TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398406 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 11:28:52 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] 3 4 5 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pomoc, ako je ima  (Pročitano 8732 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #47 poslato: Oktobar 22, 2014, 10:13:40 pre podne »

pri kojim pokretima su trenutno prisutni bolovi?

na osnovu toga će te dobiti program - obavezno je led 7 minuta blago masiranje bolnog mesta + utrljati posle leda lioton gel (3x na dan)...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #46 poslato: Oktobar 22, 2014, 10:11:21 pre podne »

koliko je dana prošlo od ove poslednje povrede?
da li su bolovi i sada prisutni?
da li se vratilo na stanje kao pre guranja kutije?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #45 poslato: Oktobar 22, 2014, 10:09:29 pre podne »

Hvala na pitanju, sve je islo ok, dok se nisam u cetvrtak na poslu povredio. Izgleda da sam iscasio kuk. Hteo sam neku plocu od gipsa da pomerim kolenima dok sam stajao uspravno i kako sam je cimuo tako me ukocilo u kukovima (kada sam budala - od toliko zaposlenih u firmi ja sam uzeo da nesto preuredjujem u kancelariji i tako se povredim). Bio sam kod kiroprakticara i kaze da mi je namestio. Kaze da izgleda povredu kuka vucem jakoooo dugo. Sada mi je sve bolje i bolje, mada me i dalje po malo zateze. Dobio sam neku mast IHTIOL-KAMFOR da mazem kako bi mi se to zamirilo...
http://postimg.org/image/lvdfgon99/
povreda koju ste imali pre neki dan nije iščašeje kuka - to je veom teška povreda.
radi se o tetivno-mišićnoj povredi (sa elemtima i istegnuća ligamenta sakroilijačnog zgloba...)
Uz ovu terapiju sa gelovima, da li treba da se istezem ili tako nesto. Koliko traje oporavak?
dok je bolnost posle povrede - led + gel.... istezanja i vežbe ne u bolnoj fazi.

Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #44 poslato: Oktobar 22, 2014, 10:05:35 pre podne »

Hvala jos jednom na interesovanju za moj problem, znam da sam dosadan, ali Vi ste jedini koji ste mi sve brzo i tacno ukazali na problem i kako da se isti resi. Tako reci Vi ste mi jedina nada.
Tri meseca po lekarima i doktorima, potroseno skoro 1000€ na razne terapije itd i nista dok me Vi niste posavetovali...
Hvala jos jednom.

Isao sam na neku masazu kod jednog izuzetno masera (slep momak), da li mogu da nastavim sa tim?
u bolnoj fazi masaža nije preporučljiva - eventualno može, ali pažljivo.... izbegavati masiranje bolnog mesta...
Sačuvana
zoranb
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #43 poslato: Oktobar 21, 2014, 11:41:35 pre podne »

Hvala jos jednom na interesovanju za moj problem, znam da sam dosadan, ali Vi ste jedini koji ste mi sve brzo i tacno ukazali na problem i kako da se isti resi. Tako reci Vi ste mi jedina nada.
Tri meseca po lekarima i doktorima, potroseno skoro 1000€ na razne terapije itd i nista dok me Vi niste posavetovali...
Hvala jos jednom.

Isao sam na neku masazu kod jednog izuzetno masera (slep momak), da li mogu da nastavim sa tim?
« Poslednja izmena: Oktobar 21, 2014, 11:47:29 pre podne od strane zoranb » Sačuvana
zoranb
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #42 poslato: Oktobar 21, 2014, 11:37:58 pre podne »

Hvala na pitanju, sve je islo ok, dok se nisam u cetvrtak na poslu povredio. Izgleda da sam iscasio kuk. Hteo sam neku plocu od gipsa da pomerim kolenima dok sam stajao uspravno i kako sam je cimuo tako me ukocilo u kukovima (kada sam budala - od toliko zaposlenih u firmi ja sam uzeo da nesto preuredjujem u kancelariji i tako se povredim). Bio sam kod kiroprakticara i kaze da mi je namestio. Kaze da izgleda povredu kuka vucem jakoooo dugo. Sada mi je sve bolje i bolje, mada me i dalje po malo zateze. Dobio sam neku mast IHTIOL-KAMFOR da mazem kako bi mi se to zamirilo...
povreda koju ste imali pre neki dan nije iščašeje kuka - to je veom teška povreda.
radi se o tetivno-mišićnoj povredi (sa elemtima i istegnuća ligamenta sakroilijačnog zgloba...)
Uz ovu terapiju sa gelovima, da li treba da se istezem ili tako nesto. Koliko traje oporavak?
Sačuvana
zoranb
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #41 poslato: Oktobar 21, 2014, 11:36:38 pre podne »

- da li boli podizanje noge u stranu (ležeći ili stojeći)?
- da li boli podizanje noge u napred (ležeći ili stojeći)?
bolelo je odmah posle povrede, sada ne bas.
Sačuvana
zoranb
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #40 poslato: Oktobar 21, 2014, 11:35:36 pre podne »

da li je bol koji se tada pojavio (i postoji i sada) pojačanje bola koji je do sada postojao ili je to novi bol?
Da bol postoji i sada, ali dosta manje nego kada sam se povredio. Toliko me bolelo da kada sedim i pokusam da se ustanem, nisam mogao dok se nebih rukama po butini ka gore podizao. Sada mogu normalno da ustanem, ali me konstantno zateže. Nije novi bol vec je upitanju taj tj onaj stari i isti bol. Sad sam bas pao u depresiju jer konacno sam poceo bolje da se osecam i evoga opet. ufffffff
Sačuvana
zoranb
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #39 poslato: Oktobar 21, 2014, 11:33:22 pre podne »

da li je bol koji se tada pojavio (i postoji i sada) pojačanje bola koji je do sada postojao ili je to novi bol?
Da bol postoji i sada, ali dosta manje nego kada sam se povredio. Toliko me bolelo da kada sedim i pokusam da se ustanem, nisam mogao dok se nebih rukama po butini ka gore podizao.
Sačuvana
zoranb
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #38 poslato: Oktobar 21, 2014, 11:31:52 pre podne »

pretpostavljam da ste pokušali da pravom nogom u kolenu gurnete kutiju, pri čemu se javio bol?
Baš tako :)
Sačuvana
zoranb
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #37 poslato: Oktobar 21, 2014, 11:31:12 pre podne »

da li je bio pokret guranja nogom (u predelu kolena) - prema napred ili u stranu?
Pokret je bio ka napre...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #36 poslato: Oktobar 21, 2014, 10:22:42 pre podne »

Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #35 poslato: Oktobar 21, 2014, 10:20:22 pre podne »

- da li boli podizanje noge u stranu (ležeći ili stojeći)?
- da li boli podizanje noge u napred (ležeći ili stojeći)?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #34 poslato: Oktobar 21, 2014, 10:19:09 pre podne »

lokalno na bolno mesto treba lagano masirati ledom 5-7 minuta 3x na dan. posle leda treba utrljati lioton gel...
jednom na dan se može koristiti i deeprelief gel (npr pred spavanje...)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #33 poslato: Oktobar 21, 2014, 10:16:30 pre podne »

Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3 4 5 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.083 sekundi sa 17 upita.