mogu da idem ali prilicno osjecam bol,kada duzem odmaram ili lezim i onda krenem da hodam tu me prilicno boli dok se to malo ne razgiba i onda nekako mogu ici,

Danas sam drzao 2-3 puta led po 15-20 min,i namazao sam nekim kremama (tigrov gel,konjski balzam,to sam nasao u kuci,vjerujem da ne moze odmoci)

Evo slike otoka 

http://www.dodaj.rs/f/8/wS/3BCqHfme/09082014457.jpg

http://www.dodaj.rs/f/3Y/u2/KYdV3Si/09082014458.jpg

http://www.dodaj.rs/f/2Y/sn/4PSOCtpl/09082014464.jpg

http://www.dodaj.rs/f/l/Yn/4Xv5eiKF/09082014468.jpg

Znaci,pretpostavljam da su kosti sve u redu,jer me prakticno zglob ne boli,jedino ta oteklina,vjerovatno sam istegao ligamente,koja je tvoja preporuka i kada bi trebalo stanje da se smiri,jer mi je prakticno svaki dan dragocjen (i dosta gubim ako propustim jedan trening,mada znam da ove povrede nisu bas bezazlene i da treba odmarati) 

Pokreti su naravno ogranicene,ne mogu skroz da pomjeram nogu u svim pravcima kao na "normalnoj" nozi
« Poslednja izmena: Avgust 09, 2014, 10:14:11 posle podne od strane mister » Sačuvana
Stranice: 1 ... 4 5 [6] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.076 sekundi sa 17 upita.