Ništa bez doktorove online ordinacije u ovom sportu  

Evo me drugi put u 2-3 godine, kad posmilim za šta sam se javio prvi put, skontam da kako vreme prolazi u powerlifting sportu čovek sve manje obraća pažnju na manje bolove i zatezanja, jer je to deo svakodnevice. Danas se najviše zabrinem ako bap ništa ne zateže na treningu  

Elem, ovaj put se javljam sa malo ozbiljnijom povredom. Dakle, u pitanju je kuk. Simptomi su sledeći:
- dosta jak bol u desnom kuku pri silaženju niz stepenice, ili penjanju uz stepenice. 
- teško ulazim-izlazim iz kola
- pre neki dan sam ležeći nekoliko minuta na strani/leðima skontao da mi je desni kvadriceps potpuno utrnuo. Kad sam promenio položaj kuka, imao sam onaj ''burning sensation'', krv se valjda počela vraćati u mišić
- posle istezanja i pregibanja na foam roller-u bude mi mnooooogo lakše, ali kasnije se bol opet javi. Na neki način imam manji bol kad istežem piriformis. Bol lociram u tom delu ispod i iznad velikog trohantera, kad prelazim foam rollerom preko..  
- bol je više sa prednje strane, ne ide na gluteus
- boli na dodir tik ispod femura, odnosno trohantera sa spoljne strane, i možda 2-3 cm ispod niz butinu, ne dalje
- bol je dosta jak u predelu pokreta kada idem u čučanj dole, na pola puta, kada kolena krenu napred. Posle 3-4 serije zagrevanja bol prestane skoro u potpunosti. Ali pre neki dan se 5-6 sati posle treninga i sledeće jutro javio tako snažno da sam morao malo da ćopam na desnu da ne boli...
Nisam imao nikakve padove ili jače čučnjeve u poslednje vreme. Sve je to bilo na nekih 60-70% od maxa. Uglavnom, sad sam već u fazi zakazivanja pregleda, nekog snimanja i malo ozbiljnijeg pristupa. Malo sam počeo da kopam po guglu, ali bože sačuvaj šta sve može biti, čovek najbolje da se sahrani odmah kad vidi te online samodijagnoze i varijante... priznajem, nije da nisam svašta pomislio