TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398473 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: Jelena Nedeljkovic

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 26, 2024, 06:57:55 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Čokolada  (Pročitano 7006 puta)
P-Rex
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1677

Aj, aj, doĂ°i ako smeš!

« Odgovor #7 poslato: Decembar 30, 2006, 02:54:08 posle podne »

moja slatka navika :)
Sačuvana
Ja još nisam video da je neko koga su dobro istabanali to zaboravio, ali sam sto puta video da ljudi zaboravljaju i najlepse savete i pouke.
Ivo Andrić

There ain't nothing to it but to do it.


Tvoj život je možda nečiji san
Kashichica
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 298

« Odgovor #6 poslato: Decembar 30, 2006, 12:26:39 posle podne »

ne znam sto ali kad pojedem vise od 50g bilo koje cokolade bude mi muka... tako da retko kad uzmem cokoladu...
Sačuvana
If it doesn`t make me stronger, I am not INTERESTED!!!
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 6121


« Odgovor #5 poslato: Decembar 25, 2006, 03:41:11 posle podne »

A ovaj tekst je i tome kako je čokolada ZDRAVA.. nije junk food...
Naravno sve sa merom :)
Sačuvana
vuksa
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 3930


Dip. trener

« Odgovor #4 poslato: Decembar 25, 2006, 03:04:23 posle podne »

ima neki text sto je doktorka pisala i tu lepo pise...ljudi sto redovno treniraju i sto paze na ishranu...da im nista nece biti ako daju koji dan oduska i tu pojedu dosta slatkog
Sačuvana
al se nekad dobro jelo :)
DrugacijiOdOstalih
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 206

« Odgovor #3 poslato: Decembar 25, 2006, 01:47:01 posle podne »

Ionako cokoladu izbegavam da jedem ne zato sto mi se ne svidja vec zato sto vise volim da pojedem nesto zdravije,jednostavno ne volim junk food.
Sačuvana
Been constantly so frustrated i've moved mountains with less ! When i channel my hate to productive i don't find it hard to impress !!!
liquid speed
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1527


To weird to live,To rare to die

« Odgovor #2 poslato: Decembar 25, 2006, 01:40:48 posle podne »

postoji cokolada koja ne goji
100g kosta 40 e,pa lepo skupite pare i jednom godisnje kupite 200 g ove cokolade.kada to pojedete skupljate pare za sledecu godinu...a kako su te kolicine na godisnjem nivo jako male ne postoji sansa da se od njih ugojite 
zato navalite na skupe cokolade...   ;)  ;D
Sačuvana
Balls-to-the-wall trainig.You sweat.You push.It hurts.In here,there's no room for crybabies,no place for talking trash.Just raw lifting.This is real deal.This is Animal.Can you handle it?
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 6121


« Odgovor #1 poslato: Decembar 24, 2006, 02:21:04 posle podne »

Dovoljno smo pričali o tome kako treba izbegavati praznične gozbe. Vreme je da se opustimo i vidimo zašto je DOBRO jesti nešto slatko. Naravno mislimo na kraljucu slatkog – čokoladu.
Istraživanja sve češće okazuju da ovaj slatki greh možda i nije toliki greh. Možda, ali samo možda je dobro ponekad pojesti po koju Milku ili Nestle sa lešnicima. U svakom slučaju ima opravdanja da se opustimo i uživamo u čokoladi.
Istraživanja pokazuju da čokolada može doprineti zdravlju i produžiti život.

Čokoladu su nam dug krivi za najveća zla na svetu od bubuljica do astme.
Iako prejedenje čokoladm zaista može da dovede do pogoršanja ovih bolesti od onih koji ih već imaju, sama čokolada ne može da ih izazove.

Čokolada može biti sasvim kompatibilna sa dijetom ukoliko se uklapa u broj kalorija koje ste uneli preko dana. Zasićena masna kiselina , stearinska kisleina, koje se pretežno nalazi u čokoladi ne dovodi do povećanja nivoa holestrola niti triglicerida u krvi. Ona je naneki način neutrolna masna kisleina, niti kvari niti popravlja količinu masti u krvi.

Katehini koji se nalae u tamnoj čokoladi i to u koncentracijama i do 4 puta večim nego što ih ima u na primer čaju, su odlični zaštitnici od bolesti srca i od raka. Eksperimentalno je dokazano da dovode do smanjenja krvnog pritiska i smanjuju stvaranje karcinogenih materija u organizmu.

Pilifenoli koji se takoĂ°e nalaze u čokoladi (ali i u vinu) su izuzetni antioksidanti  koji takoĂ°e štite od kardiovaskularnih bolesti. TakoĂ°e sprečavaju stvaranje LDL (lošeg) holesterola te i na taj način štite krvne sudove od stvarnja naslaga – ateroma.

Što se tiče bubuljica, nemorae više da brinete zbog roditeljske opaske o vašem licu ako nastavite tako sa čokoladom. Nedavna studija je pokazala da ne smao da nema korelacije izmeĂ°u pojave bubuljica i jedenja čokolade, već kalcijum, B vitamin i gvožĂ°e koji se nalaze u čokoladu smanjuje anse da će se bubuljice ikada i pojaviti.

I naravno ne smemo zaboraviti na predivan psihološki efekat koji čokolada ima na većinu nas. Kada smo tužni i neraspoloženi čokolada će dovesti po porasta hormona sreće što je svakko najbitniji momenat u održanju dobrog imuniteta i očuvanju zdravlja.

Sačuvana
Stranice: 1 [2] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.114 sekundi sa 17 upita.