TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398473 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: Jelena Nedeljkovic

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 26, 2024, 12:09:46 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 7 8 [9] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Povreda diskusa  (Pročitano 19684 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Decembar 19, 2014, 02:10:48 posle podne »

Kad budes dobio program napisaću ti i program za teretanu...
Svakako, biće vežbi koje treba da izbegavaš, a treba da radis male tezine, veći broj ponavljanja...
Istezanja su jako važna (uvek na kraju treninga,  kada su zagrejani mišići) i treba da se rade obavezno(!)
Plivanje je odlicno za ledja  i treba da što češće radis trening plivanja 2-3Ă— nedeljno....
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Decembar 19, 2014, 02:05:31 posle podne »

Mozeš mi nabrojati vezbe koje radis od terapeuta...
Na osnovu toga ću ti napraviti program šta da radiš...
Za sada, pretpostavljam da vezbe koje si dobio od terapeuta radis svakodnevno, trebalo bi da ubacis vezbe istezanja za zadnju lozu i donja ledja...
Sačuvana
Marko()
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Decembar 18, 2014, 11:58:01 posle podne »

Radim vezbe za jacanje ledja i stomaka sto mi je terapeut rekao i od pre nekoliko nedelja sam krenuo plivanje nekih 3x nedeljno, a od sledece nedelje planiram da pocnem da radim i fizicko.
« Poslednja izmena: Decembar 19, 2014, 11:40:18 posle podne od strane Marko() » Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Decembar 18, 2014, 11:46:27 posle podne »

Da li radiš neke treninge/vezbe trenutno?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Decembar 18, 2014, 11:43:40 posle podne »

Trebalo bi da radis istezanja za donja ledja i zadnju ložu...
Sačuvana
Marko()
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Decembar 18, 2014, 11:38:05 posle podne »

Nisam radio ta istezanja, a fali mi 5,6 cm do poda.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Decembar 17, 2014, 02:24:59 posle podne »

Koliko se u pretklonu mozeš spustiti do poda sa pravim kolenima? (Koliko cm fali od vrhova prstiju do poda?)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Decembar 17, 2014, 02:23:44 posle podne »

Da li si ti radio neka istezanja (ne pasivno na spravi, sa tegovima), nego da stanes u neki polozaj pa da se istezeš? (npr pretklon?)
Sačuvana
Marko()
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Decembar 16, 2014, 09:58:02 posle podne »

A istezanja sam radio i za ledja i za lozu. U pocetku na krevetu legnem tako da mi vise samo potkolenice, zatim mi stave tegove na stopala i onda tako visim oko 10 min, a od skoro su me prebacili da istezanja radim na ovoj spravi:
Sačuvana
Marko()
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Decembar 14, 2014, 12:57:56 pre podne »

Evo slike nalaza...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Decembar 13, 2014, 10:58:03 pre podne »

Da li si radio istezanja za ledja, zadnju ložu?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Decembar 13, 2014, 10:57:01 pre podne »

Pozdrav Marko, da li mozes da slikaš ili prepises nalaz magnetne rezonance?
Sačuvana
Marko()
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Decembar 12, 2014, 07:34:01 posle podne »

Pre nego sto pocnete da citate- molio bih vas da lepo procitate i ako mozete da mi pomognete i da me posavetujete!!!
Inace ja sam Marko iz Valjeva, imam 18 godina i treniram karate(tacnije trenirao sam) :)
Negde otprilike u martu ove godine javio mi se problem u donjem delu ledja tj. bolovi koji nisu bili jakog intenziteta ali su bili konstantni tako da pored toga sto su bili neprijatni strasno su i izludjivali(mada me je i ranijih godina bolelo u odredjenim polozajima kao sto su nepravilan cuceci polozaj sa savijenim ledjima i dugo stajanje, ali je to bilo retko,a od marta je to postalo dosta ozbiljnije). Isao sam prvo kod doktora opste prakse i oni su mi govorili kako to nije nista strasno i kako sam ja samo naglo izrastao i da treba da odmorim malo, pijem poneki brufen i viramin B i to je sve. Medjutim, posto to vremenom nije prolazilo trazio sam uput za specijalistu(fizijatra) i on me je pregledao i takodje rekao da nije nista strasno, nego da ja odmorim sa treninzima i fizickim vaspitanjem 2 meseca,terapije 15 dana i dao mi je uput za magnetnu rezonancu. Ali ni posle terapija nije bilo nista posebno bolje. Kada je stigao snimak sa magnetne fizijatar mi je reako da je u pitanju povreda tri diskusa,nastala kao posledica treninga, i da su to sada potencijalne "bombe", da moram da cuvam, da ne smem vise da dizem nista tesko, da ne smem da boravim u dosta hladnom, da bih trebao prestati trenirati karate, i da ako ne budem cuvao dobro ledja mogao bih zavrsiti u kolicima. Tako da me je strasno upalsila , da sam morao da se obratim i jednom stricevim poznaniku iz Beograda koji radi u Partizanu kao fizioterapeut, jer sam hteo da cujem misljenje vise ljudi, pogotovo onih strucnijih. On me je pregledao i takodje je pogledao snimak magnetne, ali dosta ozbiljnije i posvecenije, i rekao da je jedan diskus vise povredjen a dva manje i da je to posledica treninga u ranoj mladosti(inace treniram karate od 8 godine), ali da to nije nista ozbilno, da se to javlja kod dosta sportista, samo sto ovi mladi doktori se ne susrecu cesto sa takvim povredama pa ne znaju bas najbolje, da ima dosta sportista koji su imali slicnih problema a koji se nastavili da se bave profesionalno sportom nakon toga. Rekao je da samo treba da odorim nekih 6 meseci sa svim aktivnostima, kako bi se to lepo smirilo i zaraslo i da bih trebao ici na terapije, ali posto je on iz Bg preporucio mi je jednog valjevskog privatnog fizioterapeuta, i da ce posle toga to sve biti dobro i da cu moci nastaviti sa svim aktivnostima kao i do tada. Tako da sam krajem jula krenuo na terapije kod tog coveka, isao sam 20 dana, posle toga odmarao 7 i poceo da radim svakodnevno vezbe za jacanje misica i 2 puta nedeljno idem kod njega na istezanje. Evo sad je decembar i jos radim te vezbe i mogu vam reci da mi je sada bolje, nema vise onih ranijih konstantnih i neprijatnih bolova, samo par puta mi se javio isti ili slican bol( poslednji put pre nekih 15 dana i tad me je bolelo od kada sam ustao ujuztu pa sve do uvece dok nisam odspavao 2 sata,i on je bio najozbiljniji ovi ostali su bili slabiji i kraci) ali ne znam zbog cega, taj fizioterapeut kaze da nije to nista da ce biti dobro, mozda je promena vremena, a boli me jos uvek kad stojim dugo i kad na primer stojim duze u savijenom polozaju(kao kad se vezu pertle na patici) pa kad se ispravim tad zaboli.
Sad me interesuje vase misljenje o sve tome, da li smatrate da je to neka ozbiljnija povreda, da li cu posle svega moci da se vratim treninzima borilackih vestina(posto planiram da upisem kriminalisticko-policijsku akademiju i trebalo bi uskoro da pocnem da se spremam), teretani i svakom vidu vezbanja?
Ako je neko imao slicnih problema, neka mi kaze svoja iskustva.
Saveti, preporuke, misljenja.

HVALA VELIKO UNAPRED!!!
Sačuvana
Stranice: 1 ... 7 8 [9] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.105 sekundi sa 17 upita.