TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398163 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 10, 2024, 02:25:45 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Povreda ramena  (Pročitano 2987 puta)
Dr Aleksandra Brankovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Oktobar 09, 2017, 05:49:14 posle podne »

S obzirom da je bolna faza prisutna, do pregleda mirovanje te ruke, izbegavanje pokreta koji izazivaju bol, lediranje par puta na dan, lioton gel nakon toga
Sačuvana
Dr Aleksandra Brankovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Oktobar 09, 2017, 05:47:44 posle podne »

Deluje mi na osnovu opisa da su ostecene tetive misica koje grade tzv rotatornu manzetnu ( vrlo verovatno supraspinatus..moguce da je udruzena sa jos nekom)
Trevalo bi sto pre da odes kod dr da se to snimi ( ultrazvuk ili MR) gde ce se tacno videti mesto povrede i sta je tacno u pitanju, tj istegnuce ili ruptura bilo parcijalna ili potpuna jer je tretman dosta drugaciji
Sačuvana
bbahtijarevic
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Oktobar 09, 2017, 03:59:34 posle podne »

Otok je mali . Bol je prisutna pri bilo kom pokretu. Jača bol je pri pokretima iznad glave. Najača bol je pri pokretu kao kad treba da svučem  jaknu kad bolesnom rukom treba iza leđa  da dohvatim rukav druge ruke i taj pokret nemogu da izvedem
Sačuvana
Dr Aleksandra Brankovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Oktobar 09, 2017, 02:56:32 posle podne »

Pri kojim pokretima osecas bolove?
Postoji li otok?
Sačuvana
bbahtijarevic
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Oktobar 09, 2017, 12:16:09 posle podne »

Pre tri dana na džudo treningu desila mi se povreda ramena. Prilikom bacanja pao sam direktno na desno  rame i osetio kako je rame krenulo napred  ali kad sam  se potrbuške  ispružio i ramenom bio oslonjen na strunjaču rame kao da se vratilo. Kod lekara nisam išo. Treća noć kako nemogu da spavam od bolova prilikom okretanja u toku noći. Rame boli i  kad miruje. Bolovi su iz dana u dan malo jači.
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Maj 05, 2017, 07:47:24 pre podne »

Ti si bas odabrao vezbu koji ces raditi nakon povrede i pauze, kod propadanja i oni bez povreda "iziritiraju " ramena .Ja ti predlazem da odmoris jos par dana dok bol ne prodje pa posle lagano i u pocetku bez propadanja i slicnih vezbi.
Sačuvana
Marko Vlajic
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Maj 04, 2017, 10:10:39 posle podne »

Mogu biti razni faktori..od nagnjecenja mekog tkiva, do ostecenja pripoja itd. Za pocetak izbegavaj sve pokrete koji imaju jaku ekscentricnu silu (poput propadanja) jer su tu pripoji dosta napeti. A sasvim je moguce da ti povreda jos nije skroz zarasla, pa si je obnovio propadanjima i sl. Za pocetak se fokusiraj na male bucice i veci broj ponavljanja. Radi letenja, potiske i sl, sve gde ti je kontrolisan pokret i gde nije velika kao sto rekoh ekscentricna sila. Posebno pzaljivo radi prednji deo ramena, ocigledno da iz tog dela problem dolazi :)
Sačuvana
laki8
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Maj 04, 2017, 02:30:11 posle podne »

Prije otprilike mjesec dana na fudbalskoj utakmici sam pao na rame, bol je bio nepodnosljiv mislio sam da sam slomio kljcnu kost, to je bilo u subotu. Nisam isao kod doktora mislio sam da ce proci, ali posto bol nije prolazila u ponedeljak sam otisao do doktora, slikao sam rame i doktori su rekli da nema loma ali da ima otoka da sam najvjerovatnije nagnjecio. Propisao mi je neke tablete za bolove i neki gel da mazem i da mirujem 15 dana, ja sam to sve ispostovao i posle 15-ak dana ja krenem da radim propadanja i posle nekoliko odradjenih propadanja nesto kao da kvrcnu u ramenu i posle toga ponovo bol ali nije bol kao prije jaka samo bol kada napravim neki pokret sa rukom iznad sebe, nista od vjezbi ne mogu da radim ni sklekove, propadanja,zgibove.. Zna li neko u cemu je problem?
Sačuvana
Stranice: 1 [2] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.226 sekundi sa 17 upita.