TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399323 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 23, 2024, 07:03:13 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 [3] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Opsesivnost u radu  (Pročitano 11544 puta)
TashaBG
Gost
« Odgovor #8 poslato: Februar 21, 2008, 12:12:21 pre podne »

Mislim da nas narod nije takvog mentaliteta i vaspitanja da bi karijeru stavio ispred svega.
Sačuvana
Nitro
Gost
« Odgovor #7 poslato: Februar 20, 2008, 11:17:39 posle podne »

Ju....
Sačuvana
stefy
The unfuckable
Napredni član
Van mreže Van mreže

"You are very cute,but I am on diet":)

« Odgovor #6 poslato: Februar 20, 2008, 10:26:51 posle podne »

Tebe placaju da ides u skolu? :D

da :D :D zato i idem...
Sačuvana
My imaginary friend thinks you have serious problems...
The Mickey
Only rage gives me strenght!!!
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Oculus ex Inferni

eXplode FORUM!!!
« Odgovor #5 poslato: Februar 20, 2008, 10:23:39 posle podne »

Tebe placaju da ides u skolu? :D

Sačuvana
"In Nomeni Patri Et Fili Spiritus Sancti"
Dark Angel....Maybe dark but still Angel

stefy
The unfuckable
Napredni član
Van mreže Van mreže

"You are very cute,but I am on diet":)

« Odgovor #4 poslato: Februar 20, 2008, 10:21:22 posle podne »

Imam nekoliko starijih kolega na poslu za koje moze da se kaze da su radoholicari. Ponekad pomislim da im se ceo zivot vrti samo oko posla. Meni to bas zalosno izgleda....
Sto se mene tice....hmm....na poslu radim toliko samo da ne kazu da sam beskoristan :)
Ne volim da idem na posao, ne volim da radim, lenj sam.....ali mora se pa mi to i ne predstavlja neki veliki problem...sto se mora nije tesko.
Uostalom glavna, ako ne i jedina motivacija, mi je to sto bukvalno radim da bih zaradio za suplemente i ishranu...:)

a zasto ja idem u skolu? da bi dobio pare, da bi deo sacuwao za suplemente... :D :D :D :D
Sačuvana
My imaginary friend thinks you have serious problems...
The Mickey
Only rage gives me strenght!!!
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Oculus ex Inferni

eXplode FORUM!!!
« Odgovor #3 poslato: Februar 20, 2008, 10:16:43 posle podne »

Imam nekoliko starijih kolega na poslu za koje moze da se kaze da su radoholicari. Ponekad pomislim da im se ceo zivot vrti samo oko posla. Meni to bas zalosno izgleda....
Sto se mene tice....hmm....na poslu radim toliko samo da ne kazu da sam beskoristan :)
Ne volim da idem na posao, ne volim da radim, lenj sam.....ali mora se pa mi to i ne predstavlja neki veliki problem...sto se mora nije tesko.
Uostalom glavna, ako ne i jedina motivacija, mi je to sto bukvalno radim da bih zaradio za suplemente i ishranu...:)
Sačuvana
"In Nomeni Patri Et Fili Spiritus Sancti"
Dark Angel....Maybe dark but still Angel

daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Februar 20, 2008, 09:59:15 posle podne »

not me ;)
možda to i ne treba javno da pišem (možda šefovi čitaju) ali zaista imama život pored posla.. što naravno ne znači da posao ne radim dobro ;)

Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #1 poslato: Februar 20, 2008, 12:33:44 posle podne »

Zivot savremenog coveka zahteva izuzetno veliku posvecenost radu radi obezbedjivanja licne egzistencije, i pritom je veoma tesko naci vremena za privatni zivot. Normalno da je nekad potrebno poslu posvetiti vise vremena, ali ukoliko ne postoji granica u posvecenosti radu, ovo moze da predstavlja velik psiholoski problem, odnosno vodi do opsesivnosti u radu, i takve osobe nazivamo "radoholicari". U takvim slucajevima, osoba potpuno ignorise ljude oko sebe, prijatelje, porodicu, slobodno vreme ne postoji, sve je vezano samo za rad.

Neki od simptoma koji upucuju na ovakvo stanje:

- osobu jedino moze da usreci posao
- slobodno vreme, san (spavanje), provod, opustanje i sl. - ne postoje u njihovom zivotu i deluju im kao gubljenje vremena
- cak i posle kraja radnog vremena, jedina misao koja im se vrti u glavi je naravno posao
- potpuna predanost poslu
- postepeno zahladjivanje odnosa - retki pozivi prijatelja, gubitak prijatelja
- pojavljivanje zdravstenih problema - bolovi u ledjima, glavobolja, smanjen apetit...

Sta bi trebalo preduzeti da se ovakvo stanje promeni na bolje?
svakodnevno odvojiti barem malo vremena za sebe i za razgovor sa dragim ljudima - partnerom, decom, prijateljima, porodicom, po mogucnosti razgovor u kojem glavna tematika nije placanje racuna i stres na poslu... ljude oko sebe ne shvatati samo kao ljude koji vam oduzimaju dragoceno vreme za rad vec kao osobe koje su tu u vasem zivotu da bi vam ulepsale zivot i vas zajednicki odnos treba negovati.
Briga o svom telu i zdravlju podrazumeva vreme za redovne obroke, po mogucnosti kvalitetne, i vreme za sport i rekreaciju u umerenoj meri, sto utice pozitivno kako na telo tako i na psihu.
Realno razmisljanje o ciljevima u buducnosti i osvrt na dosadasnji uspeh i zalaganje, osvrt na to koliko ste zadovoljni svojim zivotom.

Psiholozi kazu da se radoholicari cesto BOJE slobodnog vremena, odnosno da je rad najbolja opcija za iskoriscavanje tog vremena, jer u suprotnom i ako im ostane slobodnog vremena nemaju kako da ga provedu, odnosno ne znaju da uzivaju...  :(

koliko je ovo sve opasno i cemu sve vodi, procenite sami...  licno smatram da u zivotu mora postojati "ono nesto" i da su srecne osobe koje znaju da uzivaju, u pravim trenucima, naravno.
 :)
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.106 sekundi sa 17 upita.