TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 397972 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: JamieLoYaK

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2024, 03:18:36 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 3 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Glutamin u kombinacija sa?  (Pročitano 8403 puta)
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #42 poslato: Decembar 08, 2015, 10:29:37 posle podne »

Meni ume da zasmeta tolika količina vode odjednom, tako da sam počeo sve da ispijam sa maksimalno 2 - 2 i po dcl pre treninga (u drugim situacijama nije problem). Bućka mi mnogo u stomaku, pa mi ometa prvu trećinu treninga. :)
Sačuvana
Kolev Nenad
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #41 poslato: Decembar 08, 2015, 10:22:22 posle podne »

400 ml... Ja samo kad pijem bcaa sa ukusom napravim u vise vode i ohladim pa bude osvezavajuce :)
Sačuvana
g3n1u5
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #40 poslato: Decembar 08, 2015, 10:18:36 posle podne »

Mozes sve bez problema u isti sejker da stavis, ne opterecuj se time :)

Hvala. :) A količina vode za ovih 20g?
Sačuvana
Kolev Nenad
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #39 poslato: Decembar 08, 2015, 10:14:28 posle podne »

Mozes sve bez problema u isti sejker da stavis, ne opterecuj se time :)
Sačuvana
g3n1u5
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #38 poslato: Decembar 08, 2015, 09:51:59 posle podne »

Jedna od mogućih kombinacija/doza bila bi:

- pre treninga: 5-10 g glutamina + 5-10 g bcaa
- posle treninga: isto
- pred spavanje: 5-10 g glutamina
- Omega 3 možeš nekoliko kapsula dnevno, npr. po jednu uz svaki obrok. Ne možeš se predozirati. :)

Jedno laičko pitanje u vezi ove kombinacije pre treninga. Da li tih 20g suplemenata može ići zajedno u istu flašu vode? I da li je potrebno 250ml vode za svakih 5g ili može sve u pola litra?
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #37 poslato: Novembar 11, 2015, 11:57:58 pre podne »

masti su mi oko 60gr dnevno...ribu ne volim toliko da jedem pa je i nesto ne jedem u zadnje vreme..a i treba vreme da se spremi..sto se tice tog jednog dana naravno da se ja necu prezderavati,2l koka kola posto je mng volim pljeskavica ili pica i pola chokolada...to bi tako otp izgledalo :)

Ma koka-kola...hm, jedino sto je prirodno kod ovog napitka je ime( vestacka aroma, secer, kofein...i jos po nesto)...ako vec trazis neki bolji slatkis - dodaj crnu cokoladu, urme, suve kajsije, med...

http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/beduinski-slatki-urma.html

Rostilj...eh...to nekako i ne mogu da ti zamerim, ipak zivim u gradu rostilja  :D ...ali i kvalitet rostilj mesa je pod velikim znakom pitanja...

Okani se koka-kole, ako imas sokovnik i dovoljno svezeg voca na raspolaganju eto svih mogucih vocnih mixeva...

Cesto dodam "malo" cvekle, pomorandze, limun, saragrepu...i eto eliksira zdravlja...dodam i malo meda kad mi se dodatno "seceri"...  ;)
Sačuvana
Kolev Nenad
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #36 poslato: Novembar 11, 2015, 10:45:42 pre podne »

masti su mi oko 60gr dnevno...ribu ne volim toliko da jedem pa je i nesto ne jedem u zadnje vreme..a i treba vreme da se spremi..sto se tice tog jednog dana naravno da se ja necu prezderavati,2l koka kola posto je mng volim pljeskavica ili pica i pola chokolada...to bi tako otp izgledalo :)

Ja se slazem ako si resio,evo predloga,tj alternative :)

2l zero coca cole,vestacki zalsadjivaci i sve je to stetno,ali opet manje zlo od obicne, pljeskavica od juneceg buta, crna cokolada ili proteinski mafini...:)

Eto,imaces osecaj da si imao junk obrok ali nece biti tako :) Nije ni cisto,daleko od toga,ali opet manja steta od gore navedenog :)
Sačuvana
laki100
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #35 poslato: Novembar 11, 2015, 10:39:21 pre podne »

Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #34 poslato: Novembar 10, 2015, 07:28:26 posle podne »

Naravno vodim racuna o brojkama...oko 170gr proteina dnevno,270 UH,oko 2200 kalorija mi je dnevni unos..cilj je definicija..uzeo sam omega 3 i pijem 2 dnevno..imam samo pitanje da li mogu jednom nedeljno da preteram sa hranom npr popijem koka kolu,jedem picu, jedem nesto slatko i tako te stvari... :)

A koliko masti( zdravih masti) imaš na dnevnom nivou? Koje izvore masti imaš na meniju? Sveža riba? Skuša, haringa, losos, pastrmka, sardela?

Jedan obrok nedeljno u kategoriji "cheat meal" je dozvoljeno nutritivno sagrešenje( idealno u danu odmora od treninga)...dakle, jedan obrok, ali gledaj da to ne preraste u "cheat day"  ;)

Ipak, ne treba se "prežderavati"...neki naši forumaši su čak imali problema i sa akutnim pankreatitisom uzrokovanim neumerenošu po pitanju "junkovanja"...ipak naše telo nije "kontejner"...

Mada sa druge strane simbolični "cheat" prestupi, jedno parče pice, neki kolač...sigurno neće rapidno obezvrediti tvoje napore...dakle, poenta je ne preterivati u junk-u, po pitanju učestalosti( svakodnevno), kao i količine...

Ali ako težiš savršenoj figuri..."dani punjenja"...se moraju uraditi kvalitetnim izvorima hidrata, a ne "junkom"...

Koji je tvoj put do definicije? Rotacije? Low carb? Keto?

O definiciji...i mogućim greškama...

http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/najee-greke-u-fazi-rada-na-skidanju-masnih-naslaga.html
« Poslednja izmena: Novembar 10, 2015, 07:31:45 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
Kolev Nenad
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #33 poslato: Novembar 10, 2015, 05:57:47 posle podne »

Naravno vodim racuna o brojkama...oko 170gr proteina dnevno,270 UH,oko 2200 kalorija mi je dnevni unos..cilj je definicija..uzeo sam omega 3 i pijem 2 dnevno..imam samo pitanje da li mogu jednom nedeljno da preteram sa hranom npr popijem koka kolu,jedem picu, jedem nesto slatko i tako te stvari... :)

Da podelim sa vama iz licnog iskustva kada je taj junk dan u pitanju.

Naravno da mozes da preteras,niko ti ne brani,ipak je to tvoj izbor,ali nikako nije dobro.
Bice propraceno jakom mucninom,u nekim slucajevima cak i povracanjem,moze se desiti da ces osetiti bolove,neki ljudi se znoje tokom noci itd,itd.
Da ne spominjem sto ti treba dva dana da se vratis u kolosek,dakle bude ti tesko naredna dva dana bez potrebe.

Moj savet je da ako bas moras da imas taj jedan dan off to uradis sa nekim zdravim namirnicama koje su "greske prvog reda" ...:)
Sačuvana
laki100
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #32 poslato: Novembar 10, 2015, 12:31:28 posle podne »

Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #31 poslato: Novembar 09, 2015, 10:49:33 posle podne »

Ok...nadam se samo da vodiš računa o ciljanom unosu i proteina i hidrata i masti( zdravih masti)...lepo je to što si sa nama podelio ovako takastivno neke stvari...ali sve to mora biti u skladu sa realnim potreba tvog tela...dakle, KNOW YOUR NUMBERS...barem okvrino...

Da li obraćaš pažnju na dominaciju omega-3 masnih kiselina u ishrani? Jezgrasti plodovi? Sveže voće i povrće?

Kao što već jednom napomenuh, ako želiš možemo detaljnije o ishrani, planiranju obroka, odabiru namirnica u skladu sa ciljem...naravno, u delu Foruma o ishrani...
Sačuvana
laki100
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #30 poslato: Novembar 09, 2015, 10:20:33 posle podne »

Oko 500gr mesa pileceg dnevno,5-6 jaja kuvana,tunjevina,jogurt,naravno pre treninga kuvani krompir uz meso a posle treninga pirinac i plus whey...otprilike moja ishrana..
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #29 poslato: Novembar 09, 2015, 10:14:13 posle podne »

Nema na čemu...samo ne zaboravi na faktor kvalitetne, raznovrsne i izbalansirane ishrane...tj. da ako nemaš dovoljno proteina visoke biološke vrednosti( amino kiselina), složenih hidrata i zdravih masti...uzalud je sve...

Inače ne plaši se eventualnog predoziranja suplementima na bazi amino kiselina( "toksičnosti"), pogotovu kada je u pitanju Super Amino 6000...ipak, šta su amino kiseline, nego li proteini razloženi na svoje "elemente" - amino kiseline(  amino kiseline u sastavu Super Amino 6000 dobijene su iz izolata proteina iz surutke, koncentrata proteina surutke-WPC, micelarnog kazeina, izolata proteina graška i smeĂ°eg pirinča...)

P.S. navedeni način uzimanja je ok  ;)
Sačuvana
laki100
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: Novembar 09, 2015, 09:08:48 posle podne »

uzimacu 3 pre treninga tri posle i 3 pre vecere...mislim da je to ok...hvala na odgovoru
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.049 sekundi sa 14 upita.