TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 397972 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: JamieLoYaK

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2024, 03:32:41 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] 3 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Glutamin u kombinacija sa?  (Pročitano 8404 puta)
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #27 poslato: Novembar 09, 2015, 02:18:17 posle podne »

"Serving size" je 3 tablete( kaplete )...tako da "po uzimanju" najmanje 3 tablete...uvek "na prazan zeludac", dakle, bar 20-30 min pre obroka( ako uzimas pre obroka)...
Sačuvana
laki100
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: Novembar 09, 2015, 01:02:42 posle podne »

ne razumem kako pre svakog obroka po neku ili kako?
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: Novembar 08, 2015, 01:31:31 pre podne »

Ako mene pitaš, zbog svoje brzine, suplemente na bazi amino kiselina bih "ostavio" za periode, pre i posle treninga i izmeĂ°u obroka...dok bih se pred spavanje odlučio za neki suplement na bazi kazeina ili bledn( proteinsku mešavinu)...poenta priče je da imaš postepen dotok a.k. tokom noćnog sna...a suplementi amino kiselina veoma brzo po unošenju prelaze u krvotok( nema "gubljenja vremena na varenje"), ali su ukupne količine gradivnih materija( amino kiselina) veoma male...tako da...  ;)

Najbolje bi bilo da svom telu "pružiš" kvalitetan obrok pre počinak - proteini visoke biološke vrednosti + zdrave masti + malo vlakana-povrće( posniji sir + jegrasti plodovi...ili...grilovana skuša sa salatom od povrća)...na taj način dobijaš "produženo oslobaĂ°anje gradivnih materija"...
Sačuvana
laki100
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: Novembar 06, 2015, 10:03:18 posle podne »

uzeo whey ove amino kiseline i omega 3...a jel moze 3 pre trening 3 posle i 3 pred spavanje inace ja sam 90kg...?
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: Novembar 06, 2015, 09:51:08 posle podne »

http://www.pansport.rs/Aminokiseline/Aminokiseline-u-tabletama/DY1215-Super-Amino-6000.html
Uzeo sam ove amino bile na nekoj promo ceni kazu da su dobre..moze neko da mi kaze kako je najbolje da ih pijem.?

Znači i proteinski suplement i BCAA i glutamin i amino kiseline?

Ili si se na kraju odlučio samo za amino kiseline?

Moja preporuka bi bila da ih uzimaš pre i posle treninga( obavezno), kao i izmeĂ°u obroka( po potrebi)...serving size - 3 tablete( kaplete)...  ;)
Sačuvana
laki100
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: Novembar 06, 2015, 04:09:57 posle podne »

http://www.pansport.rs/Aminokiseline/Aminokiseline-u-tabletama/DY1215-Super-Amino-6000.html
Uzeo sam ove amino bile na nekoj promo ceni kazu da su dobre..moze neko da mi kaze kako je najbolje da ih pijem.?
Sačuvana
laki100
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: Novembar 05, 2015, 11:14:14 posle podne »

ok..hvala...znaci BCAA nema potrebe da pijem pred spavanje samo pre i posle treninga..
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #20 poslato: Novembar 05, 2015, 07:41:00 posle podne »

Jedna od mogućih kombinacija/doza bila bi:

- pre treninga: 5-10 g glutamina + 5-10 g bcaa
- posle treninga: isto
- pred spavanje: 5-10 g glutamina
- Omega 3 možeš nekoliko kapsula dnevno, npr. po jednu uz svaki obrok. Ne možeš se predozirati. :)
Sačuvana
laki100
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: Novembar 05, 2015, 06:53:12 posle podne »

A jel mozete samo jos da mi kazete kako da pijem glutamin,BCAA i Omega3 ..mislim sta da pijem pre sta posle treninga i koliko? I shto se tice ovih Omega 3 pise da se pije jedna kapsula dnevno.?
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: Novembar 05, 2015, 03:53:24 posle podne »

Da se okanemo spinovanja price oko skidanja viska masti...ako ti treba detaljan savet tu smo...a po pitanju suplemenata, istih nikad dosta...jasni prioriteti, poznavanje upotrebne vrednosti suplemenata, laksi i odabir istih...a i ekonomicnija upotreba...

Prvo pitanje koje bi sebi trebalo da postavis je koliko sredstava imas na rasploganju da bi izdrzao "sirok front" odabira suplemenata u nekom duzem periodu...manje komplikovanja, manje rasplinjavanja...vise logike i ekonomisanja rasplozivim sredstvima...

I Dusanov predlog Power glutamina ce odlicno odraditi posao...
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: Novembar 05, 2015, 03:45:54 posle podne »

Po mom misljenju to su mala pakovanja, tako da ako bi koristio neke optimalne doze kratko bi ti trajala.A u ovom sportu za sve je potrebno puno vremena  i strpljenja tako i za suplementaciju.
Sačuvana
laki100
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Novembar 05, 2015, 03:34:39 posle podne »

Cilj mi je da skinem vishak masti..zato sa hidratima ne preterujem..sutra idem do pan sporta pa cu uzeti bcaa glutami  i omega 3..a sto se tice ovog glutamina sto sam naveo u predhodnom postu da li radi posao ili da uzmem neki drugi.?
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Novembar 05, 2015, 03:30:25 posle podne »

Slazem se sa Slavisom po pitanju suplemenata u prahu, ne samo kada je bcaa u pitanju vec je i sa ostalim suplementima slucaj da je prah puno isplativiji od kapsula.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Novembar 05, 2015, 03:20:12 posle podne »

Po pitanju BCAA podjednako dobra i ekonomicna varijanta su BCAA u prahu...razmisli koliko gr BCAA imas po kapsuli Nitro-X?

Preporuka...

http://www.pansport.rs/Amino-kiseline/BCAA/PS469-Power-BCAA-211.html

Unos hidrata zavisi od cilja...kao sto rekosmo, sve "realno delujuce dijete" u svojoj osnovi imaju manipulacije unosom hidrata( rotacije, low-carb , keto)...tako bi trebalo razmisliti o tome...

A kako stojis sa izvorima masti i dnevnim unosom istih...?

http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/najee-greke-u-fazi-rada-na-skidanju-masnih-naslaga.html

Sačuvana
laki100
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Novembar 05, 2015, 01:39:44 posle podne »

sto se tice proteina vec sam rekao da nisam ispod 150gr dnevno a UH oko 200gr dnevno...ne znam da li da povecam UH ili je dovoljno 200gr..? ps- jel moze predlog za BCAA.?
da li moze ova kombinacija:
http://www.pansport.rs/Amino-kiseline/Glutamin/TW460-Glutamine-Fuel-powder.html
http://www.pansport.rs/Aminokiseline/BCAA/SN113-Nitro-X.html
http://www.pansport.rs/Esencijalne-masne-kiseline/NI107-Omega-3-Fish-Oil-1000-mg.html
« Poslednja izmena: Novembar 05, 2015, 01:53:31 posle podne od strane laki100 » Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.043 sekundi sa 14 upita.