TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399864 Teme od strane 25055 Članovi Poslednji član: ranilac

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 17, 2025, 07:37:25 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Totalni pocetnik  (Pročitano 7142 puta)
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #30 poslato: Februar 22, 2016, 12:14:34 pre podne »

Samo vodi racuna o tome koliko on zapravno zna da radi pravilno. Pogledaj neke od video snimaka na youtubu kako bi bio pripremljen i eventualno uvideo neke greške u onome što ti bude pokazivao ako ih bude bilo :)
Sačuvana
DusaN98
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #29 poslato: Februar 21, 2016, 11:55:46 posle podne »

Imam.Drug ide u teretanu vec duze pa bih mogao njega da pitam da mi pokaze neke vezbe.
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: Februar 21, 2016, 10:13:51 posle podne »

Za početak bih ti preporučio da zaobiĂ°eš trening sa velikim kilažama i naučiš pravilno izvoĂ°enje vežbi. To je najbitnija stavka da bi kasnije kada napraviš dobru tehničku podlogu mogao da povećaš opterećenje i kreneš sa ozbiljnijim teninzima.
Da li imaš nekog ko bi radio sa tobom ( naučio te pravilnom izvoĂ°enju vežbi ) i pratio tvoj trening ?
Sačuvana
DusaN98
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: Februar 21, 2016, 08:52:44 posle podne »

Slavisa skroz je okej to sto kazes za suplemente i hvala za pomoc oko otvaranja teme sad cu da otvorim svoju.
E sad Dusane nije kao da se razumem u vezbe nesto mnogo mislio sam da pogledam na internetu ima svega ali sta bi mi ti preporucio?I ne znam da li da radim vecim tezinama manje ponavljanja ili manje tezine vise ponavljanja.Sta je bolje?
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #26 poslato: Februar 21, 2016, 08:42:39 posle podne »

I mislio sam da uzmem neki protein ili sagorevac ne znam sta.Ali mislim da sagorevac i nije nesto delotvoran.

Okani se priče o sagorevačima...prvo konsolidujmo trening i ishranu...

Dakle, budi svestan upotrebne vrednosti suplemenata iz ove kategorije, koji su samo skromna podrška procesu sagorevanja telesne masti koji jedino, delotvorno mogu podstaći kardio trening, korekcija ishrane ( kroz manipulacije unosom ugljenih hidrata, dok unos proteina visoke biološke vrednosti i zdravih masti na zavidnom nivou) i naravno, trening sa opterećenjem koji daje svoj doprinos i sa aspekta ciljanog kalorijskog deficita i kao glavni stimulans za očuvanje mišićne mase.

http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/plan-ishrane-za-poetnike.html

http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/najee-greke-u-fazi-rada-na-skidanju-masnih-naslaga.html

O nutritivnoj vrednosti namirnica, najdetaljnije( proteini, hidrati, masti, vlakna)... http://nutritiondata.self.com/

PRVO TRENING I ISHRANA, PA SUPELEMENTI...  ;)

Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: Februar 21, 2016, 08:40:24 posle podne »

Mislio sam da nam ispišeš i izbor i redosled vežbi koje planiraš da radiš odredjenim danima kao i broj serija i ponavljanja.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: Februar 21, 2016, 08:38:21 posle podne »

Sa tako oskudnom količinom hrane ako u obzir uzememo "mere antrpometrije", kao i trenažne napore...to je jedva na nivou preživljavanja...

Kada si svestan da ti treba više obroku u toku dana, više hrane...dakle, svestan si da ideš u lošem smeru, ali ti istrajavaš u tome? Zašto? To početno zadovoljstvo gubitkom kilograma, može na kraju dovesti do nezadovoljavajućeh ishoda...

Nahrani svoje telo "dovoljno", pa razmišljaj o treningu...tvoje telo nije "perpetuum mobile"..."ne živi se od vazduha"...

Odradi predložene analize, u tvom je interesu..hm, svako od nas je zdrav dok se ne dokaže suprotno... ::)

Što se tiče otvaranja teme... http://www.pansport.rs/forum/index.php?board=611.0

U gornjem delu postoji opcija...new topic... http://www.pansport.rs/forum/index.php?action=post;board=611.0
Sačuvana
DusaN98
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: Februar 21, 2016, 08:27:00 posle podne »

Ako mislite na teretanu,mislio sam...
Ovako:
-Ponedeljak:ruke
-Utorak:odmor(imam trening taj dan)
-Sreda:grudi
-Cetvrtak:odmor(imam trening taj dan)
-Petak:ledja
-Subota:odmor(trening-ponekad dva)
-Nedelja:noge(trening)
Ako ste mislili na to.I mislio sam da uzmem neki protein ili sagorevac ne znam sta.Ali mislim da sagorevac i nije nesto delotvoran.
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: Februar 21, 2016, 08:14:45 posle podne »

Da li sada imaš neki plan po pitanju treninga, ako imaš napiši nam pa da te posavetujemo ako nešto nije dobro i ako treba menjati u programu :)
Sačuvana
DusaN98
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: Februar 21, 2016, 08:03:03 posle podne »

Jesam ali samo mesec dana.Tada nisam nista znao bas sam onako bezveze krenuo.Nisam isao na traku i bicikl samo tegove sam koristio bez ikakokvog plana sam isao.
Sačuvana
DusaN98
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: Februar 21, 2016, 08:01:16 posle podne »

Pa imam jedan obrok dnevno i ne jedem bas nesto puno mozda 200-300 grama to obicno bude belo meso.Znam da treba imati vise obroka u toku dana.
Hvala Bogu zdrav sam kao dren.Nismo skoro imali pregled u klubu.
Otvorio bih ja temu nego ne znam kako.
Bas bi mi trebao neki plan ishrane kao plan dijete tako nesto.
I neki saveti za treninge.
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: Februar 21, 2016, 08:00:04 posle podne »

Da li si nekada ranije trenirao u teretani ?
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: Februar 21, 2016, 07:47:15 posle podne »

Pa, dosta toga je rečeno, ali najmanje od onoga što nam je stvarno bitno...možemo te uputiti detaljno oko nekih preporuka za sastvaljanje obroka, dati neku šemu( šablon obroka), ali prvo ćeš morati sam da fomulišeš "pilot" plan ishrane koji možemo zajedno da modifkujemo...dakle, stop lenjosti, malo truda moliću...

Koliko obroka imaš dnevno?

Ispiši nam svoj dnevni meni po obrocima sa osvrtom na sastav obroka( namirnice), kao i količinu (gramažu )namirnica po obroku...?!

Da li je zdravstveno sve ok?

Da li je u skorije vreme odaĂ°en( redovni pregledi sa klubom? ) -  lab. pregled krvi i urina( glikemija, trigliceridi, ukupni holesterol, HDL, LDL, transaminaze - AST, ALT ; urea, kreatinin, kompletna krvna slika, Fe, rutinski pregled urina...), vrednost krvnog pritiska, ekg u miru, spirometrija?
OdraĂ°en i eho srca( ultrazvučni pregled srca), test opterećenja?

Ne zaboravi da gladovanje nije rešenje...jer su tu problemi vezani za stanganciju( zastoj u gubitku masnih naslaga), neželjeni gubitak mišćićne mase, dok gubitak masnih naslaga može stagnirati( osim tog početnog učinka), a tu je i posledični "jo-jo" efekat po prestanku "dijete"...

Predlažem da otvoriš svoju temu u delu foruma o ishrani, gde ćemo detaljno o svemu...

Sačuvana
DusaN98
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: Februar 21, 2016, 07:19:02 posle podne »

Izvinite sto ja ovako upadam pokusao sam da posaljem neku poruku ali nisam uspeo pa moram ovako.I meni treba pomoc otprilike kao ovo decku.
Treba mi savet oko ishrane i treninga.Vidim da se svuda trazi prvo nacin ishrane,
Pa ovako ja sam sada na nekoj dijeti i jedem samo jaja i meso(ili jedno ili drugo) jedan put dnevno.Znam da nije zdravo.Imao sam 100kg i za nedelju dana izgubio celih 10kg.Izbacio sam sve sto je po meni nezdravo(slatkisi,sokovi,peciva,sve sto je od brasna...).To je kao neka proteinska dijeta bez unosa ugljenih hidrata.Znam da bih trebao da jedem i ostalu hranu i da imam mnogo vise obroka u toku dana ,ali ovako mi je islo super ali sada sam stao na 90 kg.Vec nedelju dana se drzim na tih 90 i ako se isto hranim.Od tecnosti pijem vodu,limunadu i zeleni caj(bez secera naravno),unosim oko dve litre dnevno.
Sto se tice treninga ne idem u teretanu ali planiram da krenem,treniram ragbi i imam 4-5 treninga nedeljno.Na treninzima najvise trcimo.
Ako ikako mozete da mi pomognete pomozite .Moj cilj je da naravno smrsam jos nekih 10-15 kg.Da popravim ishranu i da dobijem nesto misica jer cini mi se da sam u onih izgubljenih 10 kg izgubio nesto misicne mase.Inace visok sam 170cm ako to nesto znaci.   HVALA UNAPRED
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Februar 16, 2016, 01:51:53 posle podne »

Naravno Vuce...ceo "Pansport tim" je tu za sve konsultacije...prvi korak je uvek najtezi...ali korak po korak do cilja...put redovnog treninga i kvalitetne ishrane...put zdravlja...put samospoznaje..."nosce te ipsum"...upoznaj sebe samog...
Sačuvana
Stranice: [1] 2 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.111 sekundi sa 18 upita.