TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398429 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 09:17:17 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: hijetalna hernija ili nesto drugo?  (Pročitano 4212 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Mart 05, 2015, 07:14:31 posle podne »

Što se tice namestanja želuca - ne mogu da se izjašnjavam (nije zvanična procedura, nije sasvim logicno po medicinskom tumacenju hijatus hernije, po patofizillogiji...), nisam protivnik procedura koje nisu u sklopu zvanične (zapadne) medicine, kada one imaju smisla (kiropraktika, lecenje biljem....).
Što se tice nameštanja zeluca - nemogu da sagledam poznavajući anatomiju, patofillogiju... na kom principu se procedura izvodi....
Sa druge strane, važno je da se osećaš bolje (!) To je najvažnije.
Cilj svake procedure lecenja je da se dodje do poboljšanja tegoba!
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Mart 05, 2015, 06:54:03 posle podne »

Da li si se nekada lecio od astme ili bronhitisa?

Da li si pio sodu bikarbonu?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Mart 05, 2015, 06:52:00 posle podne »

Pritisak je uredan, dobro je da je ekg ok.
Spirometrijski nalaz je FEV1 79% na donjoj granici za laku opstrukciju, vise FEF25%, 50%, 75% - ukazujuvna postojanje izvesne opstrukcije malih disajnih puteva (vrednosti 40-50 u tvom slučaju)...

Da li imas osećaje gusenja, da ne mozes da nadišeš?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Mart 05, 2015, 06:48:03 posle podne »

Pozdrav,  da li je zapusen nos?
Sačuvana
nanke
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Mart 04, 2015, 11:16:04 posle podne »

Zdravo, opet ja sa svojim zdravstvenim problemima, osjecam se ko onaj hipohondar Jezdimir ali ja vise ne znam sta cu od ovih tegoba :( Godinama muku mucim sa povremenim problemima sa disanjem, lupanjem srca, probadanjem u prsima...
Problemi s disanjem su mi najveca tegoba, ja se i ne sjecam ali roditelji kazu da sam kao dijete imao ceste napade gusenja, uglavnom smirilo se tamo do ako se dobro sjecam moje 22-ge godine (sad mi je 32 godine) kada sam imao napad gusenja, ne znam da li se radilo o ponovoj aktivaciji bronhitisa/astme, panicnog napada, anksioznosti, problema sa zelucem ili udruzenih bolesti, ali od tada sam posjecivao mnoge doktore, uradio X nalaza i jos nikadan isam dobio pravu dijagnozu niti znam sta mi je.
Idemo redom, EKG u redu, radio ga vise puta, kako privatno tako i u sklopu ljekarskog na poslu, pritisak vecinom 120/80 +/-10
Sumnjao na kandidu jer imam i nadutost, pretjerano lucenje pljuvacke, peckanje u grlu a i test s casom vodom je pokazao da imam kandidu, uradio briseve usta i jezika na bakterije i kandidu i nemam je.
Krvi nalazi u redu.
Radio UZ srca i u redu je, mada imam diskretni prolaps (otvarao sam temu povodom toga)
Radio UZ stitnjace i hormone i u redu su.
Slikao pluca i u redu su, radio sam i spirometriju jedan pulmolog kaze da je nalaz uredan (FVC: 72.4, FEV 1 je 79.6 ) dok drugi kaze "fizikalno na plucima nalaz uredan uz lako produzne expirij.  SP02,100%  te plucna funkcija; komp,spirometrija i KPV registruju smanjenje protoke u srednjem /fef50%:52,3% / i malim / fef25%: 41,05/ disajnim putevima uz ocuvanu  ventilatornu rezervu.
DG rhinitis alerg chr."
Tu sam dobio neke Avamys za nos i pumpicu (korikosteroidi) za pluca ali od koje mi nije bilo nista bolje, cak mi se stanje i pogorsalo, imao sam jake glavobolje od prskanja Avamysa u nos, a od pumpice mi se desavalo da me jos vise steze u prsima :( prijavio doktorici na sta mi je rekla da je to nemoguce te rekla da umisljam i da je to na psihickoj bazi nakon cega sam odustao od nje. Vidite, ne bjezim od toga da je u mom zivotu bilo stresa, anksioznosti, ali ovo s korikosteroidima definitivno nije samo u glavi, znam da su korikosteroidi osnova u lijecenju Astme ali meni ne odgovaraju.
Vratim se kod doktorice opste prakse i tako prijavim tegobe, kaze moguce je da uopste nije astma nego da imam hijetalnu herniju, dobijem uputnicu za gastrologa ali da bi mi uopste zakazao termin moram izvaditi ponovno hrpu nalaza a onda cu opet dobiti termin za 3-4 mjeseca... tako malo krenem citati o herniji i vidim da se hoce javiti kod stresa, prejedanja, cak i povracanja... elem kod mene je svega toga bilo.
Cekajuci da izvadim sve ove nalaze cujem za namjestanje zeluca kod kiroprakticara i danas odem, ne znam ljudi da li je to ubleha i da li je moguce da bez gastroskopije ili nekog ozbiljnog pregleda daju dijagnozu, elem nisam govorio koje su mi tegobe osim nadustosti, ali covjek kad mi je poceo namjestati zeludac kaze da je skroz pomjeren i da pritisce dijafragmu, pitao me da li mi srce brzo lupa, konstatovao da plitko disem... poslije sam osjetio kako pulsira zeludac i malo me je bolilo dok je namjestao, cak mi je i oko vrata pritiskao, plecke, uglavnom krckao sam sav :)  poslije toga evo nemam nadustosti, povremeno podrigujem ali nemam problema sa disanjem, ne znam kakvo ce stanje biti prilikom fizickog napora jer mi je receno da moram mirovati 3 dana pa za 10 dana jos jednom da dodjem. Prije bi izgubio dah cak i u toku razgovora sto mi je posebno smetalo jer na poslu primam puno poziva, ali sudeci po tome kako sad pricam nemam vise ni taj problem. Znam da ovdje ima doktora pa me zanima sta medicina misli o namjestanju zeluca rukama, jel to neka ubleha i da li je prestanak tegoba kod mene u stvari autosugestija?
Da li je moguce da me ovoliko godina u stvari zezala ta zelucana kila i ako jeste sta ubuduce, da li mogu trenirati, kiroprakticar kaze da mogu nakon 3 dana, do tad mi je dao neke upute u vezi ishrane i da se ne zamaram fizicki.

« Poslednja izmena: Mart 04, 2015, 11:18:30 posle podne od strane nanke » Sačuvana
Stranice: 1 [2] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.1 sekundi sa 19 upita.