TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399869 Teme od strane 25055 Članovi Poslednji član: ranilac

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 17, 2025, 08:24:53 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Proteinski sejk  (Pročitano 4546 puta)
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #16 poslato: Maj 06, 2016, 10:35:52 posle podne »

Ne znam šta podrazumevamo pod "veštačkim" i šta je zapravo tako prirodno da bi mogli da se gnušamo i plašimo "veštačkih suplemenata", jer je ipak za većinu suplemenata je polazna tačka upravo "priroda"...

Odakle potiče whey protein ako ne iz surutke?

Odakle potiču amino kiseline ako ne iz hidrolizovanih proteina koja upravo postoje u "prirodi" - kolagen, surutka, mleko...?

Ma kako se mi trudili da živimo "prirodno" tražeći šansu da živimo večno i zdravo, to je ipak utopija...naša ishrana je često osiromašena nekim bitnim sastojcima, pa suplementacija postaje neminovnost....npr. neophodnost suplementacije omega-3 esencijalnim masnim kiselinama...

Malo informacija o tome...

http://www.pansport.rs/tekstoteka/dodaci-ishrani-suplementacija/najstariji-suplement-na-svetu-ulje-nad-uljima-riblje-ulje.html

http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/trio-omega-omega-3-6-9-odnosi-u-ishrani-i-suplementima.html

PoĂ°imo od samog vazduha i kvaliteta istog( pa i on nije tako "prirodan")...jedan lep članak na temu zabluda kojima hranimo svoje telo i um... http://www.pansport.rs/tekstoteka/zdravlje/afere-u-svetu-ishrane-i-suplementacije-zloin-i-kazna.html

Ne znam kakav pregled očekuješ od nutricioniste, ali ako imaš bilo kakva pitanja koja se tiču modifikacije menija( plana ishrane) u skladu sa ciljem, npr. redukcija masnih naslaga, stojim ti na rasploganju...

Dakle, konkretno formuliši šta te zanima u vezi ishrane, suplementacije, traninga i siguran sam da će se svi članovi Pansport tima i naši dragi forumaši uključiti da pomognu...

Kada govorimo o osnovnim setu preporuka oko suplementacija pored proteinskih suplemenata, trebalo bi obratiti pažnju i na vitaminsko/mineralne komplekse( akcenat na vitamine C i E, magnezijum-visokoapsorptivne oblike, kao i vitamine B-grupe), kao i već pomenute omega-3 esencijalne masne kiseline...

Inače pri formulisanju obroka, čime se rukovodiš? Ciljani unos proteina, hidrata, masti? "Brojanje" kalorija?

« Poslednja izmena: Maj 06, 2016, 10:48:00 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
Sofija
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Maj 06, 2016, 03:24:04 posle podne »

Hvala Slavisa,

jesam dobro upoznata sa planom pravilne iskrane, treniram aktivno vec 14 godina pa sam naucila sta mi je potrebno za zdrav metabolizam i snagu..:)
Svi testovi su uredni i sve je ok zdravstveno :)
Samo se vise informisem o dobrim i losim stranama konzumiranja bilo kakvih suplemenata jer sam generalno uvek bila protiv bilo cega vestackog (ne pijem ni lekove) pa sam postavila konkretno pitanje za proteinske sejkove.
Nisam nikad bila kod nutricioniste ili licnog trenera ali posto vidim da ste Vi lekar, da li imate preporuku za nutricionistu, obavila bih taj pregled?

P.S. Nisam razmisljala o kupovini drugih  suplemenata jer sam jos u fazi istrazivanja. Ako imate neki savet, uvek je dobro dosao i na tom polju. :)
Sačuvana
Kalonji
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Maj 05, 2016, 07:23:34 pre podne »

Udaj se za mene
LOL :D
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #13 poslato: Maj 04, 2016, 09:09:18 posle podne »

Pozdrav i od mene, nadam se da je jedina dilema vezana za proteinski šejk, a da su trening i ishrana na zavidnom nivou...

A oporavak mišića ne zavisi samo od tog jednog proteinskog šejka...već i od ishrane koja bi trebalo da isprati trenažne napore( u skladu sa ciljevima), dakle kvalitetni "čvrsti" obroci sa dovoljno proteina visoke biološke vrednosti, složenih hidrata i zdravih masti( nadam se da si uspešno ovladala ovim terminima)...dobro formulisan plan treninga(trening sa opterećenjem + kardio), tajming odmora izmeĂ°u dva treninga( kao i kvalitetan noćni san)...a pre svega dobro zdravstveno stanje( skorije odraĂ°en lab. nalaz krvi i urna...ekg, krvni pritisak...hormonski je sve ok? Ciklusi uredni?)

Malo o planu ishrane... http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/kako-napraviti-plan-ishrane.html

Personalni trener? Nutricionista?

Dakle, Sofija, ako želiš možemo detaljnije o svim ovim stavkama, napretka i oporavaka...

P.S. Da li si planirala još nešto od suplementacije? Vitaminsko/mineralni kompleks? Omega-3 esencijalne masne kiseline?

Sačuvana
radovicmiladin86
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Maj 04, 2016, 07:45:43 posle podne »

Udaj se za mene
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Maj 04, 2016, 07:36:24 posle podne »

Trebala bi da napraviš plan treninga, ne možeš svaki dan da radiš zadnjicu i stomak. Mišićima treba odmor da bi napredovali tako i nogama i trbušnjacima , a isto tako ne bi trebala da zanemaruješ ostale grupe mišića.
Sačuvana
Sofija
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Maj 04, 2016, 07:29:35 posle podne »

I na kraju istezanje
Sačuvana
Sofija
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Maj 04, 2016, 07:28:28 posle podne »

Hmm..pa radim 3 dana pa 1 pauzu,sto? Radim razne vezbe za stomak ne samo trbusnjake..
Nemam neki dobar plan vezbi.. prvo ili vozim bajs 10km ili trcim par km-to svaki dan menjam pa onda radim vezbe za trbusnjake i zadnjicu najvise.
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Maj 04, 2016, 07:24:37 posle podne »

Nadam se da ne radiš trbušnjake svaki dan.
Napiši kako si organizovala trening da vidimo da li imaš nekih propusta ili je sve kako treba :)
Sačuvana
Sofija
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Maj 04, 2016, 07:21:06 posle podne »

Uvek dobro dodje neki savet :)
Najvise se fokusiram na trbusnjake pored trcanja i voznje bajsa...
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Maj 04, 2016, 07:19:43 posle podne »

Da, mislio sam na pomoć oko organizacije treninga i odabira vežbi :)
Sačuvana
Sofija
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Maj 04, 2016, 07:15:01 posle podne »

Hvala Dusane,
planiram ovih dana da svratim i kupim neki pa cu razmisliti :)
Na koju vrstu pomoci mislis? Teorijsku?
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Maj 04, 2016, 07:09:36 posle podne »

Robert ti je dao odličnu preporuku, ali isto tako bi i http://www.pansport.rs/Proteini/Proteinske-mesavine/PS252-Power-protein.html bio dobra opcija za tvoje potrebe :)

Da li ti je mozda potrebna pomoc oko treninga ?
Sačuvana
Sofija
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Maj 04, 2016, 07:09:02 posle podne »

Hvala puno! :)
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #2 poslato: Maj 04, 2016, 06:59:08 posle podne »

Zdravo, Sofija. :)

Najveći deo proteina danas je na bazi surutke, tako da je to već nešto što se podrazumeva. Teško je izbrati jedan i reći da je najbolji. Ima toliko dobrih u ponudi da se izbor bazira uglavnom na ceni i kvalitetu ukusa. Kada smo kod ukusa, dobro poznati po tome su Scitecovi proteini, i to Whey Professional serija. Fantastičnog su ukusa, a sada dolaze i pakovanju gde se dobija 20% više. Može se reći da mu i cena ide u prilog, pa bi to bio jedan od mojih glavnih predloga.

Baci pogled http://www.pansport.rs/Proteini/Koncentrati-/-koncentrati-izolati-proteina-surutke-whey/SN791-100-Whey-Protein-Professional-20-gratis.html

Postoji i u manjem pakovanju, ali je, naravno, i znatno manje isplativo. http://www.pansport.rs/Proteini/Koncentrati-/-koncentrati-+-izolati-proteina-surutke/SN482-100-Whey-Protein-Professional.html
Sačuvana
Stranice: [1] 2 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.112 sekundi sa 19 upita.