TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398406 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 11:47:48 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 4 5 [6] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Rucni zglob\koren palca  (Pročitano 14780 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Septembar 17, 2014, 04:10:50 posle podne »

Probaj da lokalno masiras lagano ledom 3-5min, posle utrljaj lioton gel.
3x na dan
Sačuvana
laki.gringo
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Septembar 15, 2014, 11:38:31 posle podne »

Pozdrav, hvala ti sto si se javio.

Pada nije bilo sigurno, to sa sigurnoscu tvrdim. Isto tako, ne secam se da je neka vezba dovela do ove povrede jer sam prvi put bol osetio kada sam se protezao kuci u krevetu posle spavanja (secam se da sam zaspao cudno, na ruci). Ne iskljucujem mogucnost da je tokom treninga osteceno nesto, ali ja to nisam tada primetio. Znaci, na treningu nisam primetio bol niti pri radu vezbi. Tek kuci nakon spavanja. A danas osecam bol pri vezbama, ali to me nisi pitao.

Kada je povreda tek nastala (jun otprilike) secam se da sam skoro bez problema radio sklekove. Sada sam opet pokusao i mogu da radim, nema jakog bola. Tacnije, javlja se bol, ali u zavisnosti od polozaja palca. To samo kada radim sklek. Ukoliko samo savijem ruku u taj polozaj, nema bola. Ako ti znaci, bench press mi nije pravio ni najmanje probleme sto se tice ove povrede. Zezaju me vezbe gde je hvat uzi od sirine ramena, konkretno onaj triceps potisak sa cela dvorucnom sipkom.

Bol se javlja (najjaci, najkonkretniji) pri pokretima kao na slici 4 koju sam postavio. Saka savijena na dole, skoro pod 90 stepeni, palac je gotovo nemoguce pokrenuti ka unutra.

Ne idem vec 3 dana na trening, ali nema nekih vecih promena da kazem. Mozda je malo manje osetljivo, ali i dalje se bol javlja pri odredjenim pokretima.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Septembar 15, 2014, 07:59:16 posle podne »

Da li boli ako bi se namestio u položaj za sklek?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Septembar 15, 2014, 07:58:41 posle podne »

Pozdrav,  dobrodošao na pansport forum,
Kliko imas godina?
Da li si osetio da je neka konkretna vezba dovela do nastanka povrede?
Da li je bilo pada na šaku?
Sačuvana
laki.gringo
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Septembar 13, 2014, 10:36:16 posle podne »

Pozdrav Pedja,

Pre jedno 2 meseca, kada sam se probudio, prilikom protezanja u krevetu, osetio sam ostar bol u predelu rucnog zgloba, ali prillikom pomeranja palca iskljucivo. Aktivno se bavim bodibildingom, ali pre toga nisam osecao bol u toku treninga, tako da ne znam da li je povreda sa treninga ili ne. Svakako da opterecenja u teretani mogu ostetiti zglobove i doprineti ovakvoj povredi, ali ne mogu da tvrdim kada je tacno povreda nastala, samo da sam tog jutra prvi put osetio simptome. Mislio sam da sam uvrnuo zglob ili lose spavao, pa nisam obracao paznju. Vreme je prolazilo i ja evo i dan danas imam isti problem.

Simptomi tj bol se najcesce javlja ujutru, kada se tek probudim. Verovatno jer se telo ohladi, zglob, tetive sve, i tada mi je jako tesko pomerati palac i saku u odredjenim smerovima. Kasnije kako dan odmice, kada malo pokrenem sake, bol postaje slabiji, tj nije osetljiv na tako male pokrete kao ujutru, vec sada moram vise da savijem saku ili palac, da bih osetio bol. Medjutim, bol je prisutan.

Evo par slika, oznacio sam crvenim krugom zonu koja je bolna. Poredjenjem sa drugom sakom, ne vidi se neki otok, crvenilo niti bilo sta.

Jako mi je tesko da objasnim kada se bol javlja, tako da ako nije najjasnije, molim te pitaj, objasnicu ponovo. Naime, kada mi saka stoji ravno ispruzeno, ova povredjena ima dosta manji luk kretanja levo-desno iz zgloba od leve koja je zdrava. To je prva situacija. Zatim, kada saku savijem na dole osecam blag bol u predelu zgloba, na strani gde je palac (posto je desna ruka, znaci levi deo zgloba). U toj poziciji (saka savijena na dole) kada palac pomeram na unutra osecam vec dosta jaci bol u zglobu. Moj neki licni utisak je da je neka zila, tetiva, sta god, koja je vezana za palac, istegnuta, ispala iz lezista, i pri tim pokretina "udara" u zglob sto izaziva bol. Bas takav osecaj, da ta tetiva seta levo-desno, "struze" od nesto i to izaziva bol.

U teretani mi je npr najveci problem izazivala vezba za triceps, kada lezeci na klupi vrsim potisak sa cela dvorucnom sipkom. I generalno, kada su mi sake uze od ramena, taj potez stvara neprijatnost, jer mi je desna saka (povredjena saka) savijena na levo ( a rekao sam vec da joj je taj opseg savijanja levo-desno dosta kraci od zdrave sake).

Nadam se da sam dobro objasnio sta me muci, da si razumeo, i da mi mozes pomoci. Ako ti treba bilo kakva informacija, molim te pitaj, ako ti znaci, mogu i uzivo da dodjem kod tebe (iz Beograda sam). Stvarno sam ocajan, izludjuje me ova povreda. Unapred hvala!
« Poslednja izmena: Septembar 13, 2014, 10:38:19 posle podne od strane laki.gringo » Sačuvana
Stranice: 1 ... 4 5 [6] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.123 sekundi sa 17 upita.