TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398432 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 23, 2024, 11:53:53 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pocetnicki efekat u teretani  (Pročitano 2177 puta)
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #12 poslato: Novembar 11, 2014, 10:26:38 posle podne »

Bices je manji misic i porpuno drugaciji oblik misica kao i duzina tetiva i pripoja .
Sačuvana
darkrider
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Novembar 11, 2014, 09:27:44 posle podne »

Trening snage i hipertrofije su ti potrebni uz akcenat da pravilno naucis da vezbas i da intezitet bude primeren tvojim mogucnostima,705 od maksimuma 8 do 12 ponavljanja,pauze izmedju serija 1 minut.
Nikako nemoj da budes u deficitu ,tvoj procenat masti je u razumnim granicama i vremenom ce biti nizi,a raspored nutritijenata je dobar .

Hvala, nadam se da ce jakim treninzima i sve to srediti, ali ja uzimam sad kilae koje mogu dici 8-12 puta, to sam bas danas radio, ali opet ne osecaj neki preteran pump kad sam radio bendz i to, ali kad radim biceps naravno osetim, ali moguce zato sto su totalno razliciti
Misicna napumpanost zavisi i od energetskih resursa ( kreatin fosfat i glikogen) ,od oporavka od predhodnog treninga i unerih amino kiselina ,kao i od misicne izolacije i kontrole pokreta.
ali opet ja kad radim npr. potisak bucicama na kosoj klupi (17,5kg u obe ruke) i lepo radim polako spustam izvucem 8-12 ponavljanja, ali opet ne osecam ono kao sto osecam npr. kad odradim biceps curl, ali nebitno
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Novembar 11, 2014, 09:23:55 posle podne »

Trening snage i hipertrofije su ti potrebni uz akcenat da pravilno naucis da vezbas i da intezitet bude primeren tvojim mogucnostima,705 od maksimuma 8 do 12 ponavljanja,pauze izmedju serija 1 minut.
Nikako nemoj da budes u deficitu ,tvoj procenat masti je u razumnim granicama i vremenom ce biti nizi,a raspored nutritijenata je dobar .

Hvala, nadam se da ce jakim treninzima i sve to srediti, ali ja uzimam sad kilae koje mogu dici 8-12 puta, to sam bas danas radio, ali opet ne osecaj neki preteran pump kad sam radio bendz i to, ali kad radim biceps naravno osetim, ali moguce zato sto su totalno razliciti
Misicna napumpanost zavisi i od energetskih resursa ( kreatin fosfat i glikogen) ,od oporavka od predhodnog treninga i unerih amino kiselina ,kao i od misicne izolacije i kontrole pokreta.
Sačuvana
darkrider
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Novembar 11, 2014, 09:03:37 posle podne »

Ako se budeš dobro hranio sa dosta proteina i složenih uh moguće je i to.Kao što kažeš mlad si i ako imaš mrz metabolizam sve je moguće,ja na primer i kada dobijam na kilaži dobijam sve čisto.Zašto ne počneš da radiš trening po mišićnim grupama, mogu ja da ti napišem neki moj preglog trening programa koji bi radio za početak ?
ukoliko zelite mozete mi poslati u inbox, ali  sto se tice misica pitanje je koliko i sta mogu dobijati, ali cisto sumnjam da cu dobijati 500g cistih misica mesecno.

Koliko cega ces dobijati niko ne moze tacno da ti kaze unapred. Postoje nacini da se te dve telesne komponente prate ali zasto bi se zamarao s tim u tvojim godinama. Kalorijski deficit niti je zdrav niti ti je potreban. Previse informacija ume sa zbuni coveka. Tebi je prvenstveno potrebna zdrava rutina koja ce ti preci u naviku.

Bilo koji 'program' na netu da nadjes sa 2 do 4 vezbe po vecim misicnim grupama je dobar za tebe.
hvala puno na savetu, sve je dobrodoslo
Sačuvana
darkrider
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Novembar 11, 2014, 09:01:15 posle podne »

Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Novembar 11, 2014, 08:58:47 posle podne »

Sačuvana
Nikola Najdanovic
Aktivan član
Van mreže Van mreže

Personalni trener FISAF International

Fitness Portal
« Odgovor #6 poslato: Novembar 11, 2014, 08:53:49 posle podne »

Ako se budeš dobro hranio sa dosta proteina i složenih uh moguće je i to.Kao što kažeš mlad si i ako imaš mrz metabolizam sve je moguće,ja na primer i kada dobijam na kilaži dobijam sve čisto.Zašto ne počneš da radiš trening po mišićnim grupama, mogu ja da ti napišem neki moj preglog trening programa koji bi radio za početak ?
ukoliko zelite mozete mi poslati u inbox, ali  sto se tice misica pitanje je koliko i sta mogu dobijati, ali cisto sumnjam da cu dobijati 500g cistih misica mesecno.

Koliko cega ces dobijati niko ne moze tacno da ti kaze unapred. Postoje nacini da se te dve telesne komponente prate ali zasto bi se zamarao s tim u tvojim godinama. Kalorijski deficit niti je zdrav niti ti je potreban. Previse informacija ume sa zbuni coveka. Tebi je prvenstveno potrebna zdrava rutina koja ce ti preci u naviku.

Bilo koji 'program' na netu da nadjes sa 2 do 4 vezbe po vecim misicnim grupama je dobar za tebe.
Sačuvana
darkrider
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Novembar 11, 2014, 08:36:07 posle podne »

Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Novembar 11, 2014, 08:31:55 posle podne »

Sačuvana
darkrider
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Novembar 11, 2014, 08:06:22 posle podne »

Koliko mi se čini potrudio si se da se informišeš oko ishrane i to me jako iznenaĂ°uje.Sve pohvale za to :)
Da dobijaćeš više mišića u početku jer kao što sma kažeš to je novina za tvoje telo.Jel imaš već neki trening program u planu ?
Sto se tice te ishrane i toga, naucio sam sve lepo da brojim kalorije blabla, zato sto sam stalno ulazio u taj deficit sa ciljem da skinem salo, a mislim da sam se samo unistavao, no nebitno, a sto se tice treninga i plana pa nemam, ali i gledam personalne trenere i to naplacuju, a ja evo odvojio pare za teretanu plus ishrana, skola.. ali ako ne nadjem nesto, mislim radicu full body svaki drugi dan, pa posle cu videti sta cu, a u vezi ovog mog sala, mislim nema mnogo, ali da li to moze nekako otici? Znam da se u isto vreme ne moze topiti salo i dobijati misicna masa, ali opet u mojim godinama sve je moguce, metabolizam brz i sve(ne znam da li ovo ima veze sa brzinom metabolizma, ali mnogo pijem vodu, pijem minimuum 5 litra na dan, nekad i 8, pijem iz case od 500ml, toliko mi se trazi to je nenormalno, prvo sam mislio da imam secer u krvi, ali isao sam na pregled i sve, zdrav ko dren)
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Novembar 11, 2014, 07:55:59 posle podne »

Koliko mi se čini potrudio si se da se informišeš oko ishrane i to me jako iznenaĂ°uje.Sve pohvale za to :)
Da dobijaćeš više mišića u početku jer kao što sma kažeš to je novina za tvoje telo.Jel imaš već neki trening program u planu ?
Sačuvana
darkrider
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Novembar 11, 2014, 07:46:53 posle podne »

Pozdrav, nov sam na forumu, a poceo sam da idem u teretanu, imam 65kg,176cm, 15 i po god, mislim da imam oko 14% bf, zelim misicnu masu, a ovo salo nekako da izgubim, posto sam sada u godinama gde naravno trebam dobijati dosta misica, valjda, e sada ranije sam stalno ulazio u deficit sa ciljem da se izdefinisem, a samo sam gubio misicee, planiram da jedem oko 2500-2600kalorija sto mislim da mi je dovoljno da dobijam 1kg mesecno (e sada da li ce sve to biti salo ili pola pola ne znam, zavisi od moje ishrane) e radio sam bodyweight vezbe ono i napredovao sam, a moje pitanje je da li cu sada kao pocetnik dobiti vise misicne mase u teretani ?(novina za moje misice i moje telo) i cuo sam da u ovim godinama mogu u isto vreme gubiti salo i dobijati misice, i jednom sam od persnoalnog trenera cuo "ukoliko zelite izgubiti masne naslage, radite na misicnoj masi"

Svaki savet je dobrodosao, hvala
i sta kazete sada na 120-150g proteina, 60-80g masti i oko 300-350g uh, sto bi ukupno iznosilo 2600 kalorija :D
Nadam se da cemo resiti moj problem tj. moje pitanje.
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.09 sekundi sa 18 upita.