TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399732 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 11, 2025, 06:33:28 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 14 15 [16] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: DIZAJN TRENINGA  (Pročitano 51262 puta)
x frame
Gost
« Odgovor #7 poslato: Januar 07, 2007, 10:58:09 posle podne »

Kako konstruisete svoj trening , od cega polazite , kojih parametara itd. ?
retko kad pisem po forumima ali mislim da je ovo sjajna tema i vrlo vazna za mnoge koji treniraju i zele da budu bolji.Mislim da sam shvatio poentu tvog pitanja pa da kazem koju IZ LICNOG ISKUSTVA i znanja koje sam sakupio od neke 3 godine aktivnog treniranja i ucenja o ovom sportu.
Na samom startu je veoma vazno odrediti optimalan broj setova za odredjeni misic.Ovo je definitivno individualna stvar.pogledajmo recimo DORIANA I ARNOLDA ,obojica su postigli vrhunske rezultate u ovom sportu ali su do tih rezultata dosli razlicitim programima .ARNOLD za vece misice bezmalo 20 - 25 setova a za manje 12-15 ,DORIAN opet drugacije za vece desetak za manje 5-6 setova .ARNOLD odmara 2 dana pa opet isti misic DORIAN 3 -4 dana .
Moras znati koji si tip ( ektomorf ,mezomorf ili endomorf ili sto se ne retko desava kombinacija neke od ovih ).Pristup treningu nije isti za sve ove grupe ali moze da bude slican .
Najvaznije je da pronadjes koliko ti je dovoljno setova za odredjeni misic i koliko mu je posle odmora potrebno da do sledeceg treninga za taj isti misic on bude potpuno odmoran , kako bi nastavio sa napredkom.Upravo sam iz ovog rtazloga pomenuo ovu dvojicu gore .Odgovor na ovo mozes da das samo ti i to kroz sam trening,metodom pokusaja ( ujedno jedna od poenti ovog sporta ).Ali uvek kreni od laganijeg pristupa treniranju ka tezem pa gde se pronadjes nikako obrnuto jer se lako desavaju povrede.
Sto se tice ponavljanja u setovima ovde je stvar malo jednostavnija .Za bodibilding obicno je to u intervalu od 10 ponavljanja sto ne znaci da ne moze 9 ili 11.( svi forsiraju parne brojeve a ne znam zasto. Znate ono,Molim Vas deco od 8-12 i nikako drugacije ).power lifting ide i do 5-6 cak i do 2 ili 3 ( s vremena na vreme u svoj redovan trening treba ubacivati i takozvane hevy days gde se ide sa malim brojem ponavljanja )
 Â A stalno nas i uce jedna misicna partija jednom nedeljno ( bullshit ).Sto se svi lepe za ovaj program ,pa to je ne verovatno .Nastavice se... SRECAN BOZIC SVIMA .

Sačuvana
M a r k o n i
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Januar 02, 2007, 08:29:24 posle podne »

pa predpostavimo da su svi uslovi ispunjeni , kako onda dizajnirate svoj trening ?
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #5 poslato: Januar 02, 2007, 04:46:13 posle podne »

Bas kao sto i Lazic rece sve se nazalost kod nas vrti oko para.Pare jesu problem danasnjice kod nasih sportista,jer dzaba svima nama volja ako nemamo novca za dobru ishranu i suplemente bez kojih napredka nema.Pa opet eto svako od nas se jako trudi i daje sve od sebe kako bi skrpio ono osnovno da se odrzi u ovome sportu.
Tuzno zar ne?!
Sačuvana
Lazic
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

ExYu-fitness
« Odgovor #4 poslato: Decembar 30, 2006, 01:37:24 pre podne »

Prvog u mesecu se pogledam u ogledalo,pa pogledam u novcanik koliko para imam za hranu i suplemente,zatim koliko za teretanu.
Onda prema tome planiram i koliko je realno da popravim nesto  ili da odrzim,skinem stomak ili da ga nabacim.
Tako i planiram koja je misicna partija prva,na treningu ,nedelji,koliko serija,broj ponavljnja,tezine,jacina i duzina treninga.
Nekada se ne gledam nego idem cisto radi odrzavanja kondicije.
Uglavnom sam skroman u postavljanju ciljeva,to sam naucio jos dok sam se takmicio,pa ako pretekne super.
Ipak se na kraju sve vrti oko toga koliko para mogu da izdrvojim taj mesec ili tih meseci,zavisi o kom periodu se radi i koji su planovi.
Sačuvana
vuksa
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Dip. trener

« Odgovor #3 poslato: Decembar 30, 2006, 12:10:23 pre podne »

ja vec sve imam to isplanirano
Sačuvana
al se nekad dobro jelo :)
Mali stefa
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Decembar 29, 2006, 11:17:02 posle podne »

Eksperimentises, ja trazim program kojim se osecam najodmornije. Ne radim npr grudi ako imam jaku upalu tricepsa i sl. Kad dodje dan za neku grupu misica trudim se da mi ta grupa bude odmorna
Sačuvana
M a r k o n i
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Decembar 29, 2006, 08:14:46 posle podne »

Kako konstruisete svoj trening , od cega polazite , kojih parametara itd. ?
Sačuvana
Stranice: 1 ... 14 15 [16] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.243 sekundi sa 17 upita.