TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 395148 Teme od strane 25007 Članovi Poslednji član: mileddd

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
April 27, 2024, 04:49:34 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 72 73 [74] 75 76 ... 102 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Vaš današnji cheat meal  (Pročitano 140652 puta)
TwinSix
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4430


« Odgovor #432 poslato: Maj 11, 2016, 01:20:15 posle podne »

Ja govorim o kobasicama koje smo mi pravili za kampovanje. Ide meso, masnoca i zacini. Ali ide dosta masti. Te iz mesare ne bih koristio.
Sačuvana
Kolev Nenad
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1451


« Odgovor #431 poslato: Maj 11, 2016, 10:43:26 pre podne »

Drugar mi radi u preradi mesa i svega sam se naslusao, tako da batalite to...Ozbiljne gadosti.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #430 poslato: Maj 11, 2016, 10:30:02 pre podne »

Cudes od mesa i masti u svakoj varijanti i razmeri...

All natural...  ;D
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4430


« Odgovor #429 poslato: Maj 11, 2016, 06:44:13 pre podne »

Ma naravno da pomenuta sprža nije "eliksir zdravlja"...ali neka to bude naš dragi "masni cheat"...

Ako moram da čitujem zar to uvek moraju da budu slatkiši i grickalice i sl...neko to budu čvarci, sprža, kulen, kavurma...1 nedeljno u 1 obroku, neće biti problema...  ;)

Mada o ukusima ne treba raspravljati  ;D
+1
Ne mora cheat uvek biti nešto slatko. Onomad sam napisao u ovoj temi da ću se odvaliti od kobasica sa roštilja, pa me je neko pitao zašto je to cheat...a ko zna da pravi kobasice za roštilj znao bi koliko masnoće mora tamo da ide...nije to ni blizu sprže ali nije ni kvalitetan obrok.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #428 poslato: Maj 10, 2016, 08:59:32 posle podne »

Ma naravno da pomenuta sprža nije "eliksir zdravlja"...ali neka to bude naš dragi "masni cheat"...

Ako moram da čitujem zar to uvek moraju da budu slatkiši i grickalice i sl...neko to budu čvarci, sprža, kulen, kavurma...1 nedeljno u 1 obroku, neće biti problema...  ;)

Mada o ukusima ne treba raspravljati  ;D
Sačuvana
belgrade style
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1203


« Odgovor #427 poslato: Maj 10, 2016, 02:18:19 posle podne »

Ja ne volim ništa od tih švargli, kavurmi, pa čak nisam ljubitelj ni  čvaraka i slanine. Ali ovo je nešto što uvek mogu da jedem mada je jako teško i retko nabavim.
Sačuvana
radovicmiladin86
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1486

« Odgovor #426 poslato: Maj 10, 2016, 11:19:55 pre podne »

Ja koji sam odrastao na cvarcima, svargli, krvavici uvek sam za to da sve probam a ovo mi fino izgleda svakako :)
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
********
Van mreže Van mreže

Poruke: 12783


Never give up!

« Odgovor #425 poslato: Maj 10, 2016, 11:03:32 pre podne »

Nisam ni ja bas neki ljubitelj ovakvih stvari.
Ja bih pre nesto konkretno.. jagnjetinu,prasetinu onako lepo pecenu :)
Kada se sme naravno.
Sačuvana
leevu
Redovan član
****
Van mreže Van mreže

Poruke: 603


« Odgovor #424 poslato: Maj 09, 2016, 08:37:05 posle podne »

E dzej, kakav si to builder gadljiv na masti :D
Sačuvana
Terror
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1800


terroristes

« Odgovor #423 poslato: Maj 09, 2016, 12:52:54 posle podne »

I jeste mnogo dobro... :D :D :D uvek kad  me put nanese u Leskovac obavezno svratim na sprzu...
Sačuvana
Nase ce sjene hodati po Becu ,lutati po dvoru , plasiti gospodu...
radovicmiladin86
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1486

« Odgovor #422 poslato: Maj 09, 2016, 12:48:43 posle podne »

Zvuci mnogo dobro :)
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #421 poslato: Maj 09, 2016, 11:12:54 pre podne »

Pokusaj objasnjenja  ;D

Pri kraju topljenja masti, na dnu kazana ostavi se oko kilogram čvaraka. Njima se dodaju skuvana bela dzigerica, sitno iseckano meso skuvane svinjske glave, a neki domaćini dodaju i propržena, prethodno dobro očišćena svinjska crevca. Masu zatim treba pržiti na blagoj vatri. Sve vreme, čvarke povećom kutlačom treba dobro pritiskati uz zid kazana, kako bi se iz njih ocedila suvišna mast. Postupak traje sve dotle dok se masa dobro ne zarumeni, ne postane kompaktna i vlaknaste strukture. Tada se ocedi suvišna mast, masa se posoli, neko je i zaljuti, i zatim vrati u kazan da bi se dopržila. Nakon toga, masa se ubaci u gazu, ili reĂ°e tkano domaće platno, zaveže se "načetvoro" i okači, kako bi se ocedila preostala mast. Služi se kao predjelo (toplo ili hladno), uz dodatak sitno iseckane turšije, ili turšije u njenoj veličini.

Sačuvana
belgrade style
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1203


« Odgovor #420 poslato: Maj 09, 2016, 11:03:56 pre podne »

Jedva sam se snasao i za ovo malo. Ali se trud isplatio. To je specijalitet juga Srbije, sprza. Sto kaze Slavisa, idealno za keto :D
Nesto na foru cvaraka ali opet malo drugacije.
Sačuvana
radovicmiladin86
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1486

« Odgovor #419 poslato: Maj 09, 2016, 10:59:12 pre podne »

Sta je to?  ???
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #418 poslato: Maj 09, 2016, 10:54:37 pre podne »

To brate moj, idealno za keto - domaca sprza!

 :)  ;)  :D  ;D  :o

Nista bez mrs  :P
Sačuvana
Stranice: 1 ... 72 73 [74] 75 76 ... 102 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.13 sekundi sa 18 upita.