TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399864 Teme od strane 25055 Članovi Poslednji član: ranilac

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 17, 2025, 07:24:17 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Totalni pocetnik  (Pročitano 7141 puta)
SiviVuk
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Februar 16, 2016, 01:49:12 posle podne »

Slavise cim se vratim 06. Marta  sutradan idem do Poreske nesto da obavim i videcu u kojoj cu privatnoj klinici to da odradim ili u drzavnoj ne znam ni sam nikada to nisam radio da kucnem u drvo nisam ni imao potrebe niti naznake da mi je telo u nekom losem stanju . Cujemo se onda ovde sta kako do 10 marta valjda  cu konkretno moci da vam predocim sta nameravam da radim dalje na sebi u vezi sebe
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #14 poslato: Februar 16, 2016, 11:23:05 pre podne »

Nema na cemu, za sve predloge, savete, konsultacije smo tu...ali moras se pokrenuti...

Da ne pricamo o svim aspektima potrebnosti redovne fizicke aktivnosti i zdrave ishrane...sedanterni nacin zivota je uzrok mnogim bolestima, kako onih koji se ticu kostano-zglobnog sistema, tako i kardio-vaskulatrnih...tu je i dijabetes...i spisak ne prestaje...  :(

http://www.pansport.rs/tekstoteka/zdravlje/vezbanje-je-lek-preporuke-za-fizicku-aktivnost.html

Formulisi neki plan ishrane na osnovu preporuka, pa ce zajedno korigovati...saradjujmo u opstem interesu...POKRENI SE!

P.S. Odradi predlozene preglede...ZDRAVLJE NA PRVOM MESTU...
Sačuvana
SiviVuk
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Februar 15, 2016, 11:51:22 posle podne »

Hvala Slavisa
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Februar 15, 2016, 09:23:58 posle podne »

Bilo bi lepo, da pokažeš malo više lične inicijative, npr. pokušaš da sam na osnovu datih preporuka sastaviš dnevni meni po obrocima, pa da zajedno korigujemo neke stvari...nemoj negovati lenjost...sigurno da zbog posla nemaš previše vremena za neko udubljivanje u ovu "materiju", ali sve to je u tvom interesu...

Ali da ne budemo "na kraj srca", mali šablonski prikaz( naravno, ono što se očekuje od tebe je da bar neke od predloženih stvari pročitaš)...

1.OBROK  â€“ 7 belanaca, 1 celo jaje, ovsene pahuljice sa jogurtom

2.OBROK  â€“ meso(belo meso / riba), salata od svežeg povrća sa ( extra virgin)maslinovim uljem( + jabukovo sirće po želji)

3.OBROK  â€“ meso(crveno meso / riba), salata od svežeg povrća + kuvani pirinač/ krompir

4.OBROK  â€“ posni sir( idealno 0% mlečne masti) + šaka badema( kikiriki, orasi, lešnici)

- Ubaci po koju voćku izmeĂ°u obroka( veličina porcija voća ne veća od onoga što može da stane u šaku...) - citrusi( kivi, limun, grejp, pomorandže), bobičasto voće( jagode, kupine, maline...ok su i zamrznute varijante)...jabuke...

- Od povrća - akcenat na vlaknasto povrće( pomenuta salata od povrća) - zelena salata, krastavac, paradajz, kupus,  brokoli( može i kuvan na pari), cvekla...

- Pij dovoljno "čiste vode"( tu ne računamo sokove, supe, čajeve i sl. napitke) - 2,5 -4 l u toku dana( plus potrebe u toku treninga)

- Ne preteruj sa dosoljavanjem hrane, ne više od 5 gr( ravna kafena kašičica) dodate soli dnevno...

- Bez prženja na ulju - akcenat na kuvano, pečeno( el. gril, pek papir, kesice za pečenje), gril( "ćumur varujante", umreno...), poširanje, blanširanje...

- Riba morska, plava, "sveža"( bez svakodnevne konzumacije konzervi) - losos, skuša, pastrmka, losos, sardela( bar 3 puta nedeljno na meni)...riblje ulje...preporuka za suplementaciju omega-3

- Zaboravi na mesne preraĂ°evine, brzu hranu, slatkiše, grickalice...i naravno, odlučno NE belom brašnu...

- POKRENI SE!!!

« Poslednja izmena: Februar 15, 2016, 10:30:23 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
SiviVuk
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Februar 15, 2016, 08:54:48 posle podne »

Da li neko moze da mi napise varijantu sa dorucak rucak veceru  sta bi trebao da jedem otprilike
Sačuvana
SiviVuk
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Februar 15, 2016, 12:21:13 pre podne »

KO  ima zivaca i dobre volje da mi pomogne to jeste vise da me podstakne da razmisljam u pravom smeru nek mi se javi na mail sajlovo11@gmai.com
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Februar 15, 2016, 12:16:42 pre podne »

Sve je to lepo...ali, najkraće moguće pojašnjenje procesa je - najbolji sagorevač masti je naše telo u pokretu na pogon kvalitetne ishrane...

Kada je u pitanju "linija manjeg otpora", logika je - "sedim, ležim, jedem šta hoću i mršavim, ali tu su sagorevači masti da mi uštede vreme i trud oko redovnog treninga i ishrane"...to nije sistem koji dobija...

Dakle, trebalo bi da budemo svesni upotrebne vrednosti suplemenata iz kategorije "sagorevača masti", koji su samo skromna podrška procesu sagorevanja telesne masti koji jedino, delotvorno mogu podstaći kardio trening, korekcija ishrane ( kroz manipulacije unosom ugljenih hidrata) i naravno, trening sa opterećenjem koji daje svoj doprinos i sa aspekta ciljanog kalorijskog deficita i kao glavni stimulans za očuvanje mišićne mase.

Sivi vuče...

- Obrati pažnju na aspekt zdravlja - PRVO I OSNOVNO...OBAVEZNO ODRADI lab. pregled krvi i urina( glikemija, trigliceridi, ukupni holesterol, HDL, LDL, transaminaze - AST, ALT ; urea, kreatinin, kompletna krvna slika, Fe, rutinski pregled urina...), obavezno pratiti i vrednost krvnog pritiska, ekg u miru, spirometrija...poželjno odraditi i eho srca( ultrazvučni pregled srca), test opterećenja

- Upoznaj se sa pravilnim odabirom namirnica

- Upoznaj se sa nutritivnom vrednošći namirnica

- Pokreni se...

Kreni malo i sa čitanjem...

http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/plan-ishrane-za-poetnike.html

http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/najee-greke-u-fazi-rada-na-skidanju-masnih-naslaga.html

O nutritivnoj vrednosti namirnica, najdetaljnije( proteini, hidrati, masti, vlakna)... http://nutritiondata.self.com/

Sačuvana
SiviVuk
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Februar 15, 2016, 12:12:12 pre podne »

Hocu-zelim da menjam navike zato sam se i obratio vama koji se u to razumete u  milietar. Jasno je meni da moram da promenim dosta toga sta vise redovno postim i ostavio sam pre godinu dana cigare a mlatio sam dve kutije nekih 11 godina tako da sto se tice volje to mi ne manjka
Sačuvana
Kolev Nenad
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Februar 14, 2016, 10:19:18 posle podne »

Energetska pica svakako nemaju potrebu da budu deo tvog dana pored limunade, vode, cajeva itd.

Promeni navike, ubaci hranu bogatu proteinima, mastima, vlaknima i ugljenim hidratima.

Pocni da koristis minerale i vitamine, informisi se, imas sve uslove da izgledas dobro.
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Februar 14, 2016, 09:50:20 posle podne »

Ako želiš rezultate moraćeš da promeniš navike :)
Sačuvana
SiviVuk
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Februar 14, 2016, 09:23:14 posle podne »

Jedem nerednovno kad stignem posto drzim  kafic rano ustajem kasno lezem jedem sve i svasta sta zena napravi to se jede . Slabo jedem voce, obozavam guaranu. sto se tice zdravlja bio kod doktora jednom pre 10 godina  zbog neke trule pljeskavice iz grada
Sačuvana
Kolev Nenad
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Februar 14, 2016, 09:15:58 posle podne »

Na samom pocetku ces raditi kruzne treninge nekih 15 dana, dakle za svaku partiju po dve vezbe, osim za ruke koje ce dobiti po jednu vezbu.

Sto se hrane tice ne smes sa junka da predjes na dijetu rigoroznu odmah, vec postepeno i zato nam reci kako sad jedes ili da li je to skroz lose ?

Da li koristis vitamine i minerale ? Da li si upoznat sa njima ?

Kakvo je zdravstveno stanje ?
Sačuvana
SiviVuk
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Februar 14, 2016, 08:52:17 posle podne »

U treningu sam 0 dana. Trenutno sam preko vracam se 15 marta.
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Februar 14, 2016, 08:50:04 posle podne »

Pozdrav i dobrodosao na forum, polako sa suplementima ajmo prvo da pocnemo sa treningom i ishranom i da za pocetak to regulisemo.
Ja cu se potruditi da ti pomognem oko treni ga ali mi je potrebno vise informacija, koliko dugo treniras ? Da li mozes napisati kako izgleda tvoj trening plan da konkretno napises koje vezbe i kojim redosledom radis,broj serija i broj ponavljanja.
Sačuvana
SiviVuk
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Februar 14, 2016, 08:36:53 posle podne »

Dobro vece svima zelim Srecan Sveti Trifun svima koji ga slave.
Imam 27 godina visina 176cm  93 kg-  Bez ozbiljnije fizicke aktivnosti vise od 7 godina
Moj problem je sledeci.
Imam velik stomak bas onako kao da sam progutao lubenicu. Jake Listove na Nogama Ruke onako  sve u svemu  Jolio sam  a nekad sam bio Stanio mrsav. Trenirao sam kosarku bio sam plej tako da sam dosta  imao eksplozivnosti itd.  Gledao sam herbalife da uzmem i onda mi Drugar rekao da je to sranje i da ne uzimam to i da uzmem neke fatbrnere tako nesto .  Ja sam hteo da se kljukam sa Whey Gold ali opet ne moze to tek tako jel da. Da se razumemo odma sta zelim tj sta bi voleo da postignem. Plocice me nezanimaju nisam klinac pa da ih pokazujem. Zanima me da naravno skinem stomak maksimalno da ojacam ruke biceps podlakticu  da sredim noge da nisu mrsave nego atletske kako da kazem  i malo grudi da pojacam nista specijalno. to je to . Moj mesecni budzet je 100e .  Otprilike znam sta ne treba da jedem hleb testeninu slatko  slatkise itd hrana vise barena nego pecena ne ulje ne mast nego puter itd- na internetu sam gledao trebao bi da unosim oko 2000 kalorina na dan- sa 1600 kalorija pise da extra gubim kilazu . mislio sam  sledece. Jedem od 12 do 20h  u tom periodu napravim  4 oborka u ukopnoj vrednosti 1600 kalorija.  Prvi obroj u 12 poslednji u 20h i onda nista do sutradan do 12 h sem vode ili nekog caja- teretana 4 puta nedeljno i jedan dan kardio.  Recite sta mislite o ovome svemu  Hvala na odgovorima i na savetima uanpred
Sačuvana
Stranice: 1 [2] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.077 sekundi sa 18 upita.