TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398429 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 10:39:34 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pozdrav ljudi,evo mene nazad :)  (Pročitano 4786 puta)
stefke.the.doctor
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Mart 05, 2015, 05:18:21 posle podne »

osnovni problem je što nakon povrede nisi povratio pun obim pokreta u laktu - opružanje 180 stepeni (!)
da li si prošao punu rehabilitaciju nakon skidanja gipsa?
Jesam,ali su se lekari vise posvetili zglobu i za lakat su rekli da je sigurno povezan sa zglobom i da ce proci vremenom samo od sebe.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Mart 05, 2015, 02:19:37 posle podne »

da li radiš istezanja za lakat?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Mart 05, 2015, 02:19:11 posle podne »

pogledaj txt o govedjem želatinu
http://www.pansport.rs/tekstoteka/zdravlje/govei-elatin-za-zdrave-zglobove.html
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Mart 05, 2015, 02:18:11 posle podne »

takodje, uzimaj dosta antioksidanasa
- sveže voće i povrće
- multivitamine (cedevita i sl....) - važni su vitamini c, e, a...

+ govedji želatin (izvor kolagena)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Mart 05, 2015, 02:14:28 posle podne »

od suplementacije možeš uzeti neki od preparata
- elasti joint http://www.pansport.rs/Zastita-zglobova/LB529-Elasti-Joint.html
ili
- joint tech (ovaj preparat ti je na akciji trenutno u pansportu) http://www.pansport.rs/Zastita-zglobova/DY311-Joint-Repair.html

« Poslednja izmena: Mart 05, 2015, 02:16:32 posle podne od strane Ognjen Pedja Tutorov » Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Mart 05, 2015, 02:10:54 posle podne »

unos proteina je ok, pazi samo na unos kalorija i prirast kg telesne mase...
višak kalorija ide u telesne masnoće, tj masnu a ne mišićnu masu...

koliko si visok, težak (trenutno)?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Mart 05, 2015, 02:09:21 posle podne »

osnovni problem je što nakon povrede nisi povratio pun obim pokreta u laktu - opružanje 180 stepeni (!)
da li si prošao punu rehabilitaciju nakon skidanja gipsa?
Sačuvana
stefke.the.doctor
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Februar 28, 2015, 08:48:25 posle podne »

Zdravo druze,hvala na odgovoru i na dobrodoslici. :)
- Lakat me boli i dole kako da kazem sa zadnje strane gde je lakatna kost i napred,na zavrsetku bicepsa i pocetak podlaktice. Kada guram ruku da je ispravim (i dalje ne mogu do kraja),boli me tu tik ispod bicepsa,znaci tu negde kod vene pa mozda jos malo ispod..taj deo me boli kao misisc taj da mi se isteze i da ne moze dalje. A ovaj deo nazad kod kosti me boli malo ka unutrasnjoj strani,tj. ka kuku,ta tetiva.. da da,posle gipsa i povrede,i evo jos uvek ne mogu da ga ispravim.
-Mleka ajde da kazem da popijem litru dnevno,cesto to bude i vise..+ casu ili dve jogurta (balans,1% m.m.) i recimo svaki drugi dan sir,ili ella ili balans..tako da mislim da sa kalcijumom stvarno nemam problema. Da napomenem jos jednom da mi je zglob stvarno trenutno u odlicnom stanju,i pored ta dva preloma koja sam imao mogu da vezbam bez problema i bolova u istom.
-Proteina gledam naravno dnevno da bude 2g/kg,pa koliko mi mogucnosti dozvoljavaju,ugl. napredak se vidi i u ogledalu,na vagi.. (od 9. januara do danas imam oko + 6 kg).
-Od suplementacije nista trenutno ne uzimam,i hteo sam da pitam ovde na forumu za vase savete i iskustva za supl. za zglobove.
-Pozdrav! :)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Februar 28, 2015, 12:28:05 pre podne »

suplementacija za zglobove?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Februar 28, 2015, 12:27:38 pre podne »

ne forsiraj udaranje u džak zbog skorog preloma...
unosiš dovoljno mleka, mlečnih proizvoda?
kalcijum?
proteini?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Februar 28, 2015, 12:26:20 pre podne »

pozdrav, dobrodošao nazad  :)
gde boli lakat, u kom delu?
problem sa ispravljanjem lakta je posle gipsa i povrede?
Sačuvana
stefke.the.doctor
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Februar 24, 2015, 11:50:50 posle podne »

Dobro vece ljudi... evo mene opet,ne znam da li me se secate,evo link od teme koju sam zapoceo i u kojoj smo pisali-http://www.pansport.rs/forum/index.php?topic=198145.0 ...
-Ovako stoje stvari: Pratio sam forum sve ovo vreme dok 'nisam bio tu'...ali nisam trenirao sve vreme,da budem tacniji-od 26. oktobra 14 do 09. januara 15...imao sam neku nezgodu na poslu,pao sam sa 9 metara i slomio levi rucni zglob i zeznuo lakat i petu,tako da sam taj period proveo u gipsu (do 08. decembra 14),a posle i na terapijama... Ovo mi je drugi put da lomim isti zglob-baksuz..i to je to sto sam lomio,sem toga nikad' nista...
-Znaci jedno mesec dana nakon skidanja gipsa sam krenuo ponovo da treniram,malo po malo i evo sada sam se skoro skroz vratio u formu..kazem skoro jer jos uvek imam problema sa laktom,jer su doktori njega manje-vise izostavili i usredsredili se na zglob..mislim da sam tetive zeznuo i ne mogu jos uvek ruku skroz da ispruzim,kada guram ruku ka ispruzenju nedostaje jos malo,tacnije od ramena do prstiju mi nije prava vec ostaje malo savijena u laktu,pa zbog toga ne mogu bas sve vezbe da radim,ali vecinu mogu...zglob je da kazem super,odlicno podnosi treninge sa opterecenjem (posto sam na masi) i tako... Drago mi je da vam se ponovo javljam i da sam se vratio u nas svet.. :)
-Ishranu ne znam da li da vam pisem,da ne duzim mnogo... ugl. sve klasicno za masu-ovsene,pirinac,krompir,meso,mleko,jaja,riba,jogurt,sir,povrce,gledam da jedem na svaka 2 sata..imam jako brz metabolizam i kada se najedem da ne moze vise da mi stane,ponovo sam za jedno sat i po vremena gladan... od suplemenata trenutno ne koristim nista...
-Hteo sam da vam se javim,cujem vasa misljenja i iskustva o slicnim povredama i pitam nesto..: Posto sam na masi,koliko vise treninga dnevno mogu uticati na to? Recimo primer od danas-oko pola 3 sam otisao u teretanu,nekih 20-ak min. sam udarao dzak,nakon toga oko sat vremena sam radio biceps i uvece,oko 9h trcao 3km (2x1.5)..? Pozdrav!

EDIT: Moderatori,ako nisam postavio temu u odgovarajuci forum molim vas da je premestite,nisam nasao gde bi mogao da otvorim ovakvu temu pa sam je smestio ovde..
« Poslednja izmena: Februar 25, 2015, 12:53:08 posle podne od strane stefke.the.doctor » Sačuvana
Stranice: 1 [2] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.17 sekundi sa 18 upita.